Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mióta lett ekkora slágertéma...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mióta lett ekkora slágertéma ez a saját lakás, autó téma?

Figyelt kérdés

Az elmúlt hónapokban mintha futószalagon gyártanák ezeket az „ismerkedéskor saját lakást/autót elváró nős” kérdéseket. És nem értem, hova lettek azok az emberek, akik rávilágítanának ezeknek a kérdéseknek az illetlenségére, életszerűtlenségére. Valahogy nem tűnik nekem se életszerűnek, hogy ismerkedsz egy csajjal, az meg elkezdi kérdezni, hogy milyen autód van, saját lakásban élsz-e meg mennyit keresel, miközben ezek bőven a „semmi közöd hozzá” kategória.

Korábban még azokat pontozták le erősen, akik nyomatták ezeket, ma meg ha valaki le merészeli írni, hogy tőle nem tapogatóznak ilyenek felől, azt jobb esetben lepontozzák, rosszabb esetben meg is hazudtolják.

Korábban a „Ronda vagyok, segítség!” típusú kérdések voltak a dominánsak az oldalon, ma meg ez a saját lakás/autó őrület folyik már a csapból is. Én 2 éve élek párkapcsolatban, 2-3 évvel ezelőtt még nem érzékeltem ezt a jelenséget Tinderen (ahol elsősorban ismerkedtem) és más társkeresőkön. Viszont felvetődött bennem a kérdés, hogy azóta ennyire megváltoztak volna a dolgok? Tényleg ennyire elterjedt ez a vagyontárgyak és fizetés felőli tapogatózás az ismerkedési fázisban? Egyszerűen mintha eltűnt volna az ellentábor, néhány kivételtől eltekintve, mert olykor jóképű, vonzó férfiak le szokták írni, hogy tőlük nem tapogatóznak ilyenek felől, velük egyet is tudok érteni. De velük nagyjából ki is fulladt az ellentábor.

A kérdésem az lenne, hogy személyesen ti magatok érzékeltek-e változást ebben, az elmúlt 2-3 évet tekintve? Jelentősen megnőtt-e az egzisztencia iránti érdeklődés mondjuk a 23-35 közötti női korcsoport részéről a 2-3 évvel ezelőtti állapothoz képest a társkeresőkön? NEM logikai levezetést kérek tőletek, hogy "válság van, biztos az az oka", hanem SZEMÉLYES tapasztalatokat szeretnék hallani a kérdésre. Köszi előre is.

2023. dec. 29. 17:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/89 anonim ***** válasza:
0%

80.

Én is, szóval akkor mindenkinek jó. A gyakori meg pont nem egy olyan hely, ahol bármi is számítana. Egy gagyi anonim fórum, ahol mindent lehet.

2023. dec. 30. 10:33
 82/89 anonim ***** válasza:
64%

Hát nem tudom, de nekem eszembe se jutna azert lakást venni, hogy másnak megfeleljek, magam lakhatási biztonsága az első.

Nemtol függetlenül írom ezt. Egyebkent az ember érje el ezt maga, vagy komoly kapcsolat esetén netán csalad esetén együtt, közös erővel. Tegyük fel, ha férfi vagy ha nő hozzámész egy olyanhoz akinek van komplett saját háza. Ne csodálkozz azon, hogy ha házasság előtt házassági szerződést akar íratni. Egyre nagyobb divat. Nem jobb közös erőből osszerakni ezt ?

2023. dec. 30. 11:04
 83/89 anonim ***** válasza:
32%

Azért valahol rendkívül gagyi és szánalmas ez a kiforgatás, meg szélsőségesen védeni a védhetetlent...

Szóval akkor pár tény:

1. Az országban jóideje lakhatási válság van. Ingatlanárak nyugati árakat elérték, albérletárak szintén, fizetés sokszor maradt a keleti.

2. Már a csok elött is sokszor csak úgy tudtak nagyobb városban normális albérletet fenntartani az emberek, ha párban voltak. Azóta az árak többszöröződtek, a bérek nem. Mindenki vonja le a következtetést.

3. Országon belül egyre romlik az iskolázottság, egyre növekszik a szegénység, egyre növekszik az agresszió családon belül is. Csomó fiatal nő menekülne otthonról ha tehetné, nyilván náluk elsődleges szempont a lakhatás a másik félben.

4. Instavilág sekélyesség. Csomó nőnek semmilye nincs, csak amit magára költ ruhát, plasztikát, utazást és bulit, esetleg divatos autót és ennyi. A látszat ragyogó, de közben vagy otthon csövezik, vagy az épp aktuális pasijánál héderel, vagy valami romos lepukkadt szobát bérel a gettóban. Ezek már rejtve maradnak instán is, csak a többit pakolja ki. De nekik is fontos a lakhatás a másikban, nagyon is.

5. Évek óta felmérések vannak róla hogy gyakorlatilag akinél nincs szülői háttér és segítség, annak milyen nehéz saját ingatlanhoz jutnia. Megváltozott a világ, főleg a csok óta, ideje lenne felébredni!

Ezek a tények. És akkor pár öntudatos nő még ezeket is letagadná, úgy adva elő hogy a nőknek egyenesen semmit nem számít az ingatlan és anyagi oldal, meg főleg hogy neki van és akkor csak ezt várja el a másiktól is. Megsúgom nektek ez a jóval ritkább helyzet, ha a ti szerencsés élethelyzetetekből próbáltok országos példára következtetni, az enyhén szólva szemellenzős, kevésbé finoman szólva pedig kiforgatós hazugság. Teljesen tévúton jártok. Okkal lett top3-as kérdés a mivel foglalkozol, ez a mennyit keresel, mennyit tudsz rám/ránk költeni szinonímája manapság. Szegénység és insta élet ábrándok, teljesen logikus az egész. Csak itt sokan próbálják védeni a védhetetlent, a legtöbb felszínes és anyagias nőt is bevédeni, mindenféle nőgyűlöletnek beállítva azt aki rámutat erre a valóságra. Mert ez a nagyobbik átlag aki napról napra él, meg lehet nézni a számokat, a többségnek egyre inkább számítanak az anyagiak. Szóval vagy ki kellene tekinteni a pici mikrobuborékotokból és meglátni mi a valóság az országban, vagy fel kéne hagyni ezzel a hazug nőmentegetős valóságtagadással, mert baromira átlátszó. De a legjobb lenne mindkettő, ebben a sorrendben. Ja és nem vagyok frusztrált, nekem van hol laknom, és futja is mindenre amire vágyok, értelmes keretek között. Egyszerűen csak zavar már ez a fajta tömény és cinikus hazudozás, védve a védhetetlent, és azokat karaktergyilkolni akik rámutatnak a valóságra.

A magyar nők többsége anyagias, és ennek nagyon is racionális, rendszerszintű okai vannak.

2023. dec. 30. 14:42
 84/89 anonim ***** válasza:
32%

Azt továbbra sem értjük, hogy miért anyagiasság a saját szintünkön válogatni? Mintha felszínesség lenne, ha egy vékony, csinos, széparcú, igényes fiatal nő nem egy 160 centi magas, 100 kilós, fogatlan férfival akar összeállni. (Vagy fordított nemekkel.)

Ha viszont anyagiasságnak hívjuk azt, hogy egy tanult, jól kereső, pénzügyileg tudatos nő támogató családi háttérrel nem akar leállni olyannal, aki a kanyarban nincs hozzá képest, akkor rendben. Csak eredetileg nem ezt jelentette a fogalom.

2023. dec. 30. 14:48
 85/89 anonim ***** válasza:
21%

Nem a saját szinten válogatás az anyagiasság, ilyet senki nem mondott csak itt van ez így szalmabábozva és szándékosan kiforgatva. Ez a ritkább eset ha valóban ez van, ez lenne a normális, senki bele nem kötne.

Ami viszont általánosabb, hogy az adott nő a szépségét anyagi javakra váltja. Mindenféle kinézet felturbózás amivel sokszor az egyetlen igazi értéke a szépsége és szexisége lesz, és azon felül se belső értékek, se anyagi javak. Utóbbi nem lenne gond, de ő már pontosan aszerint fog válogatni hogy lehetőség szerint minél gazdagabb legyen a kiszemeltje. Ezzel a felszínes áloméletét is meg inkább ki tudja szolgáltatni, a másik fél által. De ahogy fentebb írtam, nagyon sok esetben még ez sincs. Csak szimplán a lakhatásról szól, hogy adott nőnek legyen hol laknia. Az hol egyenlő ha a nőnek nincs lakása és direkt így keres partnert hogy be tudjon költözni hozzá? Rengeteg ilyen van manapság, és a fentebb felsorolt 5 pontban keresendőek az okai. Ezért mondtam rendszerszintű.

Az meg hogy diplomás a diplomással, az is oké lenne. A gond inkább az, hogy sokszor már a műkörmös vagy szolis vagy asszisztens kiscsajok is diplomásokra ácsingóznak. Tehát többet vár el mint ami ő maga. Na ez lett manapság teljesen általános, és amikor túlzott női elvárásokról beszélünk, ezek a tömeges, eltúlzott vágyak amikről a kérdés is szól. Hogy sokkal többet vár el a legtöbb nő, mint amit ő maga tud nyújtani.

Én lennék a legboldogabb, ha a többség csak egálra utazna. Sőt, ez a női alaptermészet valahol, mindig többet és jobbat, értem én. Még ezt is elfogadom. De ezt elhazudni, és rossznak állítani be aki rámutat, na az már jóval kevésbé tolerálható.

2023. dec. 30. 14:58
 86/89 anonim ***** válasza:
100%

85

Aki meg összejön egy olyan nővel, akiben állításaid szerint nincs belső érték, csak a külseje, azt hogy neveznéd? Várj, csak van erre egy jó szó: felszínes. Akkor meg mi a baj ezzel a felállással? Az egyik fél felszínes, a másik anyagias, hát hajrá, megérdemlik egymást.

A műkörmösökről meg nem tudok nyilatkozni, nagyon más körökben mozgok.

Igen, elképzelhető, hogy a proli rétegekben ott vannak ezek az elszállt igényű buta picsák. De hidd el, a proli férfiakat sem kell félteni, ha alávalóságról van szó.

Megjegyzés: proli alatt nem a dolgozó embert, hanem az ostoba konzumidiótát kéretik érteni.

2023. dec. 30. 15:03
 87/89 anonim ***** válasza:
83-85: Jaj, lődd már le magad:-) A való világban kéne nézegetni, nem az Instát meg az OnlyFanset!
2023. dec. 30. 15:33
 88/89 anonim ***** válasza:
10-es jól leírta sajnos nagyon sokan keveset keresnek, ezért nem értem az itteni hergelő válaszokat, hogy aki nem keres 500 ezer felett az nem is ember és nem kéne. Baromi kevesen keresnek 500 ezer felett és hozzáteszem sajnos. Ez egy társadalmi probléma amiből nem szabad egyéni problémát csinálni. Teljesen más gazdaság politika kéne ebben az országban, hogy legyen normális jövője egy fiatalnak.
2024. jan. 3. 15:55
 89/89 anonim ***** válasza:
Nemtől függetlenül ìrom, ha egy nő ha egy férfi házasodik hozza a másik nemhez aki mondjuk egy 100 milliós családi házban el Pesten vagy akárhol, az ne csodálkozzon azon ha házassági szerződés is lesz a házasság melle.
2024. jan. 3. 17:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!