Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Ez mostanában alap a huszonéve...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez mostanában alap a huszonéves férfiaknál, hogy nem terveznek a gyerekvállalással?

Figyelt kérdés

Nagyon nehéz ismerkedni ìgy is, és én mindenképpen akarok gyereket. De valamiért ilyen helyeken mint Tinder, Badoo, az összes férfi, akivel matchelek, randizom abszolút nem tart ott 30 felé sem, hogy a gyerekvállalás, mint kérdés felmerüljön.

Én is 30 felé közeledek, nem úgy állok a dolgokhoz, mint egy tini, hogy 5-10 éves kapcsolatba lehet csak szülni meg házasságot tervezni.

Ehhez képest sok fèrfi a húszas évei végén nem vált még le a családról, nem tudják eldönteni, hogy akarnak-e még tanulni, van valamilyen állásuk, mert dolgozni kell, de ezek nem ilyen biztos pontok, mert az első a haverok, videójátékozás, edzés, beteg szülők ápolása stb.

Magyarországon eleve minden hatványozottan nehezebb; de én nem akarok, biológiailag sem éveket várni arra, mire egy férfinek benő ehhez a feje lágya.

A kedvencem "előbb egy kutyát szeretnék".

2023. jún. 2. 10:49
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/116 anonim ***** válasza:
78%

Hát figyelj...a testvérem (F) 28 éves. Két diplomája van. Két nyelven beszél. Okos, intelligens, talpraesett, fogékony mindenre. 4 éve diplomázott (közgazdász, én is). És ezalatt az idő alatt már 3 munkahelye volt, egyiken se akarták rendesen megfizetni. 3 éve vannak együtt a párjával. Egyszerűen nincsenek olyan helyzetben, hogy akár csak komolyabban is elgondolkozzon a gyerek témán. Miből? Elköltözni is csak úgy tudott, hogy a cég ahol dolgozik (nemzetközi multi) felajánlotta neki, hogy menjen ki külföldre dolgozni. Kiment. Ott se szórják tele pénzzel, de több kilátása van előrelépésre anyagilag meg mindenhogyan is. Ott se kolbászból van a kerítés, de pl.: vonják a tb-t a béréből és nem magánorvoshoz kell mennie, ha valami baja van. És nem megy el feleslegesen pénz.

Szóval nem (csak) azért nem gondolkodnak, mert nem akarnának (akar majd). De otthon különköltözni se nagyon tudott volna...nemhogy gyerek

2023. jún. 2. 12:45
 42/116 anonim ***** válasza:
93%

Ez igazából nagyon összetett kérdés, hogy miért nem akarnak az emberek gyereket vállalni és szerintem is elsősorban kulturális okai vannak, mint sem gazdaságiak. A nálunk jóval gazdagabb országokban sem magasabb érdemben a termékenység, sőt a pozitív életszemléletről ismert mediterrán országokban még jóval alacsonyabb is.

A fogyasztói társadalomban az igények nagyon megváltoztak és rengetegen küzdenek ezzel a FOMO jelenséggel, hogy azt hiszik, ha elköteleződnek valami mellett, akkor ezer másik dologról le kell mondaniuk és kimarad az életükből. Másrészről meg azok, akik vállalnak gyereket sem mind szolgálnak jó példával, hogy azt lehetne mondani mennyire irigylésreméltó az életük, mert nagyon gyakori a válás, a széteső család, az anyagi nehézségek, stb. És még valami, a harmincas nők legalább akkora arányban nem akarnak gyereket, mint a férfiak, a diplomások főleg.

2023. jún. 2. 12:56
 43/116 anonim ***** válasza:
85%
Nekem pasiként az fáj, hogy pudingnak vagyok titulálva, meg olyannak, akinek nincs benőve a feje lágya pusztán azért, mert a családalapítás helyett más irányába van erősebb vágyam, melyeket meg szeretnék valósítani azok feladása helyett a családalapítás javára, és kb le vagyok nézve és el vagyok ítélve, hogy mekkora önző dög vagyok. Ti a családalapítás felé azért mentek, mert kényszert éreztek, vagy azért mert szívből vágytok rá? Feltételezem, hogy vágytok rá. Na, ha bennem nincs meg természetesen a vágy, akkor mi a nyavalyát csináljak? Kössem fel magam?
2023. jún. 2. 12:56
 44/116 anonim ***** válasza:
88%
Én 29 éves vagyok és abban egyetértek, hogy ha kérdező mondjuk te 28 éves vagy, akkor nem 28-30 éves férfiakkal kellene első sorban randiznod. Mint amit írtál is panaszként, hogy a korodbeliekkel mit tapasztalsz. Vagy mondjuk 28 éves, akkor simán randizhatnál 30-38 évesekkel.
2023. jún. 2. 13:01
 45/116 anonim ***** válasza:
10%
#43 Nem az, hogy puding vagy, de ha gyerekként éltek közel 30 évesen, akkor ne hisztizz már, ha úgy is vagy kezelve. A kérdező családot szeretne, te meg ezt vedd tudomásul.
2023. jún. 2. 13:25
 46/116 anonim ***** válasza:
77%
Amit leírtam, az a gyerekként élés definíciója? Milyen a felnőttként élés? Avass be, kérlek...
2023. jún. 2. 13:29
 47/116 anonim ***** válasza:
65%

"Milyen a felnőttként élés? Avass be, kérlek..."

hogy szopsz a kényszerpályára került életeddel, és megkeseredve fikázol mindenkit, aki boldogabb és szabadabb, mint te.

2023. jún. 2. 13:36
 48/116 anonim ***** válasza:
11%
Az, hogy nemcsak az élvezeteket hajszolod, hanem felelősséget vállalsz valakiért/valamiért. Ezért tartjuk sokan a felnőttség legkézenfekvőbb jelének a felelős (!) gyerekvállalást.
2023. jún. 2. 13:39
 49/116 anonim ***** válasza:
13%

Én 32 vagyok, az összes hozzád hasonló rinyagép anyuval lakik, magyarázat, hogy drága az albi, valójában képtelenek vagytok az önellátásra. Egy csekket nem tudtok befizetni, magyarázat, hogy anyu úgy is megy a postára. Főzés egy évben kétszer, akkor rögtön megy a Facebookra, hogy ti milyen háziasak vagytok. Mosni, mosogatni azt nem, meg tudnátok csinálni, de butaság lenne külön beindítani a gépet, ha már anyu mos. Jól fizető munkahely nuku, mert ti nem bírjátok a stresszt, nem tudtok korán felkelni. Közben meg panaszkodtok, hogy semmi munkátokkal alig kerestek. Magyarul folyamatosan kifogásokat kerestek, és mindent megmagyaráztok, mint a 13 éves kölykök, csak meg ne kelljen mozdulni. Aztán meg ha nem találtok társat, jön a hisztike, hogy milyenek a nők. Közben lassan eltelik az életetek fele úgy, hogy a legnagyobb teljesítményetek, hogy két órán át vissza tudjátok tartani a szarást egy számítógépes játék miatt.

2023. jún. 2. 13:45
 50/116 anonim ***** válasza:
84%

"Az, hogy nemcsak az élvezeteket hajszolod, hanem felelősséget vállalsz valakiért/valamiért."

Az, amit leírtam nem zárja ki, hogy felelősséget vállaljon az adott illető a tetteiért. Te pusztán azért vállalsz gyereket, alapítasz családot, hogy felelősséget vállalhass? Tehát mindenféle vágy és szeretet nélkül teszed? Feltételezem nem, pedig ezt a részét a mondandómnak mégis teljes mértékben figyelmen kívül hagytad. Hogy lehet beszélgetni dolgokról, ha a másik annyira ostoba, hogy szelektíven olvassa a leírt szöveget és csak azt látja meg, amit látni akar?

Erre meg csak annyit, hogy nagyon meg lehetsz keseredve az írásod alapján, ha ezt a véleményt ráhúzod a nagy általánosságra.

2023. jún. 2. 13:55
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!