Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik már kicsit idősebbek, ti úgy látjátok nehezebb ma társat találni, mint mikor ti voltatok fiatalok?
Ez elég ostobaság, mert a főszabályok mindig is ugyanazok voltak.
1.Legyél gazdag
2.Legyél szép
3.Legyél sikeres, mások felett uralkodó
És máris győzelem, maximum a környezet és így picit a "szépség" és a "sikeresség" fogalma változik, a gazdagság pedig kb. az első ősközösség óta kiemelten fontos, teljesen mindegy, hogy épp hol vagyunk és milyen kort írunk, nincs olyan szeglete a világnak, ahol a pénz ne lenne mindenek alapja.
Elég csak 30 évet visszamenni az időben. Nem voltak olyan elvárások hogy lakás, autó, vagyon, magas fizu, adonisz külső.
Nem azt írom hogy ezek megléte nem volt előny akkor is! Hanem azt hogy ezek nélkül is simán volt nője a legtöbb embernek.
3.
Kisebbnek tűnnek az elvárások, de a korban pontosan olyan nehéz volt megszerezni őket, mint most. Lehet akkor nem volt elvárt egy "fuxos kocsi", hanem kb. bármilyen kocsi jó volt, de azért, mert akkor akinek volt az volt a "menő arc" (még a színt se választhatta senki, kapták, amit). A kor csak igazodik a lehetőségekhez, manapság a felsőkategóriás kocsi a beugró, mert a Fiat Punto és az Opel Astra már a vicc kategória, nem menők.
Nehezebb, de nem a társadalom miatt, hanem én változtam. Fiatalon elég volt annyi, hogy nézzen ki jól és érdekeljen. (Bár én soha nem tudtam utcán ismerkedni, ugyanúgy lefagytam 20 évesen is meg 40 évesen is, ha valaki leszólított.)
Nehezebb, mert akkoriban a haveri, ismerősi körben 10-ból 8 potenciális partner szingli volt, most ez az arány fordított.
És nehezebb, mert fejlődött az önismeretem, már tudom, mire vágyom, ezért értelemszerűen kevesebb ember jöhet egyáltalán számításba. Vagyis kisebb választékból még én is jobban válogatok.
DE: míg fiatalon nem lettek a random próbálkozásokból valódi, tartós, mély kapcsolatok, 40 évesen (válás után) már nem hiába válogattam, mert életemben először olyan társam lett, aki tényleg mindenben passzol hozzám, nem kellett kompromisszumokat kötnöm.
Régebben nem lehetet minden nőt megvenni.
Ma már nincs olyan nő kit ne lehessen megvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!