Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mióta lett ekkora slágertéma ez a saját lakás, autó téma?
Az elmúlt hónapokban mintha futószalagon gyártanák ezeket az „ismerkedéskor saját lakást/autót elváró nős” kérdéseket. És nem értem, hova lettek azok az emberek, akik rávilágítanának ezeknek a kérdéseknek az illetlenségére, életszerűtlenségére. Valahogy nem tűnik nekem se életszerűnek, hogy ismerkedsz egy csajjal, az meg elkezdi kérdezni, hogy milyen autód van, saját lakásban élsz-e meg mennyit keresel, miközben ezek bőven a „semmi közöd hozzá” kategória.
Korábban még azokat pontozták le erősen, akik nyomatták ezeket, ma meg ha valaki le merészeli írni, hogy tőle nem tapogatóznak ilyenek felől, azt jobb esetben lepontozzák, rosszabb esetben meg is hazudtolják.
Korábban a „Ronda vagyok, segítség!” típusú kérdések voltak a dominánsak az oldalon, ma meg ez a saját lakás/autó őrület folyik már a csapból is. Én 2 éve élek párkapcsolatban, 2-3 évvel ezelőtt még nem érzékeltem ezt a jelenséget Tinderen (ahol elsősorban ismerkedtem) és más társkeresőkön. Viszont felvetődött bennem a kérdés, hogy azóta ennyire megváltoztak volna a dolgok? Tényleg ennyire elterjedt ez a vagyontárgyak és fizetés felőli tapogatózás az ismerkedési fázisban? Egyszerűen mintha eltűnt volna az ellentábor, néhány kivételtől eltekintve, mert olykor jóképű, vonzó férfiak le szokták írni, hogy tőlük nem tapogatóznak ilyenek felől, velük egyet is tudok érteni. De velük nagyjából ki is fulladt az ellentábor.
A kérdésem az lenne, hogy személyesen ti magatok érzékeltek-e változást ebben, az elmúlt 2-3 évet tekintve? Jelentősen megnőtt-e az egzisztencia iránti érdeklődés mondjuk a 23-35 közötti női korcsoport részéről a 2-3 évvel ezelőtti állapothoz képest a társkeresőkön? NEM logikai levezetést kérek tőletek, hogy "válság van, biztos az az oka", hanem SZEMÉLYES tapasztalatokat szeretnék hallani a kérdésre. Köszi előre is.
"a mivel foglalkozol. "
Alapkérdés. Férfiaknál is. Nincs ebben semmi.
32.
Oh, dehogy nincs :D
Rögtön kalkulál a másik, hogy "Vajon diplomás-e, akivel beszélgetek?" "Kb. mennyi pénzt kap havonta?", "Mennyire van lehetőség az adott szakmán belül feljebb jutni, vagy feljebb jutnom általa?"
Mindig nevetek azokon a szerencsétleneken, akiknek annyira nyomorult a munkájuk, hogy kínosnak érzik a "mivel foglalkozol?" kérdést. Mintha ismerkedéskor nem lenne tökéletesen valid affelől érdeklődni, hogy a potenciális partner mivel tölti az éber óráinak FELÉT. :D
Meg amúgy mi a jóistenről kellene beszélgetni, ha nem magunkról, az életünkről, a múltunkról, régi sztorikról stb. Gondolom az időjárásról, mi?
32
Persze, az nem gond ha megkérdezi, de ha már nagyon személyes dolgokat kérdez MÁR AZ ELEJÉN ezt had hangsúlyozzam ki, akkor az nem jó.
Mert akkor az ember fia arra asszociál, hogy anyagias a nő, még akkor is, ha amúgy nem az. Ezt nem lehet az elején még tudni, de a tolakodó kérdések, és az, hogy utána egyből eltűnik, az már gyanús.
Az ráér később is, meg különben is, a munkámból kifolyólag úgy is meg lehet saccolni, hogy mennyit keresek, de tudtommal én érdeklem és nem a pénz.
33
Elnézést, nem mindenki annyira kétségbeesett, hogy fűvel-fával leálljon ismerkedni, és ne állítson fel kritériumokat.
36.
Kritérium = Legyen gazdag? Oké, ezzel nincs baj, de akkor itt gyakorin miért az minden második válasz, hogy "hát ez annyira nem is számít"
Most vagy a kiforgatás megy nagyon jól és szándékosan, vagy a szövegértés ennyire hiányos. Leírom még egyszer és utoljára, aki akarja érti, aki nem az felháborodik és lepontozza ígyis úgyis. Bár nekem fura hogy akinek nem inge, miért is veszi magára.
Szóval nem, régen nem volt ennyire elsődleges, és főleg nem első három kérdésben a mivel foglalkozol. Ugyanúgy meg lett kérdezve idővel, vagy kipuhatolva, és számított is, de nem ez határozott meg mindent. Jobban számított a személyiség, kinézet, emberi értékek is. Manapság minden eltolódott az anyagiak irányába, ami felszínesség enyhén szólva. És ebből jön ez, hogy tinderen is alap lett első három kérdésbe belerakni a mivel foglalkozol-t. Valahol érthető is. Ezek a nők kirakják a testüket és bájaikat, cserébe tudni akarják mit és mennyit remélhetnek a legígéretesebb jelöltektől. Végül is szimpla biznisz.
Ja és nem tinderezek, szóval én pl nem vagyok frusztrált ezen sem. Szimpla tény és megállapítás, sok sok jelenkori kommentből és valós, élő panaszból is okulva.
37
Ne légy ennyire primitív. Kritérium, hogy AZONOS szinten álljunk. Tudod, a csilivili magánkórház főigazgatójával és a lidl-ös árumozgatóval sem illenék össze, mert az egyik túl magasan, a másik túl mélyen van hozzám képest.
Igen, kritérium az is, hogy szellemi munkát végezzen, és ne valami random fizikai munkás legyen.
Ezt pedig úgy mondom, hogy a pasim valamennyivel kevesebbet keres mint én. Tehán nem mások pénzére vadásztam, pusztán egy velem egy szinten levő férfit akartam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!