Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi ez a butaság, hogy "a nők elférfiasodtak, a férfiak elnőiesedtek"? Csak én látom úgy, hogy ez légből kapott állítás?
"Egy csomó pasi (főleg a fiatalabbak) úgy öltöznek mint a nők, sok nő pedig tök pasisan öltözik."
Mihez képest? Csak mert nem is olyan régen, még botrányt okozott, ha egy nő nadrágot vett fel.
50# mert attól tudom megkülönböztetni hogy nem nő.
Te mitől vagy férfias had halljuk, mit tudsz felmutatni ami a nők szemében férfias?
Én is hülyeségnek tartom, tekintve, hogy eleve az, hogy mi a "férfias" meg "nőies" az egy társadalom által meghatározott fogalom, semmi haszna nincs :D Valaki egyszer megmondta, hogy ez a férfias meg ez a nőies, oszt csókolom, ha nem férsz bele a sztereotípiába, akkor sz-rvagy.
Szerintem mindenkinek, férfiaknak, nőknek egyaránt jobb lenne, ha nem kéne ilyen baromságokkal foglalkozniuk meg azon aggódni, hogy vajon ez most elég férfias-e vagy nem.
Szerintem vannak ilyen tendenciák, de így ezt azért nem lehet kijelenteni, hogy "ma már a férfi az nő, a nő az meg férfi". Leginkább ott kezdett el felborulni ez a klasszikus férfi/női szerepkör, hogy a nők megelégelték azt, hogy el vannak nyomva, és hogy gyakorlatilag a hatalmon levő férfiak mindent elnyomnivalónak, alantasnak stb. tartottak, amit a nőiességhez lehet kötni, annak az attribútuma; sok nőt csak a neme miatt ért hátrányos megkülönböztetés és abúzus - és ez még ma is egyébként jelen van kisebb mértékben. Pl. romantikus filmeket, Twilightot cikizni menő, Zs kategóriás akciófilmeket meg nem, pedig mindkettő ugyanannyira "értelmes" és ugyanannyira káros.
Nyilván, ha volt olyan nő, aki tudta, hogy a képességei miatt többre vihetné, az elkezdett férfiasabban viselkedni. A felsővezető nők többsége sem tipikus, klasszikusan vett értelemben nőiesen viselkedő, öltözködő egyén... legalábbis ma mintha már lenne egy kisebb elmozdulás abba az irányba, de azért nem véletlen, hogy pl. a '80as években a női vezetőknek készített "power suit" jellegű öltönyök tele voltak nyomva válltöméssel, nem követte az alakot, szélesebb volt a lábuk a nadrágoknak.
Meg úgy nagyjából rákényszerültek azok a nők, akik nem akarták, hogy megalázzák, palira vegyék, kihasználják őket, hogy vmennyire megkeményedjenek. Arról meg ne is beszéljünk, hogy már azzal vmennyire férfiasodniuk kellett, mert a vadkapitalizmus eredményeként normálisan már nem tudott eltartani a legtöbb társadalomban egy férfi egy egész családot. Most meg még azzal is meg van bolondítva az egész, hogy már nem szégyen válni, és simán lepattanhat bármelyik fél a házasgából... amelyik nő meg nem teremt meg magának egy normális egzisztenciát, mehet a híd alá csövezni egyhamar, ha a férje úgy dönt, hogy ő most inkább a Mucival akar futni ezentúl.
Ez meg nyilván hozta azt is magával, hogy egy kapcsolatban már nem volt ezekre a tipikus macsóférfi energiákra, viselkedésmintákra akkora szükség.
A rolleres rész vicces volt, főleg a valósággal összehasonlítva.
Persze, hogy légből kapott, de egyszerűbb bullshiteket hangoztatni, mint elemezni a tényeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!