Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek jobb lenne a helyzet ha a nőknek nem lenne saját keresete és a férfiaktól függnének anyagilag, könnyebben találnának párt a szingli férfiak?

Figyelt kérdés
Nőként teszem fel a kérdést, csak arra vagyok kíváncsi hányan gondolkoznak még hasonló módon mint egy ismerősöm akivel imént beszélgettem. Személyes véleményem az hogy nemtől függetlenül a saját kereset a mai világban nagyon is fontos.
2023. jún. 28. 10:10
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
0%

Ha bírja csinálni a házimunkát, akkor nem fáradt ki.

De tényleg ideje lenne már a valósággal szembenézni. Ha valaki úgy kihajtja magát a munkahelyen, ahogy nem bír megmozdulni, akkor nem fog tudni kiporszívózni. Én átéltem már ezt. Konkrétan betegre dolgoztattak bennünket. Havi szinten cserélődött az állomány egy hatoda és sorra betegedtek le az emberek.

Mindent előkészíteni másnapra? Miről beszélsz? Kezd az az érzésem lenni, hogy amit csinálsz az konkrétan egy ilyen melldöngetés. Ez egy alkualap. Nézz ide, milyen keményen dolgozom cserébe ezt meg ezt kérem. Csak már úgy elszaladt a ló veled, hogy a saját kamudat beveszed.

Nagyon is jól tudod, hogy kezelhető a munkamennyiség. Ha nem kezelhető, akkor kiégsz, lebetegedsz, depresszióba esel, vagy talán be is rákosodsz.

Három: Ha hajlandóak lennétek a helyeteket elfogadni és elmenni háztartásbelinek, akkor sokkal optimálisabb lenne a munkateher. A kettő együtt nem megy: verem a mellem, hogy milyen sokat kell dolgozni, de közben nem vagyok hajlandó kitartatni magam.

2023. jún. 29. 01:27
 42/62 anonim ***** válasza:
91%

Inkább te miről beszélsz? Értelmetlenül kevered itt a szezont a fazonnal. Normális munkahelyen nem vagy úgy meghajtva, hogy szó szerint mozdulni ne bírjál, ráadásul nem csak fizikai munka létezik. Az, hogy te láthatóan valami rabszolgahajcsár cégnél dolgozik, nem jelenti, hogy mindenki más is , szerencsére. Bárhogy is, enni akkor is, tiszta ruha akkor is kell, néha napján kitakarítani, akkor is kell. Ha van gyerek, akkor ő róla meg mindenképpen gondoskodni kell, főleg ha kicsi. Vagy majd közlöd vele, hogy bocsi apa fáradt, most nem adok enni?

Igen előkészíteni mindent másnapra, pl becsomagolni az ebédet, amit másnap visz az ember munkába, ha reggelit is viszed, akkor pl szendvicset megcsinalni, a gyereknek is összepakolni a dilis cuccait, sokan a másnapi ruhát is előveszik, hogy majd ne reggel kelljen kapkodni. Erről beszélek, bár ezek elég evidens dolgok, nem hiszem, hogy magadtól ne tudtál volna rájönni.

Végezetül pedig; mi az, hogy ha elfogadnánk a helyünk? Te pontosan kinek képzeled magad, hogy megmond kinek hol a helye?? Nő és férfi egyenrangú felek, pont ugyanazok a jogok illetik meg őket is, pont ugyanannyi joguk van dolgozni, karriert építeni meg amit csak akarnak. 2023 van, haladni kéne a korral, az a világ elmúlt, ahol a nők el vannak nyomva és az a dolguk, hogy gyereket neveljenek meg kinyalják az “uruk” seggét! Bármilyen meglepő, valahogy nem minden nőnek élete netovábbja egész nap otthon mosni, főzni, takarítani!

Az otthoni teendőket tekintve pont akkor lenne optimálisabb a munkateher, ha a sok maradi felfogású férfi nem tekintené evidensnek és alapvetőnek, hogy a nő dolga a munka mellett még a komplett háztartás vezetése és a gyereknevelés is, hanem szépen kivennék belőle a részüket!

2023. jún. 29. 01:45
 43/62 anonim ***** válasza:
0%

Ne emeljük már a másnapi előkészületeket a holdraszállás magaslatába. Összerakni a szendvicset? Összepakolni a dilis cuccokat? Időben ez mekkora ráfordítás? Egy dolog, hogy te ezt megcsinálod és, mint férfiak hálásak vagyunk érte, és az egy másik dolog, hogy ezt az orrunkba dörgölöd és vered a melled rá. Ne hasonlítsd már valódi erőfeszítéshez, légyszíves!

A nők és a férfiak sosem voltak egyenrangú felek. Most sem azok és soha nem is lesznek. A régi világban ez nyíltan el volt ismerve, a család egysége tudott is funcionálni. Ma az elvált szülők gyerekei fizetik meg az árát a mai nők tévképzelgéseinek.

Addig vagyunk egyenlőek, amíg minden rendben folyik. Majd meglátjuk mekkora az egyenlőség, ha ég a ház, ha kitőr a háború, vagy valódi kemény idők jönnek. A Titanic-on hirtelen senki nem volt feminista.

Ezekhez a jogokhoz, milyen kötelességek járnak? Tudtommal azért vannak jogaim, mert háború esetén behívnak katonának és meg kell halnom. Te meghalnál a jogaidért?

2023. jún. 29. 02:01
 44/62 anonim ***** válasza:
88%

Neked tényleg ennyire nehezen megy a szövegértés? Ki a tököm beszélt itt holdraszállásról? Össze-vissza hadoválsz olyan dolgokról, amiknek köze nincs az eredeti témához.

Még mindig te jöttél azzal, hogy a csúnya, gonosz nők nem tesznek annyi melót a családba, mint a férfiak, miközben rengeteg pasi annyit tesz a családjába, hogy eljár dolgozni és pénzt keres, amit megtesz a nő is, csak emellé még neveli a gyerekeket és viszi a háztartást is. Akkor ki is tesz többet a család életébe?! Úgy adod elő, mintha a házimunka meg a gyereknevelés az kb semmiség lenne és mintha tök evidens lenne, hogy ezekben javarészt a nőknek kell helytállni, mert szegény férfiak fáradtak..

De, nők és férfiak alapvetően egyenrangúak. Pontosan ugyanazok a jogok illetik meg mindkét nemet, amit lehet az egyiknek, azt lehet a másiknak is és fordítva. Tehát nincs olyan, hogy kinek hol a “helye”, sem más baromság. A régi világ hálistennek elmúlt.

Szánalmas, hogy minden miatt a nőket okolod, hisz ha válás van, akkor csak és kizárólag a nő lehet az oka. Sose látott még a világ olyat, hogy közös megegyezéssel váltak a felek, se olyat, hogy a férfi miatt. Nekem, ez is a nők miatt van. Meg ne haragudj, de ezzel az egybites gondolatmenettel saját magad égeted le. Egy házasságban KÉT ember van és ha válásra kerül a sor, általában mindkét félnek megvolt benne a maga szerepe, de azt kijelenteni, hogy ha válás, akkor biztos a nő a hibás, nettó baromság. Gondolom, amikor apuci másba mártogatja a farkát és emiatt a nő beadja a váló pert, azért is ő a hibás.

2023. jún. 29. 02:27
 45/62 anonim ***** válasza:
0%

Az esetek túlnyomó többségében a férfi többet keres és ennek megfelelően a munkája is fárasztóbb. Ez nem igaz, hogy a nő ugyanúgy dolgozik és utána még extrát is csinál. Fizikailag is gyengébb és a mentális állóképessége is. Elég a melldöngetésből mostmár.

Miért keresnek kevesebbet a nők? Mert nem dolgoznak olyan nehéz munkákat.

A nők kezdeményezik a válások 80%-át. Diplomás nők a válások 90%-át.

A régi világ vissza fog jönni, mert az a dolgok természetes rendje. Egy feminista társadalom sem maradt fenn a történelem során. A feminizmus ay összeomlás előtti kanári madár.

2023. jún. 29. 02:35
 46/62 anonim ***** válasza:
0%

A válások leggyakoribb oka: unalom.

Gratulálok! Ezért igazán megéri szétvágni egy családot.

2023. jún. 29. 02:37
 47/62 anonim ***** válasza:
89%

De igaz, baromira nem a fizetésen múlik, hogy mennyire fárasztó 1-1 munka, mint ahogy nem is a fizetés határozza meg egy normális, harmonikus párkapcsolatban/házasságban azt, hogy kinek, milyen arányban kell kivenni a részét az otthoni teendőkből! Az, hogy fizikailag gyengébbek a nők, mert kb alkotott meg minket a természet, még véletlenül sem jelenti, hogy mi nem fáradhatunk ki! Ez nem egy tetves verseny, hogy ki fáradt ki jobban, bsszus, nem az oviban vagyunk! Ráadásul, mint írtam nem csak fizikai munka létezik a világon, van ám szellemi munka is, ami sokszor jóval fárasztóbb agyilag, mint 1-1 fizikai meló.

Értelmes emberek tisztában vannak azzal, hogy a háztartás KÖZÖS feladat, ugyanis mindkét fél koszolja a lakást, a ruhát, mindkét fél eszik, röviden: mindkét fél ott él, szóval teljesen evidens, hogy egyaránt kiveszik a részüket a teendőkből (és a gyereknevelésből is!). Pont úgy, mintha egyedül laknának, akkor is kell főzni, mosni, takarítani és gyanítom az egyedülálló férfiak sem halnak éhen, nem járnak retkes ruhában és talán nem élnek dzsuvában, ergo nagyon is képesek rá. Innentől már csak azt nem értem, ha bekerül a képbe egy nő, miért is tekinted alapvetőnek, hogy majd ő helyetted is megcsinál mindent?? Ja, mert nem barátnő kell, hanem házi cseléd? Az egy külön szolgáltatás lesz, ha erre van igényed felveszel egy takarítónőt, fizetsz neki és majd megcsinálja helyetted, de s barátnő/feleség a kapcsolatban egyenrangú társad, nem a bejárónőd!

Arról meg linkelj már légy oly kedves hivatalos statisztikát, hogy a nők 80%-a kezdeményezi a válást és a diplomás nők 90%-a, mert hasraütni én is tudok. Annak pedig, hogy egy nő beadja a válást nyilvánvalóan oka van, ami bármilyen meglepő igen csak szoros összefüggésben van a házasság másik tagjával, bizony a férjjel, akiről hiheted, hogy maga a megtestesült ártatlan bárány, de általában vastagon sáros ő is. Senki nem jókedvében találja ki, hogy ő válni akar, tehát ez nem bizonyít különösebben semmit.

2023. jún. 29. 03:28
 48/62 anonim ***** válasza:
20%

Ha egy nő fizikailag nem fárad úgy ki, akkor van kapacitása a házimunkára. Az előbb még azt dörgölted az orrom alá, hogy egy nő ugyanazt megcsinálja és még extrákat is. Most, hogy rájöttél, hogy nem igaz, akkor már az a szöveg, hogy "ez nem verseny". Döntsd már el, hogy mit akarsz!

Ha én keményebben dolgozok házon kívül és kevesebbet vagyok otthon, akkor nem koszolom ugyanúgy a lakást.

Ha jóval többet keresek, mint a feleségem, akkor valamikor nekem többet kellett dolgoznom, mint neki. Ennek a gyümölcseit élvezheti és cserébe nem kell magamat fárasztani ilyen baromságokkal, mint mosogatás.

Ebben a pillanatban anyagilag megvan mindenem. Nincs szükségem több pénzre. Amire szükségem lenne: valaki, aki otthont teremt a lakásomból. Valaki, aki megszüli és felneveli a gyerekeimet. Szerinted ez egy nagy mézesmadzag nekem, hogy majd a leendő gyengeelméjú feleségem veri a mellét, hogy a házimunka közös feladat? Kiröhögöm háromszor! Ha ennyire nehéz feladat, akkor csináld egyedül, kisanyám!

Magyarországon nem készült erről statisztika, de itt a válások száma a legmagasabbak közé tartozik. Nincs ok feltételezni, hogy itt más lenne a trend.

[link]

[link]

2023. jún. 29. 03:49
 49/62 anonim ***** válasza:
0%

Ez az amit valahogy egyáltalán nem értetek. Nekem nem kell egy másik kenyérkereső. Ha többet akarok keresni, akkor vállalok extra munkát.

Megduplázni a fizetésemet nem könnyű, de nem lehetetlen.

Az a kérdés, hogy egy nő, hogy illik bele az életembe és hogyan tudja feljavítani azt.

Nem az a kérdés, hogy Úristen, hogyan kérjek elnézést, hogy férfi vagyok. Nem az a kérdés, hogy "Jaj, szegény nő milyen keményen dolgozod le azt a feleannyit, mint én, hadd mosogassak el helyetted!"

2023. jún. 29. 03:54
 50/62 anonim ***** válasza:
89%
Ha létezne ilyesmi, előbb maradnék otthon és tartson el apám... minthogy egy idiótával kelljen kényszerből együtt élnem.
2023. jún. 29. 07:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!