Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Diplomás nők, nektek milyen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Diplomás nők, nektek milyen elvárásaitok vannak egy párkapcsolatban?

Figyelt kérdés

Rengeteg mondják, hogy gáz elvárni, hogy a férfi is diplomás legyen. A nem diplomás férfiak viszont nehezen értik meg kis túlzással az egész életem, amit végigtanultam. Volt egy problémásabb kapcsolatom aminek végül az vetett véget, hogy a párom eldöntötte, hogy nem lesz diplomája. Ezt még meg tudtam volna érteni, sokan döntenek így, de ő 29 évesen más opciót sem keresett, ami előrébb vitte volna az életben. Úgyhogy összeségében az ambíció hiánya számomra nagyon taszító.

Alapvető dolgok bizonyára mindenkinél szerepelnek, tisztelet, humorérzék, elfogadás, szexualitás, a legfontosabb pedig a hasonló világnézet és hogy legyen miről beszélgetni. :)

Furcsa dolog, hogy a fent említett kapcsolatban a legfőbb gond az volt, hogy teljesen más elképzeléseink voltak a jövőt illetően. Nem éltünk együtt, mert a szüleinél igyekezett spórolni, és hát a fizetése miatt Pesten nem is nagyon hajlott arra, hogy elköltözzön. Meguntam a dolgot.

Nálatok mi a legfőbb elvárás, illetve mi taszít leginkább? :)

2021. jan. 4. 19:52
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 anonim ***** válasza:
100%

Imádom, hogy ez a téma mindig előjön :D

Mintha egy kapcsolatban számítana, hogy valaki diplomás vagy sem.

A pénz valóban fontos egy kapcsolatban, de az meg rohadtul nem kapcsolódik szorosan a diplomához.

Ez a duma meg, hogy "nem az én szintem, ha nincs diplomája"...Ahha...Aki ilyet mond, annak nincs sok esze, az biztos :)

2021. jan. 4. 22:28
 22/66 anonim ***** válasza:
83%

"Mint említettem, nekem 8 általánosom van, én most csinálom estin az érettségit, idén végzem el a 10. osztályt.

Állítom, hogy az egyetemi büfészakot könnyebben elvégezném, mert csak tartalmasabb, de nem nehezebb, sőt könnyebb is."

Szerintem először járd ki a 10. osztályt, utána szerezz érettségit, majd nyugodtan kipróbálhatod magad egy büfészakon is. De ahhoz, hogy felvételt nyerj anglisztika szakra – ahol "csak angolul kell tudni" –, szükséged lesz egy emelt szintű angol érettségire, de – feltételezem – számodra ez nem okozhat gondot, hisz saját bevallásod szerint "kiemelkedően intelligens" vagy, ennélfogva ismerős fogalom lehet számodra a Dunning–Kruger effect fogalma is...

Ha már bent vagy egy büfészakon kedves Will Hunting, lehet releváns véleményed az ott folyó képzés színvonaláról is; és ki tudja, talán még művelődsz is, legalábbis szerényebb leszel.

"Azt ne hidd – mondta –, hogy csak művelt és iskolázott ember adhat valami értékeset a világnak. Dehogy. Azt viszont állítom, hogy az a művelt és iskolázott ember, aki kiváló és tehetséges is, ami sajnos csak ritkán fordul elő, az sokkal, de sokkal értékesebb tanúságot tud tenni, mint az, aki csak kiváló és tehetséges. Az ilyen emberek jóval világosabban szokták kifejezni magukat, és általában szívügyük a végsőkig következetes gondolkodás. És ami fő: tízből kilencük szerényebb, mint az iskolázatlan elme." The Catcher in the Rye – J.D. Salinger

Sikeres felkészülést és eredményes érettségi vizsgát kíván egy PhD-hallgató.

2021. jan. 5. 00:09
 23/66 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! :) A pénz amiatt fontos egy nőnek, mert ha egyszer el kell menni szülési szabadságra, akkor jó lenne nem éhezni és centizni... Mondjuk manapság örülni lehet annak, ha nettó 300-at haza tud vinni egy pár (diplomás kezdőfizu, tudom miről beszélek), csak ha ez hosszú távon nem változik, akkor egy 1,5 szobás panelre sem telne soha. Az már más kérdés, hogy az ember nyugdíjas korára örököl általában saját ingatlanra valót szülőktől, de rengetegen élnek albérletben 50 évesen is, ami elég szomorú. :( Úgyhogy amikor az ember párja nem akarna tenni azért, hogy a saját jövőjére összegyűljön elég pénz, az igenis taszító. Nem mindenki talál olyan munkát, ahol nettó 200-300 felett lehet keresni, de idővel el kell érni ezt a szintet a család miatt, vagy mehet a gyerekünk 16 évesen dolgozni, ha zsebpénzt szeretne. De sokan nem gondolnak bele ebbe, hogy kell egy minimum egy gyerek tisztességes felneveléséhez és oktatásához. Engem maximálisan támogattak a szüleim egyetem alatt, szeretném, ha ez majd az én gyerekeimnél is alap lenne. :)

Viszont a személyiség tényleg fontosabb egy kapcsolatban, mint a pénz, az élet majd hozza a lehetőségeket és aki rugalmas, az képes váltani, ha egy bizonyos munka/fizetés nem elégíti ki az igényeket. Édesanyámnak legalább 6-féle állása volt 30 év alatt, Ausztriában dolgozik jelenleg, mert kellett az egyetememhez pénz, amit Magyarországon nem tudott volna megkeresni. Apa ezzel szemben vállalkozó, nem lehet jól megélni abból, amit csinál, de sosem gondolkodott azon, hogy váltani kéne, már 25 éve van a bizniszben.

Kérdem én, akarok én olyan életet mint az anyámé? Na ennyit számít, ha mindkét fél ambíciózus, így legalább nem az egyik fél teper csak és kizárólagosan. Úgyhogy az én igényeim emiatt alakultak így.

2021. jan. 5. 00:13
 24/66 A kérdező kommentje:
Megjegyzem én is büfészakon tanultam, és nem olyan sétagalopp az, mint itt egyesek hiszik. XD
2021. jan. 5. 00:22
 25/66 anonim ***** válasza:
100%

14#

Hát ezen jót mulattam!

:-)

Nem fogom bő lére ereszteni az életutam,mert az egy kalandos regénnyel is felérne.Van abban háborútól, menekülesen át sokminden.

Diplomás ,asztalos vagyok!!!

Hogy miért?Az most másodlagos kérdés.A lenyeg,hogy nem kényszerhelyzet,hanem választott, és ideális!

Es közben jót derülök azon,hogy kinek mije van,meg kinek nincs,és hogy ez mennyire központi kérdés.Higgyétek el, mindket oldalt átéltem és élem,és meg kell mondjam :A diploma nem elégséges,és kizárólagos feltétele egy jó parkapcsolatnak.

F

2021. jan. 5. 08:25
 26/66 anonim ***** válasza:
20%

"Szerintem először járd ki a 10. osztályt, utána szerezz érettségit, majd nyugodtan kipróbálhatod magad egy büfészakon is"

Természetesen kijárom a 10. osztályt, le is fogok érettségizni, de nem fogok büfészakos lenni, max végső esetben. A büfészakos diplomát csak a fokozat különbözteti meg az alacsony iskolai végzettségtől, ugyanúgy nem lehet vele jól keresni, bár a mekiben lehet kisfőnök vele valaki.

Ha úgy alakul, inkább fizikát fogok hallgatni, és lesz egy normális végzettségem, amit sokan nem is tudnak megcsinálni(!). A büfészak annak való, aki nem ért a számításokhoz, ezért nem mer komolyabb szakra jelentkezni.

2021. jan. 5. 11:39
 27/66 anonim ***** válasza:
16%

"Sikeres felkészülést és eredményes érettségi vizsgát kíván egy PhD-hallgató."

Ezt pedig köszönöm szépen!

2021. jan. 5. 11:45
 28/66 anonim ***** válasza:
83%

"Ha úgy alakul, inkább fizikát fogok hallgatni, és lesz egy normális végzettségem, amit sokan nem is tudnak megcsinálni(!). A büfészak annak való, aki nem ért a számításokhoz, ezért nem mer komolyabb szakra jelentkezni."

LOL Te vagy a számításos ember? :D Rajtad múltkor is jót szórakoztam.

2021. jan. 5. 12:02
 29/66 anonim ***** válasza:
86%
22-es vagyok. A Genfi Egyetemen csinálom a kémia doktorit, a barátnőm tanár szakos Szegeden a bölcsészkaron. Az embereknek különböző az érdeklődési területük, nem lehet mindenki fizikus, nem is akar(!) mindenki az lenni, a bölcsészeknek és a művészeknek is megvan a társadalmi haszna. Én irigylem a párom klasszikus műveltségét, sosem kellett miatta szégyenkeznem sehol. Egyébiránt egy sikeres, egészséges önbizalmú embernek nem kell bizonygatnia magáról semmit, és nem is érez késztetést arra, hogy leszóljon másokat, ez inkább egy komplexusokkal terhelt személyiségre vall... Neked még 10. osztályos esti érettségizőként nagyon nincs kompetenciád arra, hogy releváns véleményt alkoss bármelyik egyetemi szakról, ne is haragudj, de ehhez még sokat kell művelődnöd s tanulnod.
2021. jan. 5. 12:28
 30/66 anonim ***** válasza:
100%

#29 Írhatok neked privátot? :D

A tanulmányaiddal kapcsolatban szeretnék kérdezni valamit!

2021. jan. 5. 12:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!