Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek jobb lenne a helyzet ha a nőknek nem lenne saját keresete és a férfiaktól függnének anyagilag, könnyebben találnának párt a szingli férfiak?

Figyelt kérdés
Nőként teszem fel a kérdést, csak arra vagyok kíváncsi hányan gondolkoznak még hasonló módon mint egy ismerősöm akivel imént beszélgettem. Személyes véleményem az hogy nemtől függetlenül a saját kereset a mai világban nagyon is fontos.
2023. jún. 28. 10:10
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
18%

Ez nagyon ideálisan hangzik, de valójában nem igaz.

Ha ennyire jól funkcionálnak ezek a házasságok, miért 66% a válási ráta?

És ez arra vonatkozik, aki egyáltalán családot alapít. Rekord mennyiségű egyedülálló nő van 30 fölött. Ezeknek egy jó részének nem lesz gyereke. Nem lehet ráfogni, hogy egyik sem akart. Valószínűleg nagyobb hányaduk akart volna.

Az emberek össze se jönnek. Miért? Mert nincsenek egymást kiegészítő szerepeink. Nekem nincs szükségem egy másik kenyérkeresőre. Nagyon jól elvagyok így is. Más férfiak is így vannak ezzel.

2023. jún. 28. 22:17
 32/62 A kérdező kommentje:

31:

Most kissé elgondolkodtam: Bálint, te vagy az? :D

2023. jún. 28. 22:19
 33/62 anonim ***** válasza:
88%

"Egyszerűen nem teszik bele a családjukba és a társadalomba azt az egyenlő munkát, amit a férfi mindig is beletett"

Mi az, amit a férfi pl beletesz a családba, a nő viszont nem?! Azonkívül, hogy a nők azok, akik kihordják és megszülik, majd döntő többségében nevelik a gyerekeket ÉS emellett pont ugyanúgy dolgoznak, mint a férfi ÉS emellett még a háztartást is viszik? Hmm? Tényleg érdekelne. Az ismerősi körömben rengeteg helyen ez a felállás: mindkét fél dolgozik, mégis a nő az, aki viszi a gyereknevelés és háztartás oroszlánrészét. Ráadásul régen a férfiak még annyit se segítettek be a háztartásba, mint ma.

2023. jún. 28. 22:27
 34/62 anonim ***** válasza:
0%

Tényleg ennyire odateszik magukat a nők, mert én ezt valahogy sehol nem látom.

Tényleg ugyanolyan keményen dolgoznak? Mert a munkahelyen nem ezt látom. Szépen elvannak, mint a befőtt, aztán igyekeznek hamar lelépni. A legrosszabb munkaerő a házas anyuka, ezt egy vállalkozó ismerősöm mondta. Magyarországon még egy kis panaszkodással is megfűszerezik az üldögélést és trécselést.

A háztartást is viszik? Betenni a mosógépbe a ruhát és kivenni ekkora nagy dolog? Egy takarítónő egy műszak alatt 30 szobán megy végig fürdőszobával együtt. Miről beszélünk?

2023. jún. 28. 23:29
 35/62 anonim ***** válasza:
9%

Könnyebben találnának párt a férfiak, igen, de ettől még nem lenne jobb a világ. Inkább a kultúrában látom a bajt. Vissza kéne térni a férfi és női értékekhez. A férfiak elveszetten bolyonganak, irodai rabszolgák lesznek, a nők meg nem tudják, hogy hogyan priorizáljanak a család-karrier témában, és ráadásul egy extra nyomás rajtuk, hogy nem várhatnak ezzel örökké.

Nagyon kevés olyan nőt látok, akin azt látom, hogy feleség, anya akar lenni. Pedig ezek nagyon vonzóak egy férfinak. Én sose vonzódtam annyira nőkhöz, mint amikor azt éreztették velem, hogy gyengébbek, érzékenyebbek, és szükségük van a férfi segítségére. Ez ma nem nagyon van meg, mert a nők is kemények, férfiasak akarnak lenni. Én személy szerint ettől menekülök. Ha a nő nagyon asszertív, karrierista, versengő, akkor én mihez képest vagyok férfi? A férfi identitása nem olyan szilárd, mint a nőé.

2023. jún. 28. 23:57
 36/62 anonim ***** válasza:
86%

Látom általánosítani azt szeretsz, normálisan és értelmesen érvelni már kevésbé.

Én megfordultam már pár munkahelyen és bizony, pont ugyanolyan precizitással és odafigyeléssel végezték el a munkájukat a nők is, mint a férfiak, sőt! Hogy tovább menjünk én is láttam már olyan férfi kollégákat, akik egész nap csak elvoltak, mint a befőtt, ott voltak lehetőség szerint, ahol nem volt munka és alig várták, hogy leléphessenek. És? Mit bizonyít ez? Max annyit, hogy vannak olyan nők és férfiak, akik nem erőltetik túlzottan meg magukat. Ettől még nem fogom a saját tapasztalataimat egy egész nemre kiterjeszteni.

Gondolom te sem sűrűn csinálod házimunkát, ha szerinted háztartást vezetni annyit jelent, hogy kimosod a ruhákat, majd kiveszed (kiteregetni amúgy majd biztos kiteregetik magukat, ahogy összehajtogatni, leszedni meg elpakolni is).

Főzés, bevásárlás, mosogatás, porszívózás, portörlés, felmosás, teregetés, ruhaleszedés-összehajtogatás-elpakolás, vasalás, mosdó-kád-WC kisikálása stb stb. Ismerős vagy ezeket most hallod először? Majd minden napra jut valami. Aztán ha ennyire könnyű meg hiperegyszerű a háztartás vezetése, akkor miért esik le rengeteg pasinak a kis ujjacskájáról a gyűrű, ha meg kell otthon mozdulni és miért várják el sokan, hogy ugyanannyi meló után még az otthoni teendőket is a nő csinálja?

"Egy takarítónő egy műszak alatt 30 szobán megy végig fürdőszobával együtt."

Hogy mi van? Az, azért megvan, hogy a takarítónőnek ez a munkája?? Tényleg, ennél hülyébb példát nem sikerült találni? Mintha azt mondaná egy festő, hogy egy munkanap alatt kifestett X szobát vagy egy kertész, hogy 1 nap alatt levágta X kertben a füvet. 🤦🏻‍♀️

Ne zavarjon, hogy átlag, dolgozó emberekről beszélünk, akik napi 8-10-12 óra munka UTÁN, délután 6-7 fele jutnak el oda, hogy otthon bármit is csináljanak, szóval még jó hogy ezt nem hasonlítjuk össze egy másik ember, történetesen egy takarítónő munkájával, akinek van egy egész műszakja azt az állítólagos 30 szobát kitakarítani...

2023. jún. 29. 00:04
 37/62 anonim ***** válasza:
0%

36

A nők nem veszik olyan komolyan a munkát. Miért is tennék? Nincs bennük az a kényszer, hogy a csúcsra felkűzdjék magukat. Nincs bennük elég tesztoszteron hozzá.

Életem nagyrészében egyedül éltem. Főzök, mosok, takarítok. Ahol én élek ott van szárítógép. Kellemetlen dolog a WC-t kisikálni, de attól még nem verem a mellem, hogy mekkora nagy dolgot tettem. A háztartási munkák messze könnyebbek, mint amiért fizetnek is.

Össze sem lehet hasonlítani egy otthoni főzést egy éttermi étkeztetéssel. Ideje lenne leszállnotok a magas lóról.

2023. jún. 29. 00:18
 38/62 anonim ***** válasza:
86%

“A nők nem veszik olyan komolyan a munkát.”

Mondod ezt te. És ez kit is érdekel? Ez még mindig a te véleményed. Az én környezetemben lévő nők döntő többsége bizony komolyan veszi a munkáját és maradéktalanul el is végzik azt. Dolgozunk, ugyanúgy, pénzt keresünk és eltartjuk magukat.

Láthatóan el vagy kicsit tájolva, ugyanis te jöttél azzal, hogy bezzeg a nők nem teszik bele a családjukba azt a munkát, amit a férfiak. Én csupán felhívtam rá a figyelmed, hogy ez így ebben a formában baromira nem igaz! A nők szülnek, a nők maradnak otthon a gyerekkel, nagyrészt ők rendezik, sokszor a háztartás nagy részét is ők viszik, plusz mellette ugyanúgy dolgoznak, mint a férfiak, szóval hagyjuk már, de tényleg, hogy bezzeg ők nem raknak bele annyi munkát. Dehogynem! Aztán ennyi erővel azok a férfiak, akik munka után hazamennek, ledöglenek a kanapéra és végignézik, ahogy a nő fürdeti, eteti, altatja a gyereke(ke)t, plusz mellette főz, porszívóz stb és próbál 100 fele szakadni, egész pontosan mit tesznek bele a családba, hm? Nyilván nem minden férfi ilyen, de sajnos sok ilyen van, akik úgy gondolják a háztartás és a gyereknevelés a nők kizárólagos/elsődleges feladata…

2023. jún. 29. 00:45
 39/62 anonim ***** válasza:
0%

38

Kezd az az érzésem lenni, hogy a pszichózisoddal kommunikálsz, nem pedig velem. A valóságot meg nem bírod reálisan felfogni.

Aki munka után ledöglik a kanapéra az pénzt keres. Azt teszi bele a családba. Az fel sem merült benned, hogy azért döglik le a kanapéra, mert ki van merülve?

A nők nem dolgoznak ugyanúgy. A saját szememmel láttam. Nincs benne az a törekvés, mint egy férfiban, sem az a kényszer (sem az a tehetség).

Mi van akkor, ha valójában egy nőnek egyszerűen nem olyan jó a munkabírása, mint egy férfinak? És a sokkal kevesebbre is veri a mellét, mert erről van szó.

2023. jún. 29. 00:53
 40/62 anonim ***** válasza:
86%

Én pedig kezdem azt érezni, hogy galambbal sakkozom.

De, a nők is ugyanúgy dolgoznak! Én is a saját szememmel láttam. Ahogy azt is, hogy nincs ám meg minden férfiban az, amit te itt melldöngetve állítasz. Férfiak között is bőven akad, aki nem igazán erőlteti meg magát, ha nem muszáj, 10 percenként cigi szünet, egy órás ebéd szünet, megint cigi szünet, most kávé szünet stb stb. Rengeteg ilyen kollegám van/volt, ez baromira nem nemiség kérdése, bármennyire is azt akarod kihozni belőle.

Jaaa, szegény férfi azért döglik le a kanapéra, mert kifáradt. Talán a nő nem fáradt ki 8-10 óra munka után?! Áh nem, ő neki még legyen energiája bevásárolni, megfőzni, tanulni a gyerekekkel, mindent előkészíteni másnapra, vacsorát tenni a kedves férj elé stb stb. Aztán, ha a kedves kimerült férfi egyedül él, akkor mindezt ki csinálja meg helyette? Ja, hogy senki, ha enni akar, szépen bevásárol és megfőz. Ha tiszta ruha kell, szépen kimossa és kiteregeti, ha kosz van, szépen kiporszívózik és így tovább. Akkor ugyanez párkapcsolatban miért is nem megy, mikor a másik is ugyanúgy ki van merülve? Nevetséges, ahogy a férfiakat mentegeted ugyanazért, amiért a nőket szapulod…

2023. jún. 29. 01:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!