Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A mai őknek miért van nagyon magas elvárásuk?
Nem 5-es, az a másikelmenekült a válasz elől.
Örülök, hogy te viszont nem tetted.
Ezt miért gondolod: "Merthogy más helyzet az, ha párt keresel, és más helyzet, ha a meglévő párodat akarod becserélni/kipótolni egy (vagy több) fiatalabbra "
Egyáltalán nem más. Gondolom a nőknek az volna a jó, ha más lenne, mert amíg ők vannak választási helyzetben, az a természetes, hogy válogatnak, de ha majd a férfi kerül ilyen helyzetbe, akkor az legyen a természetes, hogy majd nem válogat?
Én úgy gondolom, hogy amíg valaki nem kötelezi el magát egy ember mellett hosszú távra (a házasság ilyen), addig válogatási helyzetben van, akár férfi, akár nő, akkor is, ha ezt a kevésbé sikeresek másképp gondolják.
Ha már elkötelezted magad, megváltozik ez a helyzet, hiszen ezt a döntést egy ember életre szólóan tervezi (legalábbis a házassági eskü szerint), más kérdés, hogy egy házasság is megromolhat (mint pl. a szüleimé) különféle okokból. Na most ha egy házasság úgy romlik meg, hogy a külön utat fontolgatja az egyik (vagy mindkét) fél, más lesz a lehetséges célcsoport, mint az elköteleződés előtt, eleve vannak olyanok, akik nem kezdenek elvált, házas emberekkel, (főleg, ha már gyerek is van), ez kapásból szűkíti a kört, aztán vannak, akik 10+ év korkülönbségbe már nem mennek bele (én sem), úgyhogy akárhogy szeretne egy öregedő ember fiatalabb társat találni, lesznek, akik emiatt fogják lerázni, szóval ez is szűkíti a kört. Nyilván lehet esély így is, de más a helyzet, mint fiatalabb korban függetlenként.
"az a másikelmenekült a válasz elől"
Bocs, hogy nem itt élem az életem, ahogy egyesek...
Amúgy már fentebb megválaszolták: más a párkeresési helyzet és más a kötődés, ami összetartja a feleket. A közös élmények, az összecsiszolódás. Amikor én a párom mellett döntöttem, még nem lehettem benne biztos, hogy ő az igaza, csak mert megfelelt az elképzeléseimnek. Egy év után túl vagyunk sokféle élethelyzeten, és sikerült mindegyiket jól kezelni, ettől a kapcsolat csak értékesebbé vált.
Egyébként pedig, ha a párom úgy döntene, hogy le akar cserélni, akkor szíve joga, csak nem ilyennek ismerem. Neki ugyanis fontosabb a kapcsolat minősége, az, amit egymásnak tudunk nyújtani, mint a pillanatnyi bizsergés. Ő is túl van már pár kudarcos kapcsolaton, és megtanulta, hogy nem mind arany, ami fénylik. Feltételezem, hogy ha van egy tényleg jól működő kapcsolata, akkor nehezen hozna meg egy olyan döntést, hogy akkor nulláról újra felépíti valaki mással, úgy, hogy semmi garancia nincs arra, hogy működni is fog. Én legalábbis így vagyok ezzel, és a beszélgetéseink alapján ő is. De ha tévednék, akkor tudomásul veszem, hogy mégsem ő az ideális társ számomra, és képes vagyok továbblépni.
Hát nem, nem lesztek az erkölcsi piedesztálon ezzel:
"Most őszintén: ha egy nő választhat egy közmunkás és egy többdiplomás, ambiciózus férfi között, akinek stabil állása van, viszonylag jól keres, képes is fejlődni, akkor mégis melyiket kellene választania?
Ha egy nő választhat egy, a szüleivel élő felnőtt férfi között, meg egy önálló életvitelre képes között, akkor melyiket kellene választani?
Ha egy nő választhat egy olyan férfit is, aki folyton pozitív, megnevetteti, akinek céljai, tervei vannak és nem kifogásai, akkor miért választana olyat, aki panaszkodik?"
Tessék ugyanígy magatokévá tenni akkor, hogy ha Egy 40-es férfi, ereje teljében és a nők számára igencsak vonzó anyagi körülmények közt azt tapasztalja, hogy az asszonynál feszesebb és formásabb is juthatna, akkor "Atyaég, tehát már a gazdaság tehet róla, hogy nem tud eltartani mindenkit... én nem tudom, de ha így látnám, akkor minden követ megmozgatnék, hogy én viszont a "győztes" oldalra kerüljek és ne azok közé, akiket bármikor kitehetnek"
Aztán ha mégis megszoptad, mert az idő és a gravitáció a női nem örök ellensége(ahogy egy alacsony férfi sem tudott 20 évvel korábban magasabb lenni, akármennyire csikorgatta a fogait), akkor elfogadjátok, hogy ugyanaz a fagyi, ugyan 20-30 évvel később, de visszanyal.
Ez így korrekt. Csak így.
""az a másikelmenekült a válasz elől"
Bocs, hogy nem itt élem az életem, ahogy egyesek... "
Én is csak szünetet tartottam éppen. :-)
Te olyan hülye vagy 56-os, hogy emlékművet kéne állítani... ja, hogy már van is.
Minden bizonnyal az elhízott negyvenes kolléganődet fogja a kigyúrt húszas bika :)
És ezt ide le mered írni, mikor minden jó ízlésű LCD monitor önszántából kiég egy ilyen hazugságtól.
Tudod mit? Legyen.
You made my day :D
"Tessék ugyanígy magatokévá tenni akkor, hogy ha Egy 40-es férfi, ereje teljében és a nők számára igencsak vonzó anyagi körülmények közt azt tapasztalja, hogy az asszonynál feszesebb és formásabb is juthatna"
Ha ez a fő szempontja, szíve joga fiatal nőt választani, én ugyan nem állok az útjába. Csakhogy az általam ismert negyvenes férfiak abszolút nem vágynak (maximum elméletben) fiatal kiscsajokra, akik teljesen máshol tartanak az életben, mint ők. Saját bevallásuk szerint max. megnézik, de két szót nem tudnak velük váltani, nemhogy tartós kapcsolatot tudjanak kialakítani. Egy érett negyvenes férfi már nagyon is tudja értékelni mindazt, amit egy korabeli nő nyújt: élettapasztalatot, önállóságot, jó társaságot, megértést, stb. Persze nem minden nőre igaz, és nem minden férfira, de ahogy már fentebb kifejtettem: sose érdekelt mélyebben azok véleménye, akikkel én magam sem tudnék kapcsolatot elképzelni. Van olyan negyven körüli férfi ismerősöm, aki fiatal lányokra hajt, de az ő életmódja nagyon távol áll tőlem: minden hétvégén bulizni jár, képtelen megállapodni, stb. Akkor sem kéne, ha én történetesen kellenék neki. A párom - aki mellesleg majd 10 évvel fiatalabb nálam - viszont nagyon is értékeli azt, amit nyújtani tudok a kapcsolatban, még ha a testem nem is olyan feszes már. Ő például megtehette volna, hogy egy huszonéves nőt választ kapcsolatra, de nem így tett. Neki más szempontok voltak fontosak a párválasztásnál, és minden áldott nap elmondja, hogy mennyire értékel (és ez kölcsönös).
Édes Gluténmentes Istenem....
Tegyük fel, hogy igazak azok az itteni állítások, miszerint dagadt, öreg, rusnya nőket is vígan reszelnek szebbnél szebb aranyifjak, bár kétlem, hogy ezek valósak. Amennyiben ez igaz, akkor gratulálok, mert engem igazoltatok. Bebizonyítottátok, hogy a férfiak ízlése sokkalta toleránsabb, mint a nőké, vagyis hajlamosabbak olyan kedvezőtlen tulajdonságú nőkkel is összejönni, akiktől még Freddy Krueger-nek is rémálmai lesznek. Hol van ennek a női megfelelője, vagyis azon bomba nők tömegei, akik az anyjuk alagsorában csövező 120 kilós kockák túrós fa$zát szopják? Ja, hogy ilyen nincs.... Vajon miért? (tudom, tudom, költői kérdés, de a fogyatékosok kedvéért lemegyek kutyába és elmagyarázom, mert magatoktól úgyse jöttök rá.)
Mivel a nők alapvetően egymás, vagyis inkább a über felső kategóriás nők ízlését sajátítják el, vagyis olyan elvárásokat támasztanak, amik között szerepel az, hogy az a jó, ha a férfinek D kosaras mellei vannak meg olyan nagy orrszőre, amiben egy komplett fauna él, így a nők nem fognak vonzódni az ilyen rettenetesen kinéző férfiakhoz. Erre utaltam a zöld hajas példával, de látom szokás szerint nem fogta fel senki. Meg se lepődök.
Igyekszem minél inkább lebutítani, hogy ne kelljen sokat gondolkodnotok a dolgon. Adott 100 nő. Közülük 5 számít bele a fentebb említett über király atom jó kategóriába, mint a külsejüket, mint a társadalmi státuszukat tekintve. Ezen 5 nő véleménye a mérvadó a maradék 85 nő számára, a maradék 10 az, aki nem követi az 5 százalékot (természetesen minden nő valamiért ide sorolja magát). Ha az az 5 nő azt mondja, hogy XY a menő, akkor a maradék 85 fogja ezeket és beépíti a saját elvárásai közé és onnantól kezdve ők is az XY után fognak dögleni egy férfiban. A jelen über 5 százalék azt mondja, hogy egy férfi legyen magas, sportos, jóképű, jól kereső és a többi szokásos elvárás, ez pedig azt jelenti, hogy a nők tetemes része szintén ezt fogja elvárni. Miért? Olvasd vissza az előző kommentem. Ja, hogy el se olvastad. Oks.
Remélem sikerült eloszlatnom a ködöt a fejekben, bár az itteniek szellemi színvonalát ismerve ide minimum egy orkán kell, hogy felszálljon a köd.
Hogy miért vannak magas elvárásaik? Mert megtehetik. Megtehetik, hogy válogatnak mivel sok az udvarlójuk. Ilyen egyszerű. Én is válogatnék, ha megtehetném de értem senki sem érdeklődik. Most jöhet a szokásos duma "de a férfiak is válogathatnak, ők választják ki hogy kikhez mennek oda blabla..." igen én döntöm el, hogy kinél kezdeményezek de ez még KÖZEL SEM garantálja, hogy sikerem is lesz nála./eddigiek alapján valószínűleg nem lesz/ Lényegében semmit nem jelent.
Nők ezzel ellentétben akit választanak, azzal össze is jöhetnek bármikor.
Másik kedvencem: "változtass magadon"
Vegyük sorra az átlag női elvárásokat:
-Egy férfi legyen magas: Nem vagyok az, nem is fogok már nőni és bocs én kérek elnézést hogy a szüleim és az ő szülei sem voltak magasak így én sem lettem az.
- Izmos, sportos test: Ez is teljesen nevetséges, a legtöbb nő a kisujját sem mozdítaná, nem hogy kondiba járjon diétázzon és szenvedjen egy sportos alkatért. Fogalmuk nincs milyen nehéz és mennyi munka van egy izmos testben. Azok a nők akik viszont szintén edzenek, náluk érhető.
-Jó kereset, egzisztencia: Akik ezt elvárják legtöbb esetben ők nem tudják visszaadni. Miért akar egy szakmunkás/érettségis csaj magának jól kereső diplomás férjet? Nem is értem komolyan mi alapon gondolkodnak így páran.
Cica kelj fel a pénztárgép elől, menj el tanulni majd szólj ha lediplomáztál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!