Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Ha én családot szeretnék...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha én családot szeretnék alapítani egy ahhoz milyen anyagi helyzetemnek kell lennie?

Figyelt kérdés
26-34 éves kor között keresnék egy normális, átlagos hölgyet. Aki szintén szeretne 1-2 gyereket. Milyen egzisztencia szükséges hozzà részemről hogy szóba álljanak velem?

#család #pénz #jövő #gyerekvállalás #Alapelvárások a nőktől
2022. szept. 22. 08:21
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:
100%

Szia! "Friss" apuka vagyok. Ha a gyerekvállalás a cél, akkor a következőkkel nem árt számolnod.

Az állami ellátás egy csőd. Ezt így hidd el nekem, ahogy mondom. Darab-darab. Mint a hentes a húst, úgy kezelik a kismamákat. Márpedig nyilván felelős szülő akarsz lenni, így a nőnek is jót akarsz. Szóval muszáj lesz néhányszor elmenni magánorvoshoz. Szóval erre legyen kapásból olyan 300 ezer Ft-od a talonban.

Kell a babának ágy, babakocsi, pelenka, ruhák és egyéb kiegészítők. Nem fogok neked hazudni, az indulási költsége jóesetben is félmillió.

Én azt mondom neked, hogy onnantól hogy megcsináltad odáig, hogy megszületik - legyen egy millió forintod félretéve.

A gyereknek RENGETEG pelenka kell. Ezt el sem tudod még képzelni, hogy mennyi. Baromi sok. Akinek van gyerek, az tudja miről beszélek. Szóval erre is kalkulálj be keretet.

Na de ezek csak a gyerek költségei voltak.

Nyilván az tényleg sokat számít, hogy van-e lakásod. Ha van, akkor szerencsés vagy. Ha nincs, akkor hitelre vagy albérletre lesz szükséged, aminek a költsége sokmindentől függ. Kerekítsünk, havi 100 ezret számolj rá.

Az élet alapvető költségei... energiaszámlák, élelmiszer. Szükség esetén valamilyen felújítás (ha például elromlik a gáz), vagy beszerzés (elromlik a mikró), vagy gyógyszerek, vagy orvosi vizsgálat (mint említettem, állami gondozás már jelenleg nem elérhető, csak a pénzt vonják).

Apropó, a gyerekhez nem árt egy autó. Hozni, vinni őt is, vagy eleve a terhesség alatt a párodat is. Mert ugye nem várod el a nőtől, hogy terhes pocakkal a zsúfolt buszon tolongjon? Hidd el, az embereket rohadtul nem fogja érdekelni, és nem fognak vigyázni rá. Ilyen a magyar ember. Az sem érdekelné, ha a másiknak kés állna ki a szívéből.

Szóval autód legyen. Az autóba pedig benzin kell, és rendszeresen szervizelni kell.

Az én fizetésem és a párom támogatása együtt jelenleg olyan 500-600 ezer Ft körüli összeget tesz ki úgy, hogy van saját lakásunk meg egy használt autónk.

Hogy mennyire jövünk ki ebből?

Hát úgy... nagyjából. Elvagyunk, de qrvára nem nagylábon élünk.

Én fenntartom, hogyha az összjövedelmed nem éri el a 300 nettót, és nincs lakásod, úgy inkább hagyd a családalapítást. Én el nem tudom képzelni, hogy akik kevesebből élnek albérletben, azok hogy jönnek ki. Tényleg nem tudom. Vagy lehet én csinálok valamit rosszul, de szerintem ma már családot alapítani kisebb jövedelemből - főleg lakás nélkül! - nem csak felelőtlenség, hanem egyenesen őrültség.

Azért próbáljatok most nem meglincselni, kedves kommentelők! De nekem akkor is ez a véleményem!

2022. szept. 22. 18:24
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!