Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tud bárki olyan REÁLIS indokot mondani, ami miatt rosszabb lenne ma Magyarországon a nőknek, mint a férfiaknak?
Leszámítva azt, hogy mi tudunk messzire pisilni (segédeszköz nélkül), nem menstruálunk és erősebb a testfelépítésünk.
Reális indokokra vagyok kíváncsi, nem az adott válaszoló személyes frusztrációjára. Nem azt vitatom, hogy a nőket sosem utasítják vissza meg nekik teljesen tökéletes az életük, de ugyanez hasonló kaliberű férfi ellenpárjaikra hatványozottan igaz.
Kijelenthető ezáltal, hogy férfiakra a mai modern társadalmakban annyira van szükség, mint amennyire kukásra meg wc pucolóra meg kicsi kínaira, aki ócón összeszereli a félmilliós iPhonet meg learatja a biorizst.
Biztosan nagyon rossz lenne nélkülük mindazoknak, akik annak az ELŐNYEIT élvezik, hogy ezek az emberek éhbérért dolgoznak anyagi kényszerből, de ezek az emberek lehet, hogy nem annyira elégedettek az életükkel.
Mindezek ellenére miért van az, hogy bármikor, amikor manapság elvakkantja magát egy nő, hogy neki milyen rossz ezért meg azért, akkor nem ugyanolyan kollektív és masszív ellenszéllel találja szembe magát, mint egy laposföldhívő vagy egy rasszista ember, hanem még kedveskednek neki, meg helyeslik, meg egyetértenek vele?
Egyes férfiak fizetnek is azért prostituáltaknak, hogy bánjanak velük durván meg alázzák meg őket, de tényleg ez a tendencia a világban, csak enyhébb formában? Tényleg ennyire élvezik a férfiak, hogy lábtörlőként vannak kezelve a modern korban, mint valami utolsó selejt, egy elavult, letűnt kor terméke, aki már végre kipusztulhatna?
#4: Néha igazán kimozdulhatnál a nagyvilágba és mélyebben beleáshatnád magad az emberi kapcsolatok működésébe, mert kezdesz egyre jobban elszigetelődni.
Fel nem fogja vállalni a gyerekes anyukát, ha nem úgy néz ki a csaj, mint Vasvári Vivien, Nádai Anikó meg Várkonyi Andi
Vagy ha anyagi előnye származik belőle, akkor lehet a csaj Suzanne Boyle is (és itt az anyagi előny nem sugar babys havi félmilliós anyagi előny, hanem egyesek már annak örülnek, ha albérlet helyett odacuccolhatnak a nő lakásába és fele rezsiért cserébe ledolgozzák a természetben, elvannak a gyerekkel, családi életet élnek, stb.) akkor is lesz, aki össze fog jönni vele.
Nem egyszerű az életük, de annyira nem is rossz. Elég sok gyerekes anyukát ismerek, vannak csinosak is, de vannak bottal sem kategória, mégis majdnem mindegyiknek van pasija, aki akar. És akinek nem jön össze is pont nem a külseje miatt, hanem az elvárásai miatt. Mert neki nem kell 20 évvel idősebb (Szellő István típusú intelligens doktorról van szó, nem csövesalkeszsegédmunkásról a nőnek meg még diplomája sincs), de olyan se, aki sokat akar szexelni, mert a szülés óta már nem olyan a libidója meg amúgy is a gyerek lefárasztja őt egész nap (hát ja, amikor Mr. Missh külsejű srác kell, attól ne várd el, hogy csak ritkán dug meg. Főleg ha még jól ki is jön a kiskrapekkal), de ennek az ellentéte se jó, aki mellett mindened meglenne és a gyerekednek is, de szexuálisan undorodsz tőle.
Munkahelyen:
Otthon:
Az orvosnál:
Feleségként:
A politikában:
Könyveket írtak a jelenségről, szval ha tényleg érdekel, akkor olvass utána.
Amúgy sejtem hogy mi a gond a fejedben: te, pusztán a férfi mivoltod alapján nem tapasztalsz tényleges diszkriminációt semmilyen téren, ezért azt hiszed, hogy ez egyenlő azzal, hogy az életednek tökéletesnek kéne lennie.
Ugyanakkor azt is hallod hogy a nők el vannak nyomva, márpedig az elnyomást úgy értelmezi az agyad, mint az iszlamista országokban lévő teljes jogfosztást.
Viszont ha körülnézel a való életben, akkor azt tapasztalod, hogy "jéé, hát az én életem messze nem tökéletes, annak ellenére, hogy férfi vagyok, míg a nők látszólag jól elvannak, annak ellenére, hogy elvileg szexizmus van. Sőt!!!! A nőknek jogukban áll megtagadni tőlem azt, amire a legjobban vágyok a világon, ami azt jelenti, hogy igazából én vagyok elnyomva!! Ráadásul a nőknek vannak elvárásaik a férfiak felé, ahelyett hogy hálásak lennének a minimumért? hmm nem tudom, egy diszkriminált ember nem így viselkedik szerintem. Nagyon, nagyon átestünk mi ennek az egyenlőtlenségesdinek a túloldalára... "
Ami elég gyerekes.
"Lehet fogni a sikertelenséget arra, hogy nincs menő kocsid és stb, de a hiba inkább a fejetekben keresendő."
Részben egyetértek, bár az ilyen magyarázatoknál talán érdemes lenne azt is figyelembe venni, hogy a speciális relativitáselméletből determinált világkép bontakozik ki, tehát az embernek nem sok beleszólása van a sorsába, ami lineárisan halad, míg a befagyott múlt, jelen, és jövő változatlan egy tömb-Univerzumban, hogyan Einstein mondta.
Mondjuk kíváncsi arra, hogy egy motivációs guru, aki folyamatosan arról beszél, hogy fejben dőlnek el a dolgok, ezzel mit kezd. A fizika szemszögéből ugyanis a történések elemzése nem olyan egazakt, mint ő azt hiszi.
Amúgy én nem fogom senkire a sikertelenséget, igyekszem tenni azért, magasabb szintre lépjek. De ettől függetlenül azt tapasztaltam, hogy a nőknek könnyebb az élete, és ezt nem rosszindulatból mondom, csak egyszerű megállapításból. Persze mindenkinek a maga gondja a nehezebb, ezért a nők többsége feltehetően azt fogja mondani, hogy a pasiknak könnyebb.
#5 voltam.
#9: "Nem cipekedtek többet, nem dolgoztak többet, semmiféle különbség nem volt. (Pl gépkezelő, raktáros)"
És ezt mivel indokolta a vezetőség?
Cégnevet le mersz írni, vagy nem, mert csak kitaláltad?
Feljelentést miért nem tettél a cég ellen ezügyben, amikor törvényi előírás azonos munkáért azonos bér?
"Mostani munkahelyemen is szívesebben vesznek fel férfiakat, mert azok nem mennek szülni, nem mennek táppénzre gyerekkel"
Ez olyan, mintha a péket cseszegetnéd azért, mert megemeli a kenyér árát, amikor neki is drágább lett az alapanyag.
Az állam hozott olyan szuper törvényeket, hogy a cégek patthelyzetben vannak. Az egyetlen, amit legálisan megtehetnek, hogy eleve fel sem veszik azokat a nőket, akik minimális kockázatot jelentenek.
Mert azt ugye te sem gondolod komolyan attól, hogy te esetleg TÉNYLEG nem akarsz szülni, hogy majd aki szülni akar, továbbmegyek... egyenesen az a célja, hogy legyen neki egy rendesen bejelentett munkája egy stabil cégnél, ami biztosan nem megy csődbe és véglegesítsék őt próbaidő után és onnantól ha etikus, akkor csak simán elmegy szülni, GYES-re és követeli az állam által kikényszerített jussát, majd visszatér a céghez, ahova addig nyilván vettek fel embert, hogy pótolják őt, de neki is fenn kellett tartani a pozícióját (ez kis és középvállalkozásoknál szuper tud lenni, mikor úgy veszel fel új embert, hogy "hát igazából fél év lesz, mire igazán belerázódsz a munkába, de utána majd valahogy meg fog kelleni oldani a leépítésedet, mert a most GYES-en lévő alkalmazott, aki helyett te leszel vissza fog jönni és hát én lennék a legboldogabb, ha tudnék neked munkát adni, de az igazság az, hogy annyit nem termelek ki, hogy megérje nekem +1 alkalmazott, te meg már addigra véglegesítve leszel, így indoklás nélkül nem rúghatlak ki, azzal meg támadható lennék a munkaügyi bíróságon, ha azt írom rá, hogy "visszajött az, aki GYES-re ment", emiatt csak határozott idejű szerződést tudok adni, amit majd mindig hosszabbítok. Remélem nem érzed rosszul magad, hogy fizetned kell az albérletet, lakáshitelt, esetleg nem zavar, hogy emiatt például a banki hitelfelvételben is hátrány ér, mert kockázatosabb ügyfélnek minősülsz.
Aki pedig etikátlan, az csúszópénzzel elintézteti az orvossal, hogy veszélyeztetett terhesnek minősüljön, így már a második hónaptól elmegy, majd úgy intézi, esetleg eleve úgy is házasodott, hogy pont mikor lejár a GYES, akkorra esik teherbe újra, majd ezt 3x megismétli. A cég meg eddig fenntartja a helyét. Sőt, ha felszámolják a céget, akkor végkielégítést is kell neki fizetni, mintha annyi ideje dolgozott volna.
Úgyhogy a törvényeket hibáztasd, ne halucinálj bele nőellenességet.
Vagyis #4 voltam.
Én írtam még a #6 és a #14-es kommentet.
#12: "Könyveket írtak a jelenségről, szval ha tényleg érdekel, akkor olvass utána."
A szcientológiáról meg az asztrológiáról is írtak már könyveket. De még a gyíkemberekről és a laposföldről is.
Ha te nem látod át azt, hogy mennyire megtéveszt a propaganda és mennyire csak eszköz vagy a feminizmus gépezetében, akkor kár bármiről is beszélnünk.
Javaslom a kritikus gondolkodás elsajátítását: [link]
#13: "Ferfikent sokkal hamarabb leptetnek elo, jobban elismerik a karrierem, bertargyalasnal mindig tudok felfele alkudni."
Mutass már nekem légyszi olyan cégeket, ahol a nemem alapján magasabb bért ki tudok alkudni. Légyszi egy ilyet mutass és adom is be az önéletrajzomat.
Ott téveszted el a dolgokat, hogy csak a jéghegy csúcsát látod. Hogy férfi és előléptették, férfi és fizetésmelést kapott. Azt nem, hogy mivel zsarolta meg a főnökét, mi volt a tárgyalási alapja vagy milyen olyan tudása van (nem szakmai tudás, lehet olyan is, hogy a cég ügyeiről, könyveléséről tud dolgokat), ami miatt úgy látták jónak, hogy jobb, ha náluk marad és nem megy a konkurenciához.
A nők kevésbé szeretnek konfrontálódni, konfliktuskerülőbbek, inkább csendben, halkan puffognak, ezt jól bizonyítottad is a véleményeddel.
Inkább előre leírod magad, minthogy kiásd a csatabárdot és nem tudod, hogy mi lesz a végkimeletele a dolognak. Nem vagy harcos típus, hiszen kevés benned a tesztoszteron, más a hormonháztartásod, inkább biztonsági játékos vagy, biztonságra törekszel, ennek pedig egyik fontos pillére, hogy mindenkivel legyél jóba, ha csak felszínesen is és valójában a pokolba kívánod. Főleg olyanokkal akarsz jóba lenni, akiktől függ az életed, fizetésed, stb.
Amellett egy férfi sokkal jobban képes lefelé skálázni önmagát, ha a szükség úgy hozza. Sok olyan egyszer fent-egyszer lent ismerősöm van, aki időnként, mikor nem jött be neki egy lépés elment munkásszállóra 8-an egy szobában meg ismerős melléképületében aludt és lavorban fürdött (úgy, hogy előtte millió felett keresett és nem most, hanem amikor ez még kétszer annyit ért), mindezt azért, hogy újra össze tudjon kuporgatni kenyéren és vízen élve annyi pénzt, amiből újrakezdi.
Volt, aki eladta a lakását és a luxusautójában aludt és úgy építette fel önmagát, mert kitűnő szónok volt, hónapokig csak veszteséget termelt és ő fizetett embereknek, hogy eljátsszák, hogy az ügyfelei, aztán később dőlt neki a pénz és pár év után ki is szállt, legutóbb Új Zélandról adott életjelet magáról.
Volt, aki olyan dolgokat csinált, amiért ha elkapták volna, BTK-s ügy lett volna, de később kifehérítette önmagát és most ő osztja a legjobban az észt az erkölcsről meg az etikáról, hogy torrentezni lopás, mert mára érdekeltté vált a digitális tartalmak értékesítésében.
Úgy gondolom aránylag elég kevés olyan nő van, aki ilyen mértékű kockázatra hajlandó ahhoz, hogy sikeressé váljon az életben.
És ez is a jéghegy csúcsa. A jéghegy alja valahol ott van a börtönökben meg a temetőkben meg néhányat láthatsz, amikor reggel elviszi a kukákat meg söpri az utcát meg hordja a vödröket az építkezésen, mert máshova priusszal nem veszik fel. Kevés nő van, aki ekkora kockázatot bevállal a sikerért.
Főleg, hogy többsége nincs is rákényszerülve annyira. Mert egy sikertelen, vagyontalan férfi sokkal nagyobb hátrányban van, mint egy nő, akinél már a minimum, hogy önmagát képes eltartani és nem vágyik a férfi pénzére, vagyonelemeire már az a nők felső 30-40%-ába repíti őt.
Eközben a férfiak ha gazdagok, akkor azért költenek a nőre, mert megtehetik, ha meg szegények, akkor azért, mert így kompenzálják a kisebbségi komplexusukat. És marad 10-20%-nyi férfi, aki megtagadja ezt a társadalmi koncepciót, mert az a véleménye, hogy ha minden pénzét elszórja a nő kényeztetésére, akkor sosem jut 1-ről a 2-re.
#16: Számomra meg az a durva, hogy nem tudnak felnőtt emberek szöveget értelmezni.
Mondom AZONOS KALIBER!
Tehát nem összehasonlítandó Brad Pitt és Lang Györgyi.
De Margot Robbie sem Qasimodo Pistikével a szomszédból.
Ahogy Elon Musk sem 8 általánost végzett takarító Dzsesszikával.
De Karikó Katalin sem Kiss Béla segédmunkással.
Összehasonlításnak csak úgy van értelme, ha nagyjából azonos ÉS KÖVETKEZETES módon hasonlítunk össze szempontokat, nem akkor, ha tetszőlegesen mazsolázgatunk a statisztikai halmaz egyik-másik oldaláról, hogy számunkra kedvező eredmény jöjjön ki.
#18: Bárcsak ennyi problémám lenne csak az életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!