Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez mostanában alap a huszonéves férfiaknál, hogy nem terveznek a gyerekvállalással?
Nagyon nehéz ismerkedni ìgy is, és én mindenképpen akarok gyereket. De valamiért ilyen helyeken mint Tinder, Badoo, az összes férfi, akivel matchelek, randizom abszolút nem tart ott 30 felé sem, hogy a gyerekvállalás, mint kérdés felmerüljön.
Én is 30 felé közeledek, nem úgy állok a dolgokhoz, mint egy tini, hogy 5-10 éves kapcsolatba lehet csak szülni meg házasságot tervezni.
Ehhez képest sok fèrfi a húszas évei végén nem vált még le a családról, nem tudják eldönteni, hogy akarnak-e még tanulni, van valamilyen állásuk, mert dolgozni kell, de ezek nem ilyen biztos pontok, mert az első a haverok, videójátékozás, edzés, beteg szülők ápolása stb.
Magyarországon eleve minden hatványozottan nehezebb; de én nem akarok, biológiailag sem éveket várni arra, mire egy férfinek benő ehhez a feje lágya.
A kedvencem "előbb egy kutyát szeretnék".
AMíg egyesek szerint nettó 800 ezerből nyomorog az ember (holott a lakosság 99%-a ennek a töredékét sem keresi meg), addig mégis mire fel tervezzen bárki is családot? Tény, hogy szar a megélhetés, de vannak sokkal de sokkal rosszabb országok, és itt is voltak ennél ezerszer szarabb helyzetek a történlmünk folyamán mégis megoldották valahogy a dolgot.
Szerintem ez egy közös akart eredménye, se a mai nők, se a mai férfiak nem akarnak elköteleződni, hosszú távon együtt lenni, tervezni stb.
Érdekes az én szüleim a 90-es években emg tudtak oldani mindent egy sokkal rosszabb gazdasági helyzetben, ki tudtaák gazdálkodni mindig a pénzt, a forrásokat a gyerekneveléshez, tudtak venni családi házat, autót és tudták tannítatni mind a 3 gyereküket. Ma meg egyesek milliós bérekből sem tudnak semmit (elvileg) megvenni, meg éhen akarnak halni. Igazából csak az igényszint lett magasabb, a "nekem ez jár" mentalitás érvényesül mindenben.
Én szerette mvolna gyereket, családot alapítani, normálisan élni, úgy gondotlam erre találtam is megfelelő nőt, de sajnos nem így lett. Óriási pofára esés lett a vége az egésznek. Azt hittem vele lehet közösen, hosszú távon tervezni, de kiderült, hogy ő is olyan mint az összes többi.
Manapság eldobhatóak a kapcsolatok, ugyanúgy a fogyasztói társadalom alapelvei érvényesülnek itt is. Nincs elköteleződés, ha bármi nem stimmel 100%-osan a két fél között akkor máris kukázzák egymást, pusztán egy-két kép alapján ítélkezünk mások felett (Tinder, Badoo stb), csak a magamutogatás, a "nézd nekem milyen kivaáló az életem" mentalitás érvényesül (Faceboo, Instagram), mindenki sztár, mindenki celeb, aztán a felszín alatt 1cm-re már rohad az egész...
Ez a mai világ.
13, belàtom, erős volt amit írtam de arra irányult a lényege a mondandómnak, hogy bármi fontosabb manapság, mint a családalapításon gondolkodni.
Tökéletes helyzet meg úgysem lesz hozzá. Ha nem fér bele, én sem akarnék, csak 1 gyereket max. De egy kutya nem olyan, mint egy gyerek és sajnos nem is vagyok kutyás típus.
Biológiailag meg akkor sem szerencsés 35-40 évesen elgondolkodni ezen, mert akkor már nehezebb és sok baja is a lehet a gyereknek.
De mindegy, mindenki okkal dönt ahogy, én ezt a tendenciat nem látom jónak. Aki nem akar gyereket, az inkább ne vállaljon, mert a gyereknek se jó egy rossz szülő.
13: "Vagy a beteg szülők ápolását miért hoztad fel? Szerinted hülyeség, hogy arra megy el valakinek az ideje? Vannak kötelességek, amik alól nem lehet kibújni."
És szerinted ez olyan gyakori?
Aki huszonéves, annak a szülei általában ötvenes éveikben járnak. Még 5-10 évig dolgozniuk is kell!
Elhiszem, hogy van, akinek 50 évvel idősebb az apja vagy 50 évesen már ápolásra szorul, de lássuk be, nem ez a jellemző.
Arról nem is beszélve, hogy manapság már nemigen áldozza rá senki az életét és szabad idejét a szülei ápolására, hanem idősek otthonába teszi. Ami egyrészről érthető, másrészt még kevesebb embernél lehet reális indok, hogy ápolja a szüleit.
50-100 évvel ezelőtt falusi környezetben valóban a felnőtt gyerekek ápolták sokszor éveken át idős, beteg szüleiket. Érdekes módon, akkor mégis volt idejük, erejük párkapcsolatot létesíteni és gyereket vállalni.
Mondjuk meg őszintén: olyan puding nemzedék nőtt fel, amelyik összef...ssa magát, ha egy pillanatra is ki kell lépnie a komfortzónájából. Ezzel a mentalitással természetesen nincs elköteleződés és nincs gyerekvállalás.
Na várjunk. A beteg szülők gondozása az olyan nagy önzés? Hol élsz??
Illetve mikor akarsz gyereket? Pl 1-2 éven belül? Mert akkor igen, nincs könnyű dolgod, a pasik nem sietnek ennyire. Olyat szerintem még mindig többségben vannak azok, akik egyszer majd szeretnének gyereket.
Szerintem 1 éven belül a lánykérés is korai. Ha együtt éltek minimum 1 évet, akkor már okés.
Igaz, én könnyen beszélek. A párom szeretne gyereket és fiatalok vagyunk, nem sürget az idő.
Sokéves kapcsolatban is lehet fejlődés, házasság illetve gyerek nélkül is.
A lényeg, hogy a felek tisztázzák ki mit és kb mikor szeretne.
Szerintem a kutya nem rossz felkészülés, ha mindketten szeretitek a kutyákat.
Én pl minimum 2 évet szeretnék várni az eljegyzéssel, az első gyerekkel meg minimum 4 évet.
Egy bő éve élek együtt a barátommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!