Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A szex és párválasztás az tulajdonképpen természetes szelekció?
Nem tudom, miért válaszolok neked még mindig... Szerintem elvakít a belőled áradó sötétség. :D
Na de figyelj, feltettél egy kérdés, ami így hangzott:
"A szex és párválasztás az tulajdonképpen természetes szelekció?
Az, hogy milyen ember vagy ahhoz semmi köze, vagy nem sok köze, itt inkább a genetikai szempont az erősebb?"
Elmondtuk neked, hogy nem csak a genetika játszik. Emlékszel? Még meséltem is azokról az ismerőseimről, akik nem nyerték meg a genetikai lottót, mégis boldog párkapcsolatban élnek, mert ilyen vagy olyan okból kifolyólag roppant értékes emberek.
De persze mivel sem neked, sem magunknak nem akartunk hazudni, azt is elmondtuk, hogy nyilván a kinézet is egy tényező. És meg ne próbáld beadni itt nekem, hogy egy össztársadalmi jelenség nevén nevezésétől bárki is benácul, mert vér ciki. Az emberek elsöprő többségének fontos a kinézet a párválasztásnál, gondoljon erről bármit néhány frusztrált incel. És persze-persze, a Tinder felerősítette ezt a jelenséget, de a többezer évvel ezelőtt íródott Énekek énekében is fehér fogakról, dús hajról, izmos testről és szép arcról ír a szerző, szóval meg lehet nyugodni, az emberek esztétikai érzéke nem az elmúlt 5-10 évben fejlődött ki. :D Úgyhogy elhiszem, hogy egy incelnek már mindenre is feláll, de a normális emberek szexualitása egy picit másképp működik.
De mondd csak, milyen választ vártál? Ha valaki azt írja, hogy nem számít a külső, az hazudik, ha valaki azt írja, hogy számít, akkor:
"A te fajtád viszont fenntartja a felszínességet, hierarchiát genetikai alapon, ezért vagy náci."
Mégis mit kellett volna mondani ahhoz, hogy se hazugok, se nácik ne legyünk a szemedben?
Amúgy nagyot nevettem a "te fajtád" kifejezésen. XD Olyan... stílusos leírni azt, hogy "a te fajtád", utána meg nácizni egy jót. :DDD
Na de komoylra fordítva a szót, ha én valóban egy szélsőséges kisebbséghez tartozom azzal a véleménnyel, hogy a szépség előnyt jelent a párválasztásnál, illetve azzal az igénnyel, hogy a leendő párommal vonzódjunk egymáshoz, akkor miért vannak egyáltalán incelek? Ha olyan eszeveszettül radikális a párkeresés mechanizmusáról alkotott elképzelésem, akkor miért gondolkodik így kishíján mindenki? Az fel sem merül benned, hogy te mész szembe az autópályán és nem mindenki más? Esetleg úgy véled, hogy az emberiség 99,99%-a náci, csak te meg az incel pajtikáid vagytok hófehér lelkű glóriás kiscicák?
És amúgy is, a helyedben én nagyon, de nagyon mélyen kussolnék a vérgőzös 20. századi ideológiákról, amikor ti rendszeresen "a nők újrafelosztását" követelitek. Nyilván hiába is magyaráznám, hogy mi a probléma az idézett szókapcsolattal, mert a morális fejlődésben te csak a "lélek" meg a "szeretet" szó kifacsart jelentéséig jutottál, a "szabadságról" és a "méltóságról" mit sem tudsz. Ahogy a nácizmus, a kapitalizmus és a darwinizmus fogalmai is teljesen összefolynak a fejedben, és még büszke is vagy rá.
Na de részemről ennyi. A következő kommentedben írd majd le, hogy buta, gonosz, felszínes, gőgös ember vagyok, és hogy "sajnálod, hogy élek". (Apropó nácizmus XD) És legyen befejezve.
Én azt kívánom neked, hogy fogadd el a világot olyannak, amilyen, mert megváltoztatni nem fogod, és csak te leszel egyre keserűbb és keserűbb.
Béke. 🖐
92
A tyúk vagy a tojás volt előbb tipikus kérdése. Nyilván szerinted a betegség volt előbb ami a semmiből alakult ki.
Szerintem meg a tapasztalatok voltak előbb amelyek ilyenné alakították az embert. Elég néhány rossz vonás és megkeserítik az életed, nem csak a nők, hanem mindenki. Kiközösítés, gúnyolódás, levegőnek nézés stb. Ennek következtében kialakul egy fajta szorongás és emberutálat, emberektől való tartás, emberek gonosznak látása. Amely végülis indokolt a tapasztalatok tükrében.
De olyan hülyeséget állítani, hogy a betegség volt előbb mindenféle ok nélkül. Édes istenem...nézzetek magatokba
93
Nyilván a férfi külsejének az utóbbi 50-70 évben volt jelentősége, a jóképűséget észrevették, de nem volt sosem akkor súlya mint manapság, amikor már jóképűség alapján szelektálnak, tehát ha nem vagy nagyon jóképű hibátlan arcú akkor az esélyeid 100-szor kisebbek mint 30-40 évvel ezelőtt. Valamikor tényleg az volt, hogy a férfinek elsősorban férfinek kellett lennie nem pedig egy hímringyónak mint amit ma elvágnak tőle a nők. Incelek sem voltak sosem, ennyien mint ma biztosan nem. Tehát valami nagyon rossz irányba tolódott el az utóbbi időben, a nők javára.Nem elvárható egy férfitől , hogy olyan szintű szépség legyen mint a nők. A nők e tekintetben hatalmas előnnyel indulnak, csak néhány férfi képes azt a szintet hozni. És ez alapján azt mondani, hogy a nőnek is joga van saját szintjén keresgélni, amikor indulásból a nők szebbek? Elképesztő? Akkor nekem is nagyobb jogom van betölteni az állások nagy részét mert magasabb és erősebb vagyok mint a gyenge nők. Szépség és Szörnyetek Grimm mese ismerős? Csak mert irodalmi alkotásokkal jöttél. Egész egyszerűen a mai állapot egy disztópia és nem túl jó érv az, hogy akkor menjünk vissza a középkorba amikor a nőknek nem voltak jogaik? Nem! Nem ilyen jogokról van szó az esetben...hanem szavazati jog, munkavállalási jog stb, törvény által szavatolt szabadság és más jogok. De ami ma megy annak semmi köze nincs ezekhez a törvény által szavatolt jogokhoz, egyszerűen csak visszaélés azzal a pozícióval amit a férfitársadalom megadott nektek. Mert igen, mi adtuk meg, és cserébe szembeköptök? Ha akarná a férfitársadalom elvehetné ezt tőletek. Eredetileg, a régi tanítások szerint úgy volt, hogy mindenkinek adott az esély a szerelemre, boldogságra. Errefel a mai modern kapitalizta, húsimádó és materialista társadalomban mi alakult ki? Nem, ez nem igaz, csak ha bizonyos paraméterek jellemzik az arcodat akkor van esélyed a boldogságra. Most boldogságon a boldogság legmagasabb szintjéről beszélek, amit egy szerelmen alapuló párkapcsolat tud nyújtani. De tudom, szerinted ez túl van értékelve, mert a testiség (kölcsönös vonzalom) sokkal fontosabb ennél. Ez a baj veled, a régi bölcsességek, lélek, mély érzelmek nem érdekelnek, csak a felszínes dolgok, szaporodási ösztön, begerjedés stb. Ilyen világot élünk és ilyen emberek lakják mint te, akik gúnyolódnak a csúnyábbakkal és akiknek nincs lehetőségük szerelemre, párkapcsolatra. Én szégyenemben a helyedben elbújdosnék.
"De mondd csak, milyen választ vártál? Ha valaki azt írja, hogy nem számít a külső, az hazudik, ha valaki azt írja, hogy számít, akkor:"
Hazudni nem kell, csak beismerni, hogy rosszul állnak a dolgok és ne kussolni mert esetleg te haszonélvezője vagy a rendszernek. Változtatni a rendszeren, új alapokra helyezni a nevelést, értékrendet stb. Betiltani online Tinderféle förmedvényeket és közösségi médiát. Felszámolni a felszínességet mert a nők áldozatául estek neki nagyon. Visszaadni a férfinak természet által szánt szerepét és felszabadítani jelenleg hímringyó szerepéből. Régi értékek újonnani értékelése, mint bátorság, hűség, szerelem, férfiasság, becsület stb. Nem tudom egyáltalán hogy van merszed olyasvalakinek ellentmondani aki ilyesmiknek szószólója. Még magad is becsapod azzal, hogy azt gondolod, te állsz a jobbik oldalon? Te csak a szabadságról papolsz, de a szabadsággal sem szabad visszaélni! Kell lennie mértéknek, méltányosságnak! Nem minden a genetika!
"Ha olyan eszeveszettül radikális a párkeresés mechanizmusáról alkotott elképzelésem, akkor miért gondolkodik így kishíján mindenki?"
Ez a trend, emiatt nem olyan nehéz így gondolkodni. De kritikusan gondolkodni? Az már nehezebb. Ismétlem, ne tégy úgy csak azért, mert te haszonélvezője vagy a rendszernek, hogy ez a legjobb rendszer! Végtelen nagy önzőség, nem is értem hogy tudsz magad előtt elszámolni ezzel.
"És amúgy is, a helyedben én nagyon, de nagyon mélyen kussolnék a vérgőzös 20. századi ideológiákról, amikor ti rendszeresen "a nők újrafelosztását" követelitek."
Néhány elvetemült követel csak ilyesmit. A normális értékrendek kifejlődéséhez kell táptalajt teremteni, a többi jön magától. Valamikor a férfit azért szerették mert férfi, manapság meg ringyósága miatt, szépsége miatt? Édes istenem... Én megeszem reggelire azokat a "férfiakat" akik neked az eseteid, le merem fogadni.
"a "szabadságról" és a "méltóságról" mit sem tudsz"
Szabadságról inkább semmit ne említs, amint kifejtettem ti visszaéltek vele. Méltóság? Erről sem tudsz sokat. Az, hogy jobbra húzol Tinderen és után szétteszed az minden csak nem méltóság.
Na jó, megfogadtam, hogy nem írok többet, de ez az utolsó kommented tényleg mindennek a legalja...
"Nem elvárható egy férfitől , hogy olyan szintű szépség legyen mint a nők. A nők e tekintetben hatalmas előnnyel indulnak, csak néhány férfi képes azt a szintet hozni."
Egy jéghideg mit kérsz? A nők szebbek, mint a férfiak? MIVAAAN? Te most tényleg azt állítod, hogy a nőknek jobb a genetikája, mint a férfiaknak? Mert amellett, hogy ez biológiai képtelenség, meglehetősen szexista is, és talán kicsit...hm, keresem a szavakat... Ja megvan: NÁCI.
Ejnye, kérdező, rám akarsz húzni valami homályos alapokon álló férfigyűlöletet, oszt közben ilyeneket mondasz. :D A férfiak közti jóképű-nem jóképű arány ugyanaz, mint a nőknél a szép-nem szép arány, csak ki kell nyitni a szemed.
"És ez alapján azt mondani, hogy a nőnek is joga van saját szintjén keresgélni, amikor indulásból a nők szebbek?"
Na álljunk meg egy szóra.
1. Te ekézel engem azzal, hogy felszínes vagyok, miközben megállás nélkül "szintekről" beszélsz, ezeket a szinteket pedig a kinézet alapján állapítod meg. Öcsém, te a kinézet alapján kategorizálod az embereket, és rám merészeled használni a felszínes szót? Benned tényleg nincs semennyi önreflexió?
2. És ugye azért akarod folyton csorbítani a nők jogait, mert abban reménykedsz, hogy ha megfosztanád őket a döntési szabadságuktól, akkor talán rád fanyalodnának? Ez nagyon beteg. Értsd már meg, hogy mindenki ott keres párt, ahol csak éppen akar. Sem te, sem én, sem az állam, sem a fogtündér, de még halott ükapáink szelleme sem mondhatja meg senkinek, hogy mire vágyjon.
3. Pár oldallal ezelőtt egy női válaszolónak ezt írtad: "Egy ferebb rendszerben természetes lenne, hogy szinteden keresgélnél." Hoppá, hoppá, szóval a nők mégiscsak a saját szintjükön kellene keresgéljenek? Érzek némi ellentmondást, ha nem haragszol. :D
"Akkor nekem is nagyobb jogom van betölteni az állások nagy részét mert magasabb és erősebb vagyok mint a gyenge nők."
Nézd, én készséggel elhiszem neked, hogy magas és kigyúrt vagy, csak az nem világos, hogy ettől miért lennél ALKALMASABB mérnők / orvos / tanár / óvodapedagógus / jogász / programozó / kerámiás stb, mint az a nő, akinek szakirányú végzettsége van? És az nem érv, hogy mivel a nők azzal szexelnek, akivel akarnak, emiatt te te el tudsz végezni egy agyműtétet. Ennél azért még te is okosabb vagy.
"Nem ilyen jogokról van szó az esetben...hanem szavazati jog, munkavállalási jog stb, törvény által szavatolt szabadság és más jogok."
Jössz nekem ilyen hülyeségekkel pár oldallal korábban, hogy "a test szent"... :D Hát megmondjam, mi a szent? A magánélet, barátom, az szent. A tied is, az enyém is, minden férfié és minden nőé. Lehet, hogy azt hiszed, a szavazati, meg a munkavállalási jog elég egy társadalomban, de nem. A legfontosabb éppen az, hogy soha senki még véletlenül se pofázhasson bele a magándöntéseinkbe, még egy magasságos incel se.
"Mert igen, mi adtuk meg [az egyenjogúságot] , és cserébe szembeköptök?"
Na idefigyelj, faszikám, lassan írom, hogy te is megértsd: semmivel nem tartozunk nektek. Ismétlem. A nők semmivel nem tartoznak a férfiaknak, értem? Ugyanolyan emberek vagyunk, ugyanazok a jogok illetnek és ugyanazok a kötelezettségek terhelnek, ugyanannyit érünk és ha ezt nehéz elfogadni, akkor neked nem kell nő, mert csak szenvedne melletted. Az egyenjogúság megszerzésével a nők nem valami alamizsnában részesültek, hanem végre évszázadok után megkapták azt, ami JÁRT nekik.
Az nyilván tagadhatatlan, hogy annó a felvilágosult feminista férfiaknak óriási-hatalmas szerepük volt az emancipációban, de nem tudom, hogy emiatt én például miért tartoznék neked bármivel, hiszen te az ellenkező oldalon harcolsz.
"Ha akarná a férfitársadalom elvehetné ezt tőletek."
Igen, ha minden férfi olyan sötétlelkű lenne, mint te, akkor talán sikerülne, csak szerencsére nem ez a helyzet. És egyébként te hallod magad? Ennyi erővel azt is mondhatnád, hogy akármikor elvehetjük a gyerekek jogait, mert a felnőttek erősebbek. Vagy elvehetjük az idősek jogait, mert a fiatalok erősebbek. Vagy elvehetjük a betegek jogait, mert az egészségesek erősebbek.
Na ki a náci, te nagyokos? Csak nem az, aki az erőből vezeti le a jogokat?
"Eredetileg, a régi tanítások szerint úgy volt, hogy mindenkinek adott az esély a szerelemre, boldogságra."
Francokat. A házasságra adatott esély. A férfiakat és a nőket a szüleik kényszerítették házasságra. És milyen házasságok voltak ezek? Segítek. Érdekházasságok. Szerinted ma csak a kinézet számít, régen viszont a vagyon számított. Miért lettek volna azok jobb idők? Vagy mégis melyik letűnt éra után ácsingózol annyira?
"Most boldogságon a boldogság legmagasabb szintjéről beszélek, amit egy szerelmen alapuló párkapcsolat tud nyújtani."
Na szép. Ennyi gyűlölködés, szexizmus és alaptalan vádaskodás után kiderül, hogy egy romantikus lélek vagy. :D
"De tudom, szerinted ez túl van értékelve, mert a testiség (kölcsönös vonzalom) sokkal fontosabb ennél. Ez a baj veled, a régi bölcsességek, lélek, mély érzelmek nem érdekelnek, csak a felszínes dolgok, szaporodási ösztön, begerjedés stb. Ilyen világot élünk és ilyen emberek lakják mint te, akik gúnyolódnak a csúnyábbakkal és akiknek nincs lehetőségük szerelemre, párkapcsolatra."
Nagyon ismerni vélsz. :D
De tudod mit, maradjunk annál a végtelenül szórakoztató ellentmondásnál, ami a soraidban rejlik.
Szerinted a Tinder szar, mert
1. Csak a szép embereket hozza össze.
2. Nem szól másról, csak a testi vágyak kielégítéséről, és ez ócska dolog.
(Habár életemben nem Tindereztem, ez utóbbival egyetértek.)
Na most ezután valahogy mégis kilyukadunk oda, hogy csak a szépek élik meg az igaz szerelmet és a boldogságot. Hogy is van ez? Nem úgy volt, hogy a szép emberek a Tinderen csak dugnak mint a nyulak... Eszerint mégis képesek az őszinte érzelmekre?
És amúgy ha nem fontos a testi vonzalom, akkor te miért a "te szinteden" levő nőkkel akarsz ismerkedni, mi? Akkor miért teszel különbséget a nők között külső alapján? Semmit nem értek ebből a szarból, de élek a gyanúperrel, hogy te sem, csak kib.szottul képmutató vagy.
"... te haszonélvezője vagy a rendszernek"
Nem vagyok haszonélvezője semmilyen rendszernek, egyszerűen fogalmam sincs, hogy miről beszélsz. Egyszer voltam igazán szerelmes és akkor szexeltem. Na, az tényleg isteni volt, de vége lett. (Igen, tudom, biztos megcsaltam.) Azóta nem randizgatok, és főleg nem szexelek mindenkivel, ahogy azt feltételezed rólam, mert nekem személy szerint ez nem megy szerelem nélkül. Dehát könyörgöm, van, akinek meg igen. És nekünk az égvilágon semmi közünk nincsen hozzá. Azt csinál, amit akar, akár tetszik ez neked, akár nem.
A többi amit írtál az anakronisztikus álmodozás egy letűnt korról. Nyomassad, ha jó neked, de bullshit az egész.
"Nem tudom egyáltalán hogy van merszed olyasvalakinek ellentmondani aki ilyesmiknek szószólója."
Jaj édesem, úgy van merszem, hogy te távolról sem képviselsz semmilyen magasztos értéket. Neked előrébbvaló a saját erekciód, mint a nők szabadsága, mindenkit felszínesnek nevezel, akinek fontos a kinézet, miközben deklaráltan csak a "saját szinteden" levő nőkkel akarsz ismerkedi, teljesen alaptalanul lenácizol, aztán diszkréten felhívod a figyelmem rá, hogy a férfiak a fizikai erőfölényük miatt elvehetnék a jogaimat... Ne áltasd magad, nem vagy te képviselője semminek csak a saját farkadnak.
Az, hogy ilyen félig szélsőjobbos, félig szélsőbalos színezetet adsz a dognak...
Senki nem veszi be.
Komolyan mondom, az utolsó hozzászólása alapján megsajnáltam a kérdezőt. Szegény egy lezárt úton akarna továbbmenni, de nem tud... azt a tényt meg, hogy a világ összes többi útja a rendelkezésére áll, és még ha hosszabb távon is, de eljuthatna ugyanoda, ahová a lezárt út vezet, már nem érti meg, csak a kerítést bámulja, szid minden égit és földit, vergődik mint egy hisztis gyerek, holott csak körbe kéne néznie. Csak azt lát meg a valóságból, ami az önsajnálat kényelmes pöcegödrébe vetett hitét, bizalmát erősíti.
98
Nem csak azt látom meg. Látom, hogy másnak lehet jobb, lehet könnyebb, élvezetesebb az élete. De nekem sajnos nem, és ez genetika függő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!