Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Diplomás nők, nektek milyen elvárásaitok vannak egy párkapcsolatban?
Rengeteg mondják, hogy gáz elvárni, hogy a férfi is diplomás legyen. A nem diplomás férfiak viszont nehezen értik meg kis túlzással az egész életem, amit végigtanultam. Volt egy problémásabb kapcsolatom aminek végül az vetett véget, hogy a párom eldöntötte, hogy nem lesz diplomája. Ezt még meg tudtam volna érteni, sokan döntenek így, de ő 29 évesen más opciót sem keresett, ami előrébb vitte volna az életben. Úgyhogy összeségében az ambíció hiánya számomra nagyon taszító.
Alapvető dolgok bizonyára mindenkinél szerepelnek, tisztelet, humorérzék, elfogadás, szexualitás, a legfontosabb pedig a hasonló világnézet és hogy legyen miről beszélgetni. :)
Furcsa dolog, hogy a fent említett kapcsolatban a legfőbb gond az volt, hogy teljesen más elképzeléseink voltak a jövőt illetően. Nem éltünk együtt, mert a szüleinél igyekezett spórolni, és hát a fizetése miatt Pesten nem is nagyon hajlott arra, hogy elköltözzön. Meguntam a dolgot.
Nálatok mi a legfőbb elvárás, illetve mi taszít leginkább? :)
Sokaknak van befolyása a felső körökkel. Pl. Zsiga Marcellnek is, aki a 47 000 Ft-os kijelentésével pukkasztotta a népet, "csak" a milliós fizetésig tudott eljutni.
Mészáros Lőrinc vagyonának becsület értéke 407,7 milliárd forint. Valamit csak tudott, hogy ezt elérte...
Nekem diplomás nőként önmagában az, hogy másik diplomás nem sokat jelent. Alapvetően az érdeklődési kör és a hasonló világnézet számít. Ez általában igen, a diplomásoknál van meg, de pl. egy infó-mérnökkel szerintem kevés találkozási pontunk lenne, pedig diplomás és le a kalappal, aki egy ilyen szakot el tud végezni, mert nekem biztosan nem menne. Van ilyen ismerősöm, mint ember kedvelem, de untatom, mikor a XX. századi eszmerendszerek gyökeréről beszélek vagy arról, hogy milyen római kori sírfeliratokat ástak ki éppen valahol...
Arról nem is beszélve, hogy sokkal inkább számít, hogy a másik milyen ember. A világnézet, etikai-erkölcsi szint, gondolkodás nagyon fontos nekem, és ebből következik, hogy leginkább taszító az agresszió, a primitivizmus és a morális érzék hiánya.
Izgalmas volt olvasni a kommenteket, értelmes eszmecseréket látni. Mészáros... hát igen, bárki lehetne a helyében, ha Orbán lenne a legjobb barátja.
Amúgy szerintem az értékrendhez a politikai álláspont is hozzátartozik. Én őszintén nem támogatom pártunkat és kormányunkat, így el sem tudnám képzelni, hogy olyasvalakivel legyek, aki az ő oldalukon áll, de olyat is ismerek, aki teljesen elzárkózik a politikától egyetemi végzettsége ellenére. Egyszer beszéltem erről egy tanárommal, félelmetes, hogy mennyi ember dugja a homokba a fejét és még szavazni se mennek el...
Morális érzékről az exem jut eszembe, aki folyamatosan azzal volt elfoglalva, mennyi baj van a romákkal és még másokkal. Mire jó rasszistának lenni egy ilyen országban? Tudom miért. Mert lényegében mi is kisebbség vagyunk itt Európában és emiatt lázadoznak annyian, hogy milyen borzalmas a sorsunk nekünk, keressünk ellenségeket, akik nálunk is rosszabbak. Na ez a hozzáállás nagyon szomorú.
"Amúgy szerintem az értékrendhez a politikai álláspont is hozzátartozik."
Igen, sok szempontból hozzátartozik. Ezért én pl. biztosan nem tudnék valami szélsőséges anarchistával együtt lenni. Azonban az értékrend egy tágabb dolog szerintem, míg a politika csak egy megvalósítási módszer. Úgy értve, hogy el tudom képzelni, hogy valakivel hasonló értekeket vallunk, de pl. ezeket a társadalmi kérdéseket valamelyest másképp képzelnénk megvalósítani.
Ahogy sokszor tapasztalom, hogy aki elzárkózik a politikától az főleg a mostani felhozataltól zárkózik el, nem feltétlenül közéleti kérdésektől.
De úgy érzem, hogy ez már egy másik topik. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!