Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért ennyire önállótlan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért ennyire önállótlan manapság a férfiak nagy része? Más is ezt tapasztalja?

Figyelt kérdés

Kb egy hónapja ismerkeded/beszélgetek 25-30 közötti korosztállyal.

Eddig bárkivel beszéltem, a 100% otthon lakik.

Főzni, stb, nem tudnak.

Egyetlen egy akadt közöttük, aki legalább egy önerőhöz közelítő megtakarítást fel tud mutatni.

Nyilván nem letámadom őket ezekkel a kérdésekkel, aki önerővel rendelkezik, vele többször találkoztam is, erre kanyarodott a téma, és magától említette.

Nem szeretném ezt is "beállítani" magamban, mint szűrő, viszont őszinte leszek, zavar. Az exemmel úgy - ahogy együtt éltünk, de ő is hozzám költözött, majd ment vissza a mamahotelbe. Megtakarítás 0.

Ezek a férfiak, akikkel beszélgettem/beszélgetek, valószínűleg hasonló módon 0 megtakarítást, de ami fontosabb, önállóságot tudnának felmutatni..

Itt nem az anyagiakról van szó, hanem arról, hogy ezek a srácok nem tanultak meg a saját lábukon élni, ami konfliktusokat szülne véleményem szerint, ahogy az exemmel is kb harcolnom kellett, hogy ne csak az albiba, hanem ugyan a kajába is adjon bele, mert nem szeretnék 2 embert eltartani.

Meg oké, hogy én egyedül élek, tudnánk nálam lenni a jövendőbeli párommal, de 1x szeretném én is átélni azt, hogy én tudok átmenni egy férfihez, aki neadjisten legalább egy spagettit össze tud dobni vacsorára. Ebben a korban már nem szeretnék szülőket, testvéreket kerülgetni, ha átmegyek valakihez. Nem is értem, ezek a férfiak hogy ismerkednek, ha netán egy nálam fiatalabb nővel/lánnyal kerülnének közelebbi viszonyba, aki szintén otthon él?

Én ezt egy bizonyos kor felett cikinek tartanám,hogy közel a 30hoz, férfi létemre én megyek át a barátnőmhöz esetleg a szülői házba, vagy úgy hívom át magamhoz, hogy otthon van az egész család...

Emiatt nem fogok elutasítani senkit, de őszintén szólva tényleg zavar. Én meg tudok állni a saját lábamon és örülnék egy hasonló társnak,akit nem úgy kell kirobbantani a szülőktől és kvázi megtanítani élni..

Hasonló korosztályban lévő lányok / nők, ti is ezt tapasztaljátok? Ez lenne manapság a normális, hogy 30 körüli emberek még a gyerekszobában élnek?

26/N

2021. jan. 19. 20:39
 91/143 A kérdező kommentje:
89: köszönöm, sokan úgy tűnik akarva-akaratlanul szövegértési problémával küszködnek.. :)
2021. jan. 20. 11:54
 92/143 anonim ***** válasza:
54%

Igazi beképzeld "hercegnő" a kérdező, neked mindegy hogy a srácoknak miért nincs.. csak mint tényt kezeled, hogy "NINCS"

itt az lenne a KÉRDÉS, hogy MIÉRT NICS? nem az hogy "NINCS" akiknek "VAN" azonak "HOGY?" anyuci, apuci és a nagy család össze dobta, kiegészítette..

mi van azokkal akiknek nincs NAGY jómódú család? jaa azoknak nincs házuk 25 évesen, és a szomorúbb, hogy a legtöbbnek talán soha nem is lesz, MERT KÉPTELENSÉG! átlag ember jó, ha keress 150-200ezret és van a szegényebb rétek akik még 100-at se..

2021. jan. 20. 11:56
 93/143 anonim ***** válasza:
41%

miért téged zavar?

Szerinted engem nem zavar, hogy k..ra elítél az összes nő emiatt? Szerinted ettől nyugodtan alszom, boldog vagyok, vagy van kedvem élni? Ez a jelenlegi élethelyzete, ami nem befolyásolja a KÖZÖS jövőt. Ebben az országban rendesen luxus lesz a pénz félretétele.

Én is tudnék millió triggerelő kérdést írni, hogy a legtöbb nő miért csak akkor áll velem szóba, ha 40 ezres cipőben vagyok, miért kerül az első kérdések közé, hogy van-e autóm, amíg ő egy dohányboltban dekkol egész nap és egy könyvet nem olvasott el az életében, de nem teszem. A társkeresés ilyen. Mindenféle családi, anyagi hátterű ember van, ami engem hidegen hagy. A közös jövő érdekel.

2021. jan. 20. 11:56
 94/143 anonim ***** válasza:
61%

Kérdező: hagyd. Az olyanokra pont nincs is szükséged, akik egy kérdést nem tudnak értelmezni. Tessék az utolsó ismét leirta ugyanazt, amiről már 5-szor leírtad, hogy nem az a baj.

De ha még 20-szor leírod, akkor se fogja fel.

2021. jan. 20. 11:57
 95/143 anonim ***** válasza:
29%
persze. tipikus önsajnáltató, akinek csak az a válasz releváns, ami megerősíti őt...
2021. jan. 20. 11:58
 96/143 anonim ***** válasza:
72%

Nem. Csak marhára nem értitek a kérdést.

Elmondta, mi zavarja: az zavarja, ha otthon lakik és megtakarítása sincs. Ráadásul anyuci kiszolgálja, nulla önállóság. Magyarul egészen konkrétan nulla dolgot tud felmutatni, és a KÖZÖS jövőbe is nulla dolgot tud beletenni.

Erre idejön pár sértődött kisfiú, és el kezd arról pofázni, hogy a kérdező mekkora g.ci, mert lenézi, mert nincs lakása, pedig van megtakaritott pénze és azért lakik anyunál, hogy tudjon félretenni.

Ez szuper, csak k.vara nem erről szól a kérdés.

Ismerős az, hogy "akinek nem inge?".

A kérdés (ismétlem) azokról szól, akik otthon döglenek, anyuci kiszolgálja őket, semmibe nem kell beleszállniuk anyagilag, de még arra sem képesek, hogy némi pénzt félre tegyenek.

2021. jan. 20. 12:03
 97/143 anonim ***** válasza:
67%

te sem tudsz olvasni, mert már régen le volt zárva:

Minek foglalkozik olyanokkal és miért ír ki triggerelő kérdést erről?

2021. jan. 20. 12:08
 98/143 Sunshinedoll ***** válasza:
73%

Ez elsősorban a szüleik felelőssége (főleg az anyjuké, mert az apukák érdemben nem nagyon szoktak gyereket nevelni, vagy legalábbis amit napi 1 órában leművelnek az nem gyereknevelés), nem pedig a saját hibájuk.

Sok olyan háztartásban ahol fiú meg lány gyerek is van nagyon eltérően nevelik a fiú meg lány gyerekeket, ismerősök tapasztalatai alapján is a lány sokkal önálóbb szokott lenni akkor is, ha fiatalabb, mint a fiútestvér. Nagyon gyakori pl. a barátnőim körében, akiknek bátyjuk/fiú tesójuk van, hogy a lányt minél hamarabb önállóságra nevelték, magának fizet mindent, külön él, míg az idősebb fiú ha külön is él, hetente hazajár, egész hétre főzet az anyjával, haza viszi a mosatlan cuccait mosásra, 30 évesen, mert ezeket nem képes magának megcsinálni, és inkább utazik vezet hétvégén 3-3 órát, minthogy otthon elintézze. Vagy el se hagyja a szülői házat, és otthon meg ugyanúgy megcsinálnak helyette mindent, jó esetben csak a rezsibe kell beleadnia, de olyat is ismerek, akinek az égvilágon semmit nem kell közösbe fizetnie az anyjáéknál, minden pénzét magára költheti és persze így sincs neki sose.

Ez elsősorban az anyuka (bocsánat, szülő) felelőssége, hogy mindent elnéz a fiának vagy azért, mert hülyének nézi ("a férfiak nem értenek ehhez" vagy "add ide, rossz nézni, ahogy ügyetlenkedsz, inkább majd én megcsinálom"), vagy azért, mert tényleg elhiszi, hogy ez nem a fia dolga ("egy férfinek nem dolga a háztartás"- ez a ritkább).

Innentől kezdve aki ilyen tutujgatva nő fel az felnőttként ritkán fog észbe kapni, hogy "hm most már felnőtt vagyok és innentől már az én saját felelősségem, hogy hová fejlődök és milyen ember leszek", mert hát .... honnan tanulta volna meg a felelősséget, mikor sose kellett felelősséget vállalnia semmiért, mert anyuka mindig kikapta a kezéből a munkát? :)

2021. jan. 20. 12:21
 99/143 Sunshinedoll ***** válasza:
67%

Szerintem a kérdező nem feltétlen a saját háztartás hiányát tartja problémának, hanem azt, hogy az illető önállótlan vagy pénzügyileg felelőtlen.

Lehet szülőkkel élni úgy is, hogy kiveszi a részét a háztartásból, tud főzni, meg takarít, és ha már anyagilag kevésbé megterhelő, akkor legalább tud normálisan bánni a pénzével.

Nem a kérdezőt kell ócsárolni azért, mert elvárja egy felnőtt embertől, hogy ha még otthon is él a szüleivel, legalább mosni, takarítani meg háztartást vezetni tudjon valamilyen szinten és tudjon már a pénzzel bánni. Más kérdés, ha valakinek nincs munkája, ilyenkor ok, hogy anyagilag nem tud beszállni a közös háztartásba, de nekem a pofám leszakadna, ha anyáméknál élnék munkanélküliként, és még a vécépapírt is anyám venne a boltban vagy ő főzne munka után/nyugdíjasként a 30 éves felnőtt, egészséges gyerekére.

Egyedül élő felnőtt embereknek mindezt meg kell oldaniuk, és az, hogy "nincs saját lakásom" nem elfogadható indok arra, hogy valaki életképtelen minden egyéb téren.

2021. jan. 20. 12:31
 100/143 anonim ***** válasza:
95%

A lany tesom 31 eves koraig lakott otthon. Nem takaritott, a porszivot sem tudta bekapcsolni.

A pasi 37, rosszabb, amit leirtal. Eljegyeztek egymast, osszekoltoztek es kepzeld.

Baromira osszekapta magat mindketto, nagyon jo a lakasuk, elvannak es a tesom takaritani is megtanult.

Nem a hulye multbeli elmenyeiken lovagoltak. A jelen az egy dolog. Az ember kepes valtozni.

2021. jan. 20. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!