Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért terjed egyre jobban az a nézet, hogy párhuzamot vonnak a bántalmazó férfiak és az incelek között?
Lehet, hogy rosszul fejezik ki magukat az incelek, meg azt is aláírom, hogy a több éves és évtizedes magány miatt már annyira frusztrált lesz némelyik, hogy akár népeket is képes lenne hadvezérként leigázni (mint régen volt rá számtalan példa), mert már minden lehetséges opciót kimerített, hogy magára fókuszálja a nők figyelmét és kb. már annyira cinikus módon próbálkozik, mint Bill Murray az Idétlen időkig-ben amikor már a sokezredik napját élte újra. (ehhez tudom talán a legjobban hasonlítani).
De valójában még ha a kérdést olvasó nők még véletlenül sem tartoznak ebbe a csoportba, azért osztálytársaik, nőismerőseik nekik is vannak (még ha szorosan nem is barátkoznak velük és a hasonszőrűeket keresik) meg látják mi van a világban.
És ezeknek a nőknek a létezése bizonyítja, hogy van igény az ilyen férfiakra. Ahogy a papucs férfi-házisárkány nő kombináció pedig azt, hogy ha a férfi normális, akkor a nő fogja őt ledominálni. És nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyt, hogy valóban egyenrangú legyen egy kapcsolat. Legtöbbször az optimális kapcsolat nem is igazán egyenrangú a dolog patikamérleg értelmében, hanem inkább arról szól, hogy a két fél kiegészíti egymást.
És most mondok egy más példát. Adott egy nő, aki mondjuk kényszeres pakoló, takarító, stb. Emiatt az életben rengeteg problémája volt, igazán meg sem állja a helyét semmilyen munkahelyen, de amúgy nagy családot is akar és pont kapóra jön neki az, ha van lehetősége, hogy ne dolgozzon, végre 1 év bejelentett munkaviszony után elhúzhasson a bolti eladó állásából babázni. Meg adott az ellenpárja, a férfi akinek az anyja kente a lekváros kenyeret meg pakolta el utána a szennyes zoknit, viszont a gamerkedésből elkezdett otthon DLC-ket fejleszteni és végül lett neki egy tök laza jól fizető munkája, amiből keres havi 1 milliót és egy fizetésből is jobban élnek, mint mások ketten megfeszülve.
Lehet mondani mindkét oldalról az ívet, hogy "szegény nőt elnyomják, valójában a lelke mélyén nem is akar ő háztartásbeli családanya lenni" vagy azt, hogy "tuti hátsó szándéka van a férfinek (aki simán kifizethetne egy háztartási alkalmazottat is ha nagyon akarna) azért választott elnyomható nőt" (egyes ultrafeministák szerint mindig a férfi a hibás, ha van rajta sapka, ha nincs), de igazából kiegészítik egymást.
Direkt nem írtam a Pumped Gabo meg 30-as személyiedző csaj és hasonló kombinációkat, ahol a fiatal izmos szépfiút tartja el az idősebb (de még mindig csinos) jómódú nő. De ilyen is van, főleg nyugatabbra. Itt is kiegészítik egymást. A nőnek fiatal szépfiú kell, akit tud irányítani, a férfinek meg jó az idősebb is, ha jólétet biztosít neki és cserébe hagyja magát irányítani.
Szóval lehet itt bárhogyan érvelni, a valóság, ha megnézzük a kapcsolatokat ilyenekből rakja össze a legtartósabb kapcsolatokat, nem olyanból, mikor a két ember patikamérlegen méregeti, hogy te ennyit adtál a rezsibe, én annyit, te ennyiszer mosogattál el, én annyiszor, te a gyereket pelenkáztad de cserébe én fát vágtam, stb.
Ezek a szituációk ugyanis még a filmes világban is annyira abszurdak, hogy általában sitcomokban szokták erős iróniaként bemutatni, érzékeltetve, hogy a való életben ritka a tartósan idilli állapot.
"De stílszerű, hogy a nőket tárgyakhoz hasonlítod.":
Csak racionálisan gondolkodok. Érdekes, hogy máskor a baloldaliak szokták mondani, hogy a számokban hisznek, viszont ha nőkről van szó, mintha kicserélték volna őket.
"Nem. Mivel van párom, apám, bátyám. Akik közel állnak hozzám, akiket szeretek és akik nem vallanak olyan ostobaságokat mint az a lista például."
Kíváncsi vagy ha valamely hőnszeretett férfi ismerősödnek felolvasnád ezt a listát, mit mondana róla
Én most nem olvastam, mert korábban már volt szerencsém olvasni, a "nőként" írt változatot, az eléggé találó volt
Persze nyilván nem nő írta, de az állítások a modern feminista társadalmat ekézi, és nem a női nemet. Attól hogy a nők helyzetét irigylésre méltónak találom, még nem gyűlölöm egyiket sem.
Ennyi erővel az összes nő férfigyűlölő aki szerint férfinak születni remek dolog, rengeteg előnnyel. Csak én veletek ellentétben nem vagyok ilyen gyűlölködő típus (bár igazából incel sem)
"Csak racionálisan gondolkodok."
A vonzalomban nincs racionalitás. Villával eszel levest.
#42 De te is baloldali vagy nem? Bármilyen piacba beavatkozni elég komcsi tempó.
Amúgy milyen számoknak? Annak a kb 10-15 embernek aki folyamatosan telesírja a gyakorolt?
"de a rideg valóság mindig a számokban van. Ha a számok rendbe vannak, van Disney álom is."
"Csak racionálisan gondolkodok. Érdekes, hogy máskor a baloldaliak szokták mondani, hogy a számokban hisznek, viszont ha nőkről van szó, mintha kicserélték volna őket."
Milyen számok? De tényleg, a próbálkozók száma? A 10/ hányás vagy jellegű számozás? A sikeres kapcsolatok száma? Számok, ez így, mindennemű magyarázat nélkül...
Alapvetően embereket nem nagyon lehet számokban mérni. Ha egy embert számszerűsítünk, pl. hányan haltak meg a munkatáborokban, máris nem ember lesz más, csak adat.
"A radikális incel nem ezt mondja, hanem azt, hogy csökkentsék a nők párkapcsolati értékét."
Mindennek a világban a kereslet szabja meg az értékét, árát. Amíg adott szinten is jól eladható valami, értsd az eladó, mindig talál számára megfelelő opciokkal vevőt és a vevők többsége talál neki megfelelő "lakást", ha már ilyen példát hoztál, addig a lakás ára magasan marad. Tehát, ha az incelek a nők értékét akarják csökkenteni, nem a nőket kell támadni, hanem a többi férfit módszeresen meggyőzni, hogy utasítsák el a nőket, vagy állítsanak fel más kritériumokat.
Érzed, hogy ez lehetetlen gondolom, de ettől még ez lenne a módja. Hiszen, amíg a nő talál a feltételeinek megfelelő társat, nem fog az első vállalkozó szellemű férfinél leragadni. Én mondjuk ebben az esetben egyedül maradnék, de hosszútávon el lehetne érni, hogy fejlődés jöjjön incel szempontból. Vagy, lehetne tömegesen növelni az elvárásokat a nőkkel szemben, így nem lenne ok azon nyígni, hogy nőnek lenni könnyebb. De, ezt is a férfiaknak kéne egységesen megtenni, a nőknek ezzel sincs teendője.
De, az incel nem ezt teszi. Az incel vagy nem tesz semmit, mert ilyen pill, meg olyan pill hívő és már tudja az egyetemes és örök igazságot, így nincs mit tenni, vagy a nőket támadja, hibáztatja. Olyan, mintha azért dobná be kővel a lakás ablakát, mert nem tudja megvenni. A lakás nem tehet róla, hogy ennyit ér.
Ami a gyűlöletet illeti, az félelem alapú jellemzően. Az az agresszió, azok a beteg tervek, ötletek, gondolatok amik a magukat incelnek tituláló emberektől jönnek, akár itt az oldalon, akár az őket tömegesen vonzó egyéb közösségi felületeken, félelmet keltenek a nőkben. Mert nem a kiegyensúlyozott Józsi fog fegyvert ragadni, megerőszakolni, követni, zaklatni egy nőt.
Hanem az, aki arra a gondolatra élvezkedik, hogy nőt hozat valami távoli országból és rabszolgaként tartja aztán a kosztért és lakhatásért hálából takarítani fog a pasi után, meg megdughatja amikor akarja, mert ő "kimentette". Aki szerint a párkapcsolaton belül nincs nemierőszak. Aki szerint a nők jogait el kéne venni, hogy újra rá legyenek utalva a férfiakra. Aki szerint a nő megérdemli ha megerőszakolják, ha előtte táncolt a sráccal, vagy az fizetett neki egy koktélt.
A férfiak többsége nem így gondolkozik. Szerencsére. A párom büszke rá, hogy dolgozom, hogy haladok az életben, hogy önálló vagyok. Nem akar bele kényszeríteni, a jogaim földbe tirprásával a "háziasszony" szerepkörbe. Nem akar erőszakkal megdugni. Nem akarja elvenni a fizetésem stb.
És értem, hogy nem mindet akarja, minden incel. De bőven elég, ha ezek közül csak egyre is bólogat. Mert, ha egy ilyen ember egyszer hatalmat kap, veszélyessé válik. Amíg elszigetelődik és gyáva élőben előadni magát, amíg a többség normálisan áll a nőkhöz és szégyen, ha ilyen gondolataid vannak, addig biztonságban vannak a nők. Ha egyszer ez valamiért felborul...
És csak az ilyen szélsőséges, beteges incelek hangja ér el a többséghez, hiába ők vannak esetleg kevesebben. Mert a normálisabbjának nincsenek hasonló világ megváltó tervei, így nincs mit üvöltözni a vakvilágba, így csöndben marad. Bár utóbbi szerintem nem is vallja magát incelnek.
45: Már hogyne lenne. Minnél jobban nézel ki és minnél jobb a piaci függvény, annál nagyobb eséllyel fog egy nő vonzódni hozzád férfiként. A férfi kinézetén kívül a piaci függvényt is befolyásolhatjuk. Az utóbbi 10 évben például a social media elterjedése ilyen befolyásoló tényező volt.
A másik dolog, hogy 2021 -ben elvileg egy tudás alapú társadalmat építünk, viszont a nők a kinézet és magasság alapján választanak. Biztos jó ötlet hosszú távon a döntést a nők kezébe adni mindenfajta szabályozás nélkül?
Valaki a számokat hiányolja, nagyjából úgy néz ez ki hogy a nők 70 százaléka a férfiak 30 százalékán hajlandó osztozni. Ilyen tömegek esetében várható hogy jön a lázadás meg a nemek harca.
De a legfontosabb kérdés ami szöget ütött a fejembe hogy melyik játék dlc fejlesztésével keres havi 1milliót? :D
Na javult a varázslatos 80-20?
Korábban az volt az alap igazság az oldalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!