Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért szed egy szingli csaj fogamzásgátlót?
A kérdés adott. Benne van a nevében is, hogy mire jó, ha valaki egyedül van, akkor mi szüksége van rá, amikor külsőleg bevitt hormon, olyan mint ha egy férfi tesztoszteront nyomna magába kb.
Nem sorolom a negatív hatásait, mert rengeteg van, egyik exem miután elkezdte szedni, kibírhatatlan lett, hisztis lett, stb...
Persze megértem, hogy vannak nők akik rendesen rászoknak sok év szedés után.
Még mindig nem értem, hogy jön ide a cukorbetegség ... Amikor abba bele lehet halni, a nők meg nem hiszem, hogy azért szedik a fog gátlót, hogy nehogy belehaljanak, mert nem termel elég hormont.
Aláírom, hogy vannak esetek amikor tényleg szükség van rá, de ez mondjuk a nők 10%-ka.
"Szóval jól gondold meg, hogy fogamzásgátlónak biztosan ezt a módszert akarod-e. És ha valamilyen más ok húzódik a szedése mögött, mondjuk a pattanásosság, a ciklusod „szabályozása” vagy a PMS megszüntetése, akkor kérlek, gondolkozz el rajta, hogy megéri-e! Ezek a dolgok ezer más módon orvosolhatók, és a gyógyszer valójában nem megoldja a problémát, csak elnyom egy egész rendszert, amivel újabb gondokat okozhat.
Döbbenet, hogy mennyire nem beszélünk nyíltan erről a témáról, holott ezer meg ezer weboldal és cikk foglalkozik az életmódváltással, helyes táplálkozással, mozgással, egészséggel. Figyelsz arra, hogy minél természetesebb ételeket fogyassz, hogy a hús, amit vásárolsz, milyen gazdaságból származik és tartalmaz-e mesterséges hormonokat. Ami rendjén is van így. Csak közben itt van ez a „kis apróság”, ami ott rejtőzik a nők millióinak hétköznapjaiban és lehet, hogy éppen ez akadályozza a vágyott életmódváltás sikerességét. Ha úgy érzed, hogy te jól mérlegeltél és számodra mindezzel együtt a hormonális fogamzásgátlás a legmegfelelőbb módszer, akkor én úgysem foglak meggyőzni az ellenkezőjéről. Nem is célom. De azt nagyon fontosnak érzem, hogy ezeket az érveket is halld valakitől."
Itt a cikk írója teljesen azt írta amit én gondolok, vannak még normális gondolkodású emberek :)
Azért van mindenki felháborodva a válaszaid és a kérdésed felvetésén, mert olyan tenyérbemászó stílusod van, hogy az elég sok ember nem tolerálja.
Pedig a kérdés értelmes, csak tálalni nem tudod megfelelően a véleményed.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!