Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vannak itt olyanok akik...

Vannak itt olyanok akik idősebben vállaltak babát? Milyen előnyeit es hátrányait látjátok ennek?

Figyelt kérdés
2019. máj. 31. 21:00
 1/3 anonim ***** válasza:
60%
Mit jelent az "idősebb"? Egy 18 évesnek még a 30 éves is az, aztán 30 évesen már baromira nem tűnik annak. Szóval pontosítunk!
2019. máj. 31. 21:13
 2/3 anonim ***** válasza:
92%

38 évesen szültem az elsőt. Hozzáteszem, nem önszántamból nem szültem előbb, hanem későn találtam rá a páromra.

Előnyök:

- Már "kiéltem magam", szóval a baba előtt sok mindent megtapasztaltam, amit baba mellett nehezebb lett volna. Sikerek a szakmámban, 3 diploma, utazások sok országba, önkénteskedés külföldön... Sok élményben volt részem fiatal felnőttként, nincs hiányérzetem, hogy valamiről lemaradtam a baba miatt.

- Nagyon vágytam már a babára és az ezzel járó "új életre", abszolút nem sajnáltam, hogy ott kell hagynom pl. a munkahelyet. A szakmámban már sikeres voltam, most másra vágytam (szemben pl. azzal, ha valakinek huszonévesen éppen felszálló ágban van a karrierje, ami derékba törhet a baba miatt).

- Komolyabbnak, érettebbnek, felelősségteljesebbnek tartom magam, mint 10 évvel ezelőtt.

- Biztosabb az anyagi háttér. Én 18 éve dolgozom, a férjem még régebb óta, nyilván több pénzt gyűjtöttünk már, mintha fiatalon vállaltunk volna babát. Van saját lakás, autó, nem okoz gondot megvenni mindent a babának.

- Remélem, hogy a gyerek miatt tovább leszek fittebb, fiatalosabb. :)

Hátrányok:

- Stresszesebb volt a terhesség, mert ugye idősebb korban sokkal nagyobb a kockázat, hogy lesz valami rendellenesség.

- Aggaszt, hogy mivel később szültem, valószínűleg kevesebb időt tölthetek majd a gyermeke(i)mmel - vajon megérem-e, hogy az unokáim is felnőjenek (vagy megszülessenek...), lehetek-e aktív nagymama, mint az én anyukám?

- Aggaszt, hogy utolér valamilyen betegség, amikor még szüksége lenne rám a gyereke(i)mnek.

- Még szeretnénk egy második gyereket, ugye az még kockázatosabb lesz, hiszen még idősebb leszek...

- Aggaszt, hogy ha a 2. gyerek után, bőven 40 felett újra el akarok helyezkedni a munkaerőpiacon, milyen lehetőségeim lesznek (a korábbi helyemre nem tudok visszamenni, másik városba költöztünk)

- Lelkileg nagyon rossz volt az elmúlt kb. 10 év, mert azóta vágytam már a babára, de két komolyabb kapcsolatom is sikertelen volt, mielőtt egymásra találtunk a férjemmel.

2019. máj. 31. 22:01
 3/3 anonim ***** válasza:
Nálunk hátrány, hogy nincs nagyszülői segítség, sőt, egyikük nem is èl már, a többi 3-ból 2 segítséget igényel.
2019. jún. 1. 05:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!