Miért olyan gyakori, hogy 7 évesen (vagy idősebben) kezdik a gyerekek az iskolát?
én se értem. fiam decemberi, tehát évvesztesen megy iskolába, közel 7 évesen. de csak ő meg egy novemberi kislány kezdi az iskolát, a többi gyerek marad. azt érteném ha mondjuk 3-4 gyerek maradna vagy a fél csoport, de hogy mi vagyunk az ufok, mert nem közel 8 éves engedjük iskolába a gyereket... :O
és igen, félek is tőle, mert megérett rá, készen áll, vágyik is rá, de ott ő lesz a kicsi, a 7,5-8 évesek mellett biztos, hogy nehezebb lesz mint ha a kortársaival menne iskolába.
tényleg nem értem, el nem tudom képzelni, hogy ennyi gyereknek van "lemaradása" ami valóban indokolja, hogy 4-5 évig járjanak óvodába
Napi 5-6 óra van manapság elsőben, du. 4-ig kötelező suli, sokszor még utána otthon tanulás, gyakorlás ( verstanulás, hangos olvasás) Hiába érett képességileg a gyerek, a felsoroltak miatt nagyon megterhelő már az első osztály is.
Ha visszatartanak egy gyereket az oviban, kap még egy év gondtalan játékot, ami sulis korában már nagyon ritka dolog lesz neki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!