Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért kevés manapság a nőknek nettó 250 ezer forint? Főleg ha nem is a fővárosban keres annyit, pedig a fővárosban is igen sokan "csak" annyit kapnak?
Bizony még a nagy Budapesten is ha fellapozol egy újságot, az álláshirdetések között bruttó 300-350-ért keresnek embereket. Gyári munkásokat, gépkocsivezetőket C-s jogsival, szakmunkásokat stb.
Sose hiszik el nekem, ti sem fogjátok, de én ismerek még mérnök informatikus pályakezdőt is Csodapesten aki nettó 250-et keres.
De mégis azt tapasztalom, hogy még itt vidéken is ahol sokkal többet ér a pénz, a nők általában keveslik amikor megtudják mennyi a fizetésem. Volt hogy emiatt utasítottak vissza.
Miféle világban élünk? Értem én hogy infláció van meg minden, de a bérek egyáltalán nem növekedtek azzal arányosan, de a nők elvárásai annál inkább.
Nem túl kapzsi sok nő társkereséskor?
Hidd el, azokban a családokban, ahol csak ennyi pénz nagy veszekedések mennek a pénzen. Főleg, ha van mellé 1-2-3 gyerek is.
44, egész pontosan mi a hazugság??
Akkor nosza, végezz fizikai munkát, ki tart vissza? Ha nem akarsz egyetemre menni, akkor mi a problémád, miért jössz az idővel?? Akkor menj, azt dolgozz, amihez kedved van. Jó szakmával bármikor megkeresel 700 ezer forintot. Nem érted, mi a problémád!
Mi az, hogy ki fog eltartani??????? Tehát, tanulni nem akarsz munka mellett. (Mint ahogy sokan teszik azt) Akkor hogyan gondoltad? Majd én fogom kipótolni a fizetésedet nőként? Szégyenszemre??? Vagy mi az elképzeles?
Azokban a családokban, ahol kindkét fél 250 ezret keres, van is veszekedés bőven...
Egyes válaszolók itt nagyon elvannak tájolodva.
Hogyha megvan hirdetve egy állás tegyük fel IT területen bruttó 1,2 milliós fizetésért, de elvárt szakmai tapasztalat 5 év, plussz vegyenek is fel.
Ha egy ilyen jól fizető állásra sokan jelentkeznek, akkor mi a garancia hogy pont ÉN fogom mondjuk megnyerni? Hiába van az embernek 6 diplomája, hogyha "éppen nem rád esett a választás" de azért ne add fel. Vagy hogy sajnos most nem ön nerte el el az adott állásra a felvételt. Mi az hogy nem nyertem el? Mi ez basszus? Szerencsejáték az álláskeresés? Vagy megnyerem vagy nem. Vagy szerencsém lesz vagy nem. Nem itt arról van sz, ha az ember ért valamihe, vagy dolgozni akar tök mindegy hogy mit, akár pék. akár szobafestő, akár raktáros, akár ez akár sima kézi rakodó, hogy ne 250 ezre adjanak már egy munkáért, hanem igenis fizessék meg, tök minegy az hogy ki mit csinál. AKI dolgozik az keressen annyit hogy megtudjon belőle élni. Ennyi.
47, nem értem a problémádat. Azt fogják felvenni az állásra, akit a legmegfelelőbbnek gondolnak. És igen, 1,2 milliós fizetésért 5 év tapasztalatot elvárni teljesen reális. Ilyen az élet, még csak igazságtalannak sem lehet mondani.
Egyébként meg ha te esélyes vagy egy ilyen állásra, és egy adottra nem téged választanak, akkor lesz majd másik ilyen állás. Ez nem szerencse kérdése. Megint csak azt mondom: tanulni kell, fejlődni kell, proaktívnak kell lenni. Nem fog a jó állás és a jó fizetés csak úgy alanyi jogon járni.
"Minek képezzem magam még 5 év egyetemmel, hogy ugyanennyit keressek?"
A felfogasod is kizáró tényező.
48
Ugyanezen a véleményen vagyok nőként! Tanulni kell! Mi akadalyo meg abban kérdező, hogy képezd magad tovább? A lustaság?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!