Nekem van egy figyelem zavaros snis gyerekem. Normál általános iskolába jár. Az iskola befogadja a sajátos nevelési igényű gyerekeket. A pedagógusok viszont nincsenek felkészülve ezekre a gyerekekre. Mi a teendő?
Keress egy olyan iskolát, akinek a helyi tantervében és ped programjában benne van a BTN és az SNI-s gyermekek sajátos nevelési terve.
Neki is jobb lesz. Elsős a gyereked?
Mi Baja mellett lakunk, 10 éves a gyerekem és nem szeretném speciális iskolába rakni.
Köszönöm a válaszokat. Én is gondolkodtam más iskolába, azért is írtam ide, hogy ha valaki tud olyan iskolát tapasztalatból, ahol a pedagógusnak van tapasztalata sni-s gyerekek nevelésében oktatásában akkor segítsen nekem ebben. Budapesten van egy iskola, ahol kimondottan figyelemzavaros és hiperaktív gyerekek tanulnak de az nagyon messze van tőlünk és nem akarom 10 évesen a gyerekemet kollégiumba rakni.
Üdv.
Egy mondat azért megütötte a szememet: "A gyerekek nem fogadják be, ill. eltűrik de nem játszanak vele."
Ez már valószínűleg nem a pedagógus hibája, ezek szerint a gyerek osztálytársait is zavarja amit csinál.
Szerintem érdemes volna elgondolkozni egy másik sulin ahol van kislétszámú vagy speciális sni-s osztály.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!