Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem ellentmondásos, hogy (állítólag) minden nő elvárja, hogy egy férfinak legyen saját lakása, de mégis a legtöbb mai nő nem szeretne gyereket?

Figyelt kérdés

Mindenhol ezt olvasni, hogy manapság minden nő elvárja hogy egy férfi az rendelkezzen saját tulajdonú hitelmentes(!) lakással. A hitel az legalább annyira gáz mint az albérlet. Akinek ez nem adatott, pl. nem örökölt a szüleitől, nagyszüleitől az beszopta. Az nő nélkül fog meghalni. Legalábbis ez a narratíva, mindenhol ezt olvasni.

Viszont az is tény, hogy manapság iszonyú demográfiai válság is van abból a trendből, hogy a nők többsége egyszerűen nem akar gyereket. Előnyben részesítik a gyerekmentes életet, mivel egy gyereknevelés az egy teljes életet kívánna és mindenről le kellene mondani effektíve. Én nem ítélem el a nőket emiatt sokakkal ellentétben, ha nő lennék én se akarnék gyereket vállalni, mert az tényleg egy hatalmas teher egy nőnek, arról nem is beszélve hogy "egy lapra tesz fel mindent".

De akkor nem ellentmondásos ez a két infó? Ha nem akar rengeteg nő gyereket, márpedig még társkeresőkön is a felének ki van írva határozottnak hogy nem akar, akkor minek saját lakás a férfinak is meg a nőnek is? Ha nem lesz gyerek akkor nem is kell majd sok hely.

febr. 12. 13:44
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
0%

6: "Erre alapozzák az igényeik és érveik 90%át kb"

Neked hogy jön ki a matek?

Egy ember él mondjuk 98 évet.

Egy gyereket megszülni pár óra.

0-24 órás gondozás az kb. pár hét.

Nevelés az kb. 15 év, eltartás max. 30 év.

A 68 többi évben nem csinál semmit?

febr. 12. 14:18
 12/47 anonim ***** válasza:
56%

Igen, mondjuk ez tényleg furcsa, hogy a legtöbb gyakorin közzétett elvárás között szerepel a különélés, lehetőség szerint tehermentes saját lakásban/házban, meg az X fizetési szint legalább. Mindezekre mindig az az indok, hogy "hát hova szüljek? a nyomorba?" vagy a "hogyan akar ezek nélkül eltartani amikor én otthon leszek a gyerekkel?"... Viszont amikor szób kerül, hogy ki akar / nem akar gyereket, a legtöbben nem akarnak. Úgyhogy igen, érdekes dolgok ezek.

Persze ez a gyakori világa a valóság azért máshogy néz ki.

Én pl. nem találkoztam kifejezetten anyagias, pénzre hajtó nőkkel, soha nem is nagyon láttam ilyet, legalábbis nem a saját köreimben.

A legtöbben amúgy is maximum átlagos, normáls anyagi helyzetben élnek, kevés a kiemelkedően tehetős ember.

A saját ingatlant sem látom semmilyen szempontból előnyösnek, nekem van saját lakásom, a kutyát nem érdekli. Emiatt soha, egyetlen nő sem akart volna tőlem semmit. Sőt, igazából fel sem merül a kérdés, abszolút nem releváns.

febr. 12. 14:19
 13/47 anonim ***** válasza:
92%

"Ha nem lesz gyerek akkor nem is kell majd sok hely."

Én most 17-18 nm-es lakásokat nézegetek.

febr. 12. 14:20
 14/47 anonim ***** válasza:
86%
12 Semmi érdekes nincs ebben, akik külön leírják, hogy hitelmentes saját lakás az elvárás, azok magukat épp nőnek képzelő trollok. A nők nagy része épp azt szokta írni, saját példákkal, hogy neki nem volt fontos, a párjának nem volt / nincsen, együtt vettek, stb.
febr. 12. 14:21
 15/47 anonim ***** válasza:
79%

#14: Egyetértek, meg azt tegyük hozzá, hogy aki tényleg így gondolkodik, az úgy is bizonyos karakterisztikákat keres, elvárása az egekben, a testén kívül sokminden mást nem is tudna nyújtani. Nem sok ilyennel találkozni, ha átlagos vagy.

Egy normális átlagos nő megtudja érteni, hogy még csak most csinálod a jogsit, házra gyűjtesz, 1 éve hagytad abba az egyetemet, amit amúgy saját zsebből fizettél stb, n+1 élethelyzet, sokan vannak akik hajlandóak együtt felépíteni közös életet és nem az a fő szempont, hogy fillérre pontosan megegyezzen az anyagi helyzetetek.

febr. 12. 15:16
 16/47 anonim ***** válasza:
60%

15

Senki sem állítha, hogy fillérre pontosan meg kell egyezzen, de itt már azon hőzöngene, ha egy önállóan élő, jól kereső nő nem áll le az anyu melletti gyerekszobában csövező melóssal.

febr. 12. 15:33
 17/47 anonim ***** válasza:
55%

"Ha nem lesz gyerek akkor nem is kell majd sok hely."

Ez azért elég vegetálós életszemlélet.

febr. 12. 15:33
 18/47 anonim ***** válasza:
53%
Ha nincs gyerek, akkor minek létbiztonság? Minek élmények? Kényelem? Megfelelő egészségügyi ellátás? Ha nincs gyerek, akkor jó a vizes zsömle meg egy másfél szobás albérlet a Havannán, hova gondolsz?
febr. 12. 15:36
 19/47 anonim ***** válasza:
18%

#16: És mi van ha most ott él pillanatnyilag? Mi van ha mondjuk félrerakja a pénzét lakásra? Akár csak önerő + hitel szintre. Ez már kb azt jelenti, hogy van terve a költözésre.

Nem mindenki akad fenn ezen, max akkor ha mindketten otthon vagytok már jóval 20 felett, a kocsi dettó ugyanez, sokan vannak akiknek van jogsijuk, még sincs kocsijuk, buszoznak, azt ha kell autó bérelnek egyet. Egyedül lakni inkább kíváltság, elvárhatod, de minek, ha nem ezen múlik, hogy milyen lesz a kapcsolatotok? Mi van ha minden más szempontból megfelel az illető?

febr. 12. 15:48
 20/47 anonim ***** válasza:
60%

19

Semmi nincs, egyszerűen nem egymást keressük. Miért kell ezen fennakadni? Netán az esélyegyenlőség nevében kötelező akárkivel leállnunk?

Egyedül lakni alap egy felnőtt embernél. Ha nekem, egyszülős tanárfamíliából származó, full átlagos képességekkel bíró vidéki nőként sikerült, akkor elvárhatom mástól is. Eleve taszító, amikor valakinek nincs igénye az önállóságra, ha pedig volna, csak életképtelen, az azért off.

febr. 12. 15:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!