40-50 éves nők! Megbántátok, hogy annak idején huszonévesen házasodtatok és vállaltatok gyereket?
Manapság ettől a korosztálytól azt hallom, hogy az ő gyerekeiknek (akik most huszonévesek) már a karrier a fontosabb, meg a szórakozás és ez így van rendjén. Ráérnek még családot alapítani, stb.
Nekem rengeteg problémám van azzal, hogy a lányok ebben a korban nem azt akarják, mint amit annak idején ti, mert engem nem érdekelnek az utazások meg a bulik már így 25 évesen.
Szerintetek mivel tudnék érvelni, hogy jobb már ebben a korban megkomolyodni és a fontosabb dolgokat tervezni?
Kérlek ne írjátok, hogy "annó az volt a szokás, most meg ez".
Ha ti is csak azért csináltátok így mert mindenki más is ezt csinálta az szerintem elég szomorú.
Nem bántam meg, és ugyan az enyémek még csak kamaszodnak, de most vállalt gyereket a tesóm is, és az unokatesók is huszonévesen, tele vagyunk babákkal.
Viszont mindig is imádtam utazni, és most is szeretek, csak nyilván családdal nehezebb. Sőt, bulizni is szoktunk. Szóval nem teljesen értem, miért zárná ki ez a két dolog egymást.
Engem az utazások meg a bulik SOHA nem érdekeltek, de most 21 évesen biztos hogy nem vállalnék gyereket. Az nem csak annyi, hogy megvan és jajj de cuki... Pont az a megkomolyodás és s a fontosabb dolgok tervezése, hogy nem szöksz fejjel az ismeretlenbe a semmire.
"Kérlek ne írjátok, hogy "annó az volt a szokás, most meg ez". Ha ti is csak azért csináltátok így mert mindenki más is ezt csinálta az szerintem elég szomorú."
Régen nem jókedvükben csinálták azt az emberek, amit mások elvárták tőlük (házasság, gyerek, válás nuku), hanem mert éppen csak nem kövezték meg őket... Az anyagi dolgokról nem is beszélve. Az, hogy egy nő gond nélkül el tudja tartani magát a saját fizetéséből egy eléggé új dolog.
Az, hogy neked mások életvitelével, gondolkodásmódjával rengeteg problémád van inkább a te bajod.
Nincs olyan, hogy valaki jól - vagy rosszul gondolkozik erről a témáról.
Mindenki maga dönti el, hogy éli az életét, mikor vállal gyereket. Én pl. elég későn szültem, de soha egy percig nem fordult meg a fejemben, hogy "jájj, ezt sokkal előbb kellett volna!". Rengeteget utazgattam, szórakoztam stabil karriert építettem, vannak megtakarításaim, most pedig minden idegszálammal a gyerekeimre koncentrálok.
Neked hogy esne, ha valaki eléd toppanna, és elkezdené neked osztani az észt, hogy milyen rosszul állsz az élethez?
Még jó, hogy nem nyújtasz be róla törvényjavaslatot, hogy mindenki szüljön gyereket 20 éves korában...
Még az is eszembe jutott, hogy ez egy troll-kérdés, annyira abszurd...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!