Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiként a külső vagy a pénz fontosabb a nők bevonzásához?
20
Ez már csak reakció a sok hazug baromságra.
Azért ne tegyünk úgy Sunshinedoll, mintha a párkeresés igazságos lenne :) Sajnos valóban vannak olyan hátráltató tényezők, akár a pénz, státusz, külső, amik miatt hiába van valakinek jó személyisége, óriási hátránnyal indul, és a pártalálási nehézségek előbb-utóbb megkeseredettséget fognak belőle kiváltani. Sajnos a dolog egy ördögi kör, mert ahogy az egyén egyre megkeseredettebb lesz, a pártalálás is egyre nehezebb lesz. És igenis van az a külső, ami nagyon meg tudja nehezíteni a pártalálást. Ugyanez igaz az alacsony egzisztenciára is, de szerintem ez kisebb mértékben hátráltató tényező, mintha valaki genetikailag születik előnytelen külsővel (bár ezt sokan vitatnák). Annyi, hogy szerintem a rosszabb külsőt a nők egy fokkal könnyebben áthidalják, mint a férfiak (ezt is sokan vitatnák). Cserébe viszont a nőknél fontosabb a társadalmi státusz és a pénz.
Privát véleményem szerint egyébként ez a sorrend a nőknél:
1. Külső (mint első szűrő)
2. Társadalmi státusz
3. Egzisztencia
24
Nem a viselkedés szokott vonzó lenni hanem a külső.
Már volt vagy ezer tudományos kutatás ami igazolta, hogy az emberek elsősorban külső alapján társítanak belső tulajdonságokat az emberekhez, és ezeket nagyon nehéz felülírni.
Tehát egy jó külsejű férfiról általában azt gondolják, hogy magabiztos, határozott, társasági, barátságos, jószívű és humoros és ezt nagyon nehéz felülírni, tehát ritka nagy gazembernek kell lennie, hogy a külseje alapján kialakított vélemény negatív irányba tolódjék.
Hasonlóan egy esetlen külsejű férfihoz negatív belső tulajdonságokat fognak társítani mint béna, irigy, ügyetlen, szellemi fogyatékos, rosszindulatú, önző stb és ezt is nagyon nehéz viselkedéssel felülírni, hatalmas erőfeszítések árán tolódik el csak pozitív irányba az elején kialakult vélemény ami a külseje alapján történt.
,,Harmadrészt, rengeteg olyan panaszkodó férfi van (a leghírhedtebbet ismerik is az oldalt látogatók), akik arra panaszkodnak, hogy jól keresnek, mégis úgy érzik, nem érdeklik a nőket. Legalább három felsővezetőt is hallottam már panaszkodni, hogy átnéznek rajtuk a nők, pedig 1-2 millió közötti összeget keresnek."
Én teljesen az ellenkezőjét tapasztalom. Melyik város ez, ahol jobban figyelik a nők a külsőt, mint például egy saját lakás vagy albérlet meglétét?
Egy dolgot biztosan megtanultam a Gyakoriról, 29-es. Azt, hogy ahány ember, annyiféle észlelés. Te nem érted, én hol látom az olyan nőket, akiknek a pénz sokadlagos, és sokkal inkább a vonzalom (utána pedig a személyiség) fontos nekik a férfi kapcsán, én meg azt nem értem gyerekkorom óta, hogy te és a hozzád hasonlók hol látják ezt a sok anyagias nőt. Főleg úgy nem, hogy az összes barátnőm (a jelenlegit is beleértve) jobban keresett nálam. Nem véletlenül írtam le korábban (15-ös), hogy mély nyomot hagyott bennem egy itteni kérdezővel való beszélgetésem, aki kb. ugyanannyi nővel ismerkedett életében, mint én, beleértve az élő, a társkeresős és online ismerkedéseket is (ez 80-100 nő legalább), és míg ő 95%-ban anyagias nőkkel találkozott, én halálosan komolyan mondom, egyetlen ilyenbe se futottam bele egész életem során.
Illetve azért is nagyon nehéz megítélni ezt a dolgot, mert átlag nő és átlag nő, vagy szép nő és szép nő között is óriási különbségek vannak. Van pl. a klasszikus egyetemista/diplomás típusú szép nő; van az edzőterem mániás típusú szép nő; van a műköröm-építő, szoláriumozó típusú szép nő; van a mellnagyobbító plázacica típus; van a munkás típusú szép nő, satöbbi-satöbbi. Én a leírtakat a leginkább a diplomás/egyetemista típusú nőkre írtam, hogy náluk így néz ki a sorrend (szerintem), ezzel módosul is kicsit a 26-os válaszom: 1. Külső (mint első szűrő); 2. Személyiség & társadalmi státusz (kb. egy szinten); 3. Pénz.
Szerintem amúgy sokan össze is keverik a pénzt és a státuszt. Azért érzik úgy sokan, hogy anyagiasak a nők, mert ha egy diplomás nő azt látja valakiről, hogy nem az a klasszikus értelmiségi, diplomás forma, akkor azt fejben ösztönösen besorolják egy másik társadalmi státuszba (függetlenül attól, hogy diplomás-e az illető), emiatt alapból nem is akarnak ismerkedni. Egy csinos diplomás nő meg hadd várjon már el egy kívül-belül hozzá hasonlót (akit annak észlel).
Ha érdekel egy korábbi kérdésem, az pont erről szól: https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__tarsk..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!