Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Virágot adtam ma reggel egy kolléganőnek de egyből fintorgott és közölte, hogy van barátja, mire mondtam neki, hogy nőnap alkalmából, tényleg ennyire elszálltak már maguktól a nők?
Az ember egy kedves gesztust akar nyújtani egy KOLLÉGANŐNEK és ez a válasz rá egyből? Ez komoly?
És akkor ezeknek van nőnap? Vérlázító
Mi az, hogy ha most enged?????????
NORMÁLISAK VAGYTOK???
Nőnap alkalmából akartam adni egy szál virágot ENNYI.
Ennyi erővel mostmár köszönni se fogok a nőknek nehogy félreértelmezzék.
BOHÓZAT
Kérdező, még nem jöttél rá, hogy a Gyakorin csakis a nőknek lehet igazuk? :D
Nő vagyok és még én is látom, hogy jó sok női társam mit művel, olyan feminista, nőpártiak, esetleg férfigyűlölők, hogy mindegy mi a kérdés, akkor is a férfi a görény állat. :D
És lepontoznak egyből, hogy nincs igazad. Pedig látszik itt is tisztán mi zajlik.
Az a nőci olyan udvariatlan, beképzelt, hogy az orrától nem lát tovább, tök mindegy legbelül milyen volt a szándék (bár attól, hogy fiatalabb nem biztos, hogy az eseted csakhat te ezt itt nem fogod tudni bemagyarázni a többinek) akkor is az a mimimum, hogy elfogadja köszönöm szóval még puszit sem kell adni, csak egy mosolyt, mert ez a normális emberi viselkedés még akkor is ha te vagy Quasimodo ikertestvére! Ne foglalkozz többet vele, ha lehet hozzá se szólj és se szülinapra se Húsvétra még egy csokit se adj neki, nem érdemli meg. És olyan nőknél próbálj szerencsét, vagy fordíts rájuk figyelmet, időt, akiknek tetszel te is. Az egyik full jól leirta, a 10es talán mire figyuzz. Sok szerencsét! :)
Fordítsunk a dolgon. Mondjuk lenne férfi nap. Vajon vennék egy-egy üveg bort az 50 feletti, házas férfi kollegáimnak? NEM. Ez egy olyan ünnep, ami igazából egy teljesen körvonalazatlan dolog, rengeteg embert nem érdekel, rengeteg ember nem tudja, hogy kit kell vagy kit illik megköszönteni. Én például ma anyámat köszöntöttem meg... :)) Kicsit összezavarodtam, anyák napján szoktam nyilván megköszönteni.
39
"megértem, hogy jót akartál volna a hölgynek, de attól (is) félhet a nő, ha most enged, akkor több lesz belőle, fokról fokra, ami nem lenne jó, mert van kanja neki."
Intelligens, értelmes szóhasználat. Kanja van. Neked meg szukád van?
42
Nőként írom: szerintem sem volt sem kedves, sem udvarias a fiatal nő reakciója, én biztos, hogy nem így viselkedtem volna. Én akárkitől kapnék egy szál virágot, nagyon örülnék neki. DE. A nőket évszázadokon, sőt, évezredeken keresztül még embernek sem tartották, jobb esetben is csak másodrendűek voltak. Ha a mai világban egy nő NEM AKARJA elfogadni az ajándékot, az szíve joga. Nehogy már előírjuk, hogy kötelessége örülni és hálásnak lenni.
Nem köteles de azt sem a semmiből odavágni, hogy barátja van. :D
Apukája, haverja, vagy más (jóképű) kolléga esetén is odacsapja, hogy párja van?
Nem tudom, de a párom azzal jött haza, hogy ma a Nő napot full ünnepelték, minden nő kapott virágot és mindegyik elfogadta még a férjes fiatal nők is probléma nélkül. Nem gondoltak bele semmit. Én nálam csak szavakat kaptam, de nem mondtam én sem, hogy: "Bocs, de pasim van."
Egyébként nem Valentin-napra állított elé rózsát, úgy érteném tényleg, hogy "hátsó szándék" vezérelte, de így sehogyse. Egyedül úgy, hogy otthon a kanja valami féltékeny-birtokló típus és még egy virágot sem mer elfogadni...
47
A stílus (jelen esetben szóhasználat) maga az ember.
"A nőket évszázadokon, sőt, évezredeken keresztül még embernek sem tartották, jobb esetben is csak másodrendűek voltak. Ha a mai világban egy nő NEM AKARJA elfogadni az ajándékot, az szíve joga. Nehogy már előírjuk, hogy kötelessége örülni és hálásnak lenni."
Épp ez az, hogy eddig a nő valahol a béka segge alatt volt és most amikor egyenrangúnak kellene lennie, a feminizmus címszó alatt totál többre tartja magát nagyon sok nő, arra hivatkozva pontosan, hogy nem kötelesek semmit elviselni, nekik ehhez-ahhoz joguk van etc.
Viszont attól, hogy előbbre jutottunk még nem kéne a másik nemet megalázni, fordított esetben nekem se, neked se tetszene, hogy férfi napra viszel a kollégának egy üveg bort, vagy sütit és ő odavágja, hogy FINTOROGVA, hogy párja van. Te is csak néznél, meg csodalkoznál, hogy mi a fene ütött belé, ugye? Neked is rosszul esne, nemde?
Arról nem beszélve, hogy attól, hogy nem vagy köteles elfogadni lehet azt másképp is közölni más stílusban és pofával. Mert felnőtt ember, nem 4 éves kislány. Mert a másik is ember, nem egy kő érzések nélkül.
Miert nem mondta, akkor, hogy:
"Köszönöm szépen, de nem fogadhatom el, mert allergiás vagyok rá!" vagy akceptálta volna, de kidobta volna munka után, vagy ilyesmi, csak azért, mert nem akarja megsérteni azt a kollégát, aki kedves gesztusként rózsát vitt neki IS.
Nem esett volna le a korona a fejéről, hogy normális, érett és tiszteletteljes nő lett volna vele szemben. Ilyen viselkedéssel csak azt mutatta be, hogy egy túlságosan magabiztos nő, aki azt hiszi, hogy a rózsa elfogadása után már nem tudná levakarni a kérdezőt. XD
Vagy egy jó nagy ostoba liba, mert talán tényleg a párjától fél és neki kalapol nehogy kapjon, vagy hisztizzen a virág miatt. :D
49
Én írtam a 45-öst. Én mindenkitől elfogadnám és örülnék neki.
"Viszont attól, hogy előbbre jutottunk még nem kéne a másik nemet megalázni, fordított esetben nekem se, neked se tetszene, hogy férfi napra viszel a kollégának egy üveg bort, vagy sütit és ő odavágja, hogy FINTOROGVA, hogy párja van. Te is csak néznél, meg csodalkoznál, hogy mi a fene ütött belé, ugye? Neked is rosszul esne, nemde?
Arról nem beszélve, hogy attól, hogy nem vagy köteles elfogadni lehet azt másképp is közölni más stílusban és pofával. Mert felnőtt ember, nem 4 éves kislány. Mert a másik is ember, nem egy kő érzések nélkül."
De, rosszul esne. És igen, lehetne másként viselkedni is. Hallottál már arról, hogy vannak bunkó, udvariatlan, esetleg kifejezetten őrült emberek?
Engem például sziszegve, káromkodva gúnyolt ki ill. félemlített meg egy felnőtt férfi, amikor a két kicsi gyerekemmel a buszon utaztam (a kicsi még karonülő volt, nem csak én rémültem halálra, hanem nyilván ő is).
És szóltál valamit? Vagy gyorsan elhuztal onnan? Mondjuk nem ide tartozik, de olyan esetben full érthető lenne, ha kiakadsz, beszólsz, vagy segítséget kérsz. De egy 1000x emlegetett rózsa miatt bunkónak lenni azért erősen túlzás. És mivel jönnek itt az emberek? Hogy legvégül a kérdező a szemét pöcs. Ez sehogysem oké, de hát ez a Gyakori. :D
És ha valaki ellentmond, akkor ő is nőgyülölő nőnek kiadva magát, vagy irigy a szóban forgó nőre.
Miközben ellenkező esetben az összes nő háborogna, hogy hogyan képzeli azt egy férfi el, hogy egy üveg bor láttán beszólva feltételez olyasmit, hogy hátsó szándék vezérli.
Totál világos és előre látható, hogy milyen cirkuszt zavarnának le és nem lennének hisztisek, csak elnyomott nők még ma is. :D
Egyébként azt is írtam, hogy udvariatlan, neveletlen ez esetben a nő, de mégis úgy kifordítják, csűrik csavarják, hogy a legvégén a kérdező a hibás: Éljen a feminizmus! alapon. (#Smh)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!