Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért terjed egyre jobban az a nézet, hogy párhuzamot vonnak a bántalmazó férfiak és az incelek között?
Lehet, hogy rosszul fejezik ki magukat az incelek, meg azt is aláírom, hogy a több éves és évtizedes magány miatt már annyira frusztrált lesz némelyik, hogy akár népeket is képes lenne hadvezérként leigázni (mint régen volt rá számtalan példa), mert már minden lehetséges opciót kimerített, hogy magára fókuszálja a nők figyelmét és kb. már annyira cinikus módon próbálkozik, mint Bill Murray az Idétlen időkig-ben amikor már a sokezredik napját élte újra. (ehhez tudom talán a legjobban hasonlítani).
De valójában még ha a kérdést olvasó nők még véletlenül sem tartoznak ebbe a csoportba, azért osztálytársaik, nőismerőseik nekik is vannak (még ha szorosan nem is barátkoznak velük és a hasonszőrűeket keresik) meg látják mi van a világban.
És ezeknek a nőknek a létezése bizonyítja, hogy van igény az ilyen férfiakra. Ahogy a papucs férfi-házisárkány nő kombináció pedig azt, hogy ha a férfi normális, akkor a nő fogja őt ledominálni. És nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyt, hogy valóban egyenrangú legyen egy kapcsolat. Legtöbbször az optimális kapcsolat nem is igazán egyenrangú a dolog patikamérleg értelmében, hanem inkább arról szól, hogy a két fél kiegészíti egymást.
És most mondok egy más példát. Adott egy nő, aki mondjuk kényszeres pakoló, takarító, stb. Emiatt az életben rengeteg problémája volt, igazán meg sem állja a helyét semmilyen munkahelyen, de amúgy nagy családot is akar és pont kapóra jön neki az, ha van lehetősége, hogy ne dolgozzon, végre 1 év bejelentett munkaviszony után elhúzhasson a bolti eladó állásából babázni. Meg adott az ellenpárja, a férfi akinek az anyja kente a lekváros kenyeret meg pakolta el utána a szennyes zoknit, viszont a gamerkedésből elkezdett otthon DLC-ket fejleszteni és végül lett neki egy tök laza jól fizető munkája, amiből keres havi 1 milliót és egy fizetésből is jobban élnek, mint mások ketten megfeszülve.
Lehet mondani mindkét oldalról az ívet, hogy "szegény nőt elnyomják, valójában a lelke mélyén nem is akar ő háztartásbeli családanya lenni" vagy azt, hogy "tuti hátsó szándéka van a férfinek (aki simán kifizethetne egy háztartási alkalmazottat is ha nagyon akarna) azért választott elnyomható nőt" (egyes ultrafeministák szerint mindig a férfi a hibás, ha van rajta sapka, ha nincs), de igazából kiegészítik egymást.
Direkt nem írtam a Pumped Gabo meg 30-as személyiedző csaj és hasonló kombinációkat, ahol a fiatal izmos szépfiút tartja el az idősebb (de még mindig csinos) jómódú nő. De ilyen is van, főleg nyugatabbra. Itt is kiegészítik egymást. A nőnek fiatal szépfiú kell, akit tud irányítani, a férfinek meg jó az idősebb is, ha jólétet biztosít neki és cserébe hagyja magát irányítani.
Szóval lehet itt bárhogyan érvelni, a valóság, ha megnézzük a kapcsolatokat ilyenekből rakja össze a legtartósabb kapcsolatokat, nem olyanból, mikor a két ember patikamérlegen méregeti, hogy te ennyit adtál a rezsibe, én annyit, te ennyiszer mosogattál el, én annyiszor, te a gyereket pelenkáztad de cserébe én fát vágtam, stb.
Ezek a szituációk ugyanis még a filmes világban is annyira abszurdak, hogy általában sitcomokban szokták erős iróniaként bemutatni, érzékeltetve, hogy a való életben ritka a tartósan idilli állapot.
#90: Ha elismernék, az egyet jelentene azzal, hogy megsemmisül az egójuk, hiszen az egész világképüket át kéne hozzá formálni, kognitív disszonancia, stb.
Ha bebizonyosodna, hogy nekik van igazuk (azaz lenne barátnőm, jól működő párkapcsolatom) azzal én örömmel formálnám át a világképemet, nekem nem lenne probléma vagy teher, mert nekem pozitív irányba változna az életem. Hiszen nekem ez az elmélet, amit alkottam nem hobbiból tettem, hanem a tapasztalataim alapján. Ha más lenne a tapasztalatom, az elmélet is más lenne.
Míg az ő esetükben belemagyaráznak dolgokat, hasonlóan ahhoz, mint mikor valaki horoszkópban meg spiritualitásban meg babonákban hisz. Élik az életüket fiatal koruk óta, így el se jutottak ebbe az irányba, hogy ennyit elmélkedjenek ezeken a kérdéseken.
Az életben ugyanis a hiány indukálja az elméleti dolgokat. Fázol és feltalálod a fűtést. Éhes vagy és feltalálod az egyre fejlettebb vadászati eszközöket. Van valami betegséged, keresed rá a gyógymódot és közben "autodidakta orvossá" képzed magad. És így tovább...
"Amikor egy nőnek őszintén megmondtam, hogy a szememben 8/10"
Na, ez is. Ki az a phasz, aki ilyet mond? Aztán meg vagy döbbenve, hogy megsértődik. És nem csak nőknek. Férfiaknak se. Aki 10-es skálán osztályozza az embereke,t legyenek azok nők vagy férfiak, egy bunkó tahó.
"Nekem semmi bajom a magányos férfiakkal, ismerek olyat, aki 30 éve alatt egyszer került közelebb egy nőhöz, neki is csak a szeretője lehetett. Mégse "incel" a szó jellemre és viselkedésre vonatkozó értelmében. Nem veri magát a földhöz, mint kisgyerek a játékbolt előtt, tudja mik a hiányosságai és azt is tudja, hogy lusta rajtuk dolgozni. Ennyi."
Ilyen ismerősöm nekem is van, teljesen normálisna kijön a nőkkel, de kacsolata nem volt még. Nem is hívja senki incelnek.
#93: Ő kérdezte, hogy 10-es skálán hányasra értékelem.
#94: Boldog lehet tőle, hogy nem hívja senki annak, amikor kapcsolata nem volt még nővel és valószínűleg nem is lesz. A végén még kiderül, hogy régen is humánus volt valójában a Taigetosz, nem pedig kegyetlen. Most is ez kéne. Aki akar, legalább a halálhoz legyen joga. Segítséggel, professzionális módon, nem úgy, hogy ő most leugrik valahonnan vagy felvágja az ereit.
#98: Igen, van aki dohányzik és iszik és él 90 évig.
Van, aki építőiparban dolgozik le 40 évet és nem éri komolyabb baleset.
Olyan is van, aki autót, kamiont vezet szintén 40 évig és nem éri baleset.
Vannak olyan emberek, akik ösztöndíjjal a nyomorból kitörve végeznek el egy orvosi egyetemet majd szakosodnak tovább agysebésznek és azt is kitűnővel végzik el diákmunka mellett.
Annyira szeretem ezt a "minden embert vegyünk egy kalap alá és aki kilóg a sorból pozitív irányba azt dicsőítsük, aki negatív irányba azt meg hordjuk el mindenféle selejtnek." világnézetet.
Bár kétségtelenül nagyon egyszerű és évezredekig hatékonynak is bizonyult, csak később a 20. és 21. században jöttek rá az emberek, hogy ennek a barbarizmusnak semmi értelme nincs, hogy kijelölünk embercsoportokat és azokat diszkrimináljuk.
Nem létezik két ugyanolyan ember, aki 100%-ig ugyanazt az életutat járja be. Még az egypetéjű ikrek sem.
"#98: Igen, van aki dohányzik és iszik és él 90 évig.
Van, aki építőiparban dolgozik le 40 évet és nem éri komolyabb baleset.
Olyan is van, aki autót, kamiont vezet szintén 40 évig és nem éri baleset."
Nevetséges példák. Az incelek KISEBBSÉGBEN vannak, nem képeznek statisztikai hányadot. Az emberek:
1., vagy nem bunkók a saját bajaik ellenére
2., vagy azok, de senkinem nem kötleessége megérteni őket. --> Ergo: ha bunkó vagy valakivel, az illető nem fogja megkérdezni, hány trauma ért, nem kötelessége, kizárólag saját magát fogja védeni a szituációban. És téged elkönyvel bunkónak, anélkül, hogy érdekelné a háttered.
Nagyon helyesen teszi, jegyzem meg.
Ha arra vársz, hogy valakit érdekeljen, vagy iylen fizetős szolgáltatás, pszichológusnak hívják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!