Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Akik már kicsit idősebbek, ti...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik már kicsit idősebbek, ti úgy látjátok nehezebb ma társat találni, mint mikor ti voltatok fiatalok?

Figyelt kérdés
Én inkább csak férfiaktól hallottam ezt, de közülük sokan azt mondták, hogy régebben nem volt ennyi szingli ember és az elvárások sem voltak ilyen magasak. A szocializmusban nem voltak nagy különbségek az emberek közt anyagilag, külsőre meg műveltségre igen, de nem volt ez a nagy nyomás, hogy most mennyit kell keresni, az alatt nem tekinthető férfinak valaki. Meg az emberek nem voltak ennyire mobilisak, mindenki a saját környezetében mozgott és ott igyekezett párt találni húszas éveiben.

2024. máj. 8. 13:29
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
38%
Nem éltem régen, de nem lehet hogy azért nem volt ennyi szingli, mert az nem volt opció?
2024. máj. 8. 13:35
 2/25 anonim ***** válasza:
14%

Ez elég ostobaság, mert a főszabályok mindig is ugyanazok voltak.

1.Legyél gazdag

2.Legyél szép

3.Legyél sikeres, mások felett uralkodó

És máris győzelem, maximum a környezet és így picit a "szépség" és a "sikeresség" fogalma változik, a gazdagság pedig kb. az első ősközösség óta kiemelten fontos, teljesen mindegy, hogy épp hol vagyunk és milyen kort írunk, nincs olyan szeglete a világnak, ahol a pénz ne lenne mindenek alapja.

2024. máj. 8. 13:57
 3/25 anonim ***** válasza:
69%

Elég csak 30 évet visszamenni az időben. Nem voltak olyan elvárások hogy lakás, autó, vagyon, magas fizu, adonisz külső.

Nem azt írom hogy ezek megléte nem volt előny akkor is! Hanem azt hogy ezek nélkül is simán volt nője a legtöbb embernek.

2024. máj. 8. 14:08
 4/25 anonim ***** válasza:
80%
De miért nem voltak ekkorák az elvárások? Mert nem volt internet, ahol olvashattuk másnak milyen, másnak milyen elvárása van, más mit kap meg, más mit ér el, másnak mije van. Az emberek igényei húzzák egymást, húzzák felfelé a másik igényét is.
2024. máj. 8. 14:24
 5/25 anonim ***** válasza:
78%
Igen, szerintem könnyebb volt. 50-es nő vagyok. Busszal jártam be a városba. Mindenki ismerkedett mindenkivel. Beültünk egy vendeglőbe fiúk odajöttek hozzánk. Strandon szintén. Látom a gyerekeim és az ő baráti körük kapcsán, hogy nekik nehezebb ismerkedni. Baráti társaságok járnak el szórakozni és csak egymás között vannak. Sok esetben csak az ismerős ismerőse jöhet szóba. Kedvencem amit fiataloktól hallok, hogy idegenekkel nem ismerkednek. Manapság ha egy fiú megszólít egy lányt az zaklatás. Nemrég hallottam, hogy egy vidéki fiú Pestre költözött és magányos 1 év után is mert a munkahelyén csak idősebb családos kollégái vannak. Tehát nem tud valaki által elindulni az ismerkedés felé. Az internet meg sokaknak nem jön be.
2024. máj. 8. 14:33
 6/25 anonim ***** válasza:
11%

3.

Kisebbnek tűnnek az elvárások, de a korban pontosan olyan nehéz volt megszerezni őket, mint most. Lehet akkor nem volt elvárt egy "fuxos kocsi", hanem kb. bármilyen kocsi jó volt, de azért, mert akkor akinek volt az volt a "menő arc" (még a színt se választhatta senki, kapták, amit). A kor csak igazodik a lehetőségekhez, manapság a felsőkategóriás kocsi a beugró, mert a Fiat Punto és az Opel Astra már a vicc kategória, nem menők.

2024. máj. 8. 14:56
 7/25 anonim ***** válasza:
60%

Nehezebb, de nem a társadalom miatt, hanem én változtam. Fiatalon elég volt annyi, hogy nézzen ki jól és érdekeljen. (Bár én soha nem tudtam utcán ismerkedni, ugyanúgy lefagytam 20 évesen is meg 40 évesen is, ha valaki leszólított.)

Nehezebb, mert akkoriban a haveri, ismerősi körben 10-ból 8 potenciális partner szingli volt, most ez az arány fordított.

És nehezebb, mert fejlődött az önismeretem, már tudom, mire vágyom, ezért értelemszerűen kevesebb ember jöhet egyáltalán számításba. Vagyis kisebb választékból még én is jobban válogatok.

DE: míg fiatalon nem lettek a random próbálkozásokból valódi, tartós, mély kapcsolatok, 40 évesen (válás után) már nem hiába válogattam, mert életemben először olyan társam lett, aki tényleg mindenben passzol hozzám, nem kellett kompromisszumokat kötnöm.

2024. máj. 8. 15:04
 8/25 anonim ***** válasza:
40%
Igen régen könyebb volt és régen nem sérelmezték ennyire a nők ha egy pasinak is voltak igényei.
2024. máj. 8. 15:08
 9/25 anonim ***** válasza:
54%
A nők sérelmezik igen🤣
2024. máj. 8. 15:22
 10/25 anonim ***** válasza:
14%

Régebben nem lehetet minden nőt megvenni.

Ma már nincs olyan nő kit ne lehessen megvenni.

2024. máj. 8. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!