Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Manapság miért nehéz olyan férfit találni aki egyszerre értelmiségi, és mellette ért a kétkezi munkához is?
Az idő telik. Az emberek változnak. Nekem is volt családom. Most el nem tudnám képzelni, hogy valakit kerülgessek a lakásban. Hogy valaki beleszóljon az életembe. Szegényebb ismerős elvált. Gyorsan megnősült, mivel egyedül nem tudta fizetni a hiteleit, rezsit. Talált egy balekot. Szomorú dolog a szegénység. De ahogyan Kabos - Bajor is megmondta a meseautóban: Ha nekem van havi... akkor minek nekem megnősülni.
Itt fog jönni később a második csapda. Vagy csóró looser lesz vagy csak szexet akar. Ill. még később már azt sem.
Az a baj, hogy elképzelt ideálokat kergetsz, és nem a valóságban élsz.
Kezdeném ott, hogy a szerelem - jobb esetben - nem egyenlő azzal, hogy házi karbantartót keresel. Igen, persze, szégyellje magát, hogy ő csak egy szánalmas kis informatikus, és jobban ért a szoftverfejlesztéshez, mint a vízvezetékszereléshez, vagy a lakatosmunkához.
De továbbmegyek: a 21. században élünk, nem a 11.-ben. Léteznek minden feladatra szakemberek. Nem véletlenül. Ők azért szakemberek, mert egy adott szakterületet magas szinten művelnek. Már pár jó ideje bebizonyosodott, hogy aki mindenhez ért, az igazából semmihez sem ért. Semmivel nem életképtelenebb az, aki profi a szakmájában, és a megkeresett pénzéből profit hív egy feladat elvégzéséhez, mint az, aki saját maga ügyetlenkedi össze, több-kevesebb sikerrel.
Másrészt: a segítség és a csicskáztatás messze nem ugyanaz. Nagyon egyetértek #8. hozzászólóval. Az ember egyengesse a saját életét. Vállaljon be annyit, amennyit bír. De az messzemenően pofátlanság, hogy mással csináltatja meg a munkáját. Csak azért, mert ő az após? Ugyan már... Nem esik nehezemre segíteni, de az, amikor az após azt hiszi, hogy a lánya pasija a cselédje, az azért a pofátlanság netovábbja. De tudom, vannak ilyenek. Egyik ágról a nagyszüleink pont ilyenek voltak. Ha "vendégségbe" mentünk, az mindig abból állt, hogy délelőtt anyám és húgom megfőztek ("segítettek a főzésben", bár a nagyobb részét ők csinálták), megebédeltünk, majd elmosogattunk, és délután felsöpörtünk, levágtuk a füvet, majd a fennmaradó időben hallgathattuk, hogy mekkora sz**ok vagyunk, amiért szakmunkásnál magasabb iskolába járunk. Vannak ilyenek, de ettől ez még nem normális.
Ja, és nem is arról van szó, hogy szegény rokkant házaspár lett volna, mert nagymamánk nyugdíj mellett rendszeresen járt takarítani.
Harmadrészt: a szabadidőt nem véletlenül hívják szabadidőnek. Nehogy már egy átdolgozott nap után még otthon se legyen nyugta. Csodálod, hogy inkább piálni megy a haverokkal? Egyáltalán nem preferálom ezt a magatartást, de amikor otthon egy sárkány várja, akkor meg tudom érteni.
Negyedrészt: legyünk már civilizáltak! Nem a vízvezetékszereléstől lesz valaki "férfi", mint ahogy "nő" sem attól lesz valaki, hogy egész nap a konyhában somfordál.
De a legnagyobb baj - amellett, hogy csak a neked szimpatikus véleményeket vagy hajlandó érdemben észrevenni - az, hogy egy egyetemet végzett embernek ezt magyarázni kell.
Azert szerintem nagyon sokan felreertettek a kerdezot, vagy szemelyesre vettek(ami reszben az o nem tul konkret megfogalmazasa miatt tortent).
Ismeretsegi koromben adott egy par: mindketten orvosir jarnak, falun nevelkedtek, nagyon intelligens emberek, de a foldon jarnak. Namarmost, mikor pl a fiu elmegy a lanyekhoz videkre 1 hetre, nem ul egesz nap az agy kozepen, varva a kiszolgalast, hanem igenis MEGKERDEZI, segithet e valamit. A szandek a fontos.
Ha epp mosogatni valo volt, nem derogalt neki elmosogatni, vagy behozni egy kosar fat a kandalloba, hogy a kedvesenek ne kelljen.
Szerintem, ha az adott szituacioban latod, hogy a melletted elo embereknek epp nagyon sok munkajuk van e te epp raersz/van energiad, akkor nagyon szep gesztus besegiteni.Legyen szo akar kerti munkarol is...
De ehez hasonlo haztartasbol kell szarmaznotok. Nem itelem el azt a varosi ertelmisegi ferfit, aki utal kint dolgozni, hisz nincs megszokva vele.De a szememben hatalmasat no az, aki nem fel/lusta kiprobalni mast is, legyen szo akar fizikai munkarol. Ettol nem lesz kevesbe "ertelmisegi"(ez a szo szamomra mas tulajdonsagokat is behoz: segitokeszseg, lelemenyesseg~khm, meg tudjon/akarjon szerelni dolgokat a haz korul, stb.)
Bar azzal egyetertek, hogy nokent ez ugyanugy megy. Meg kell tudni " latni a munkat", kell tudni segiteni, akar az anyosnak is. Sok mindent elarul az "marpedig en ezt biztos nem csinalom" hercegnoskodes/hercegeskedes.
U.i.ez persze szemelyes velemyen, preferencia. Van aki tombhazban siman leel egy eletet, erre van igenye, ilyet keressen maganak. Nem kell senkire raeroltetni a sajat ertemrended.
Kérdező ha sorra olyanokkal jössz össze akik nem megfelelőek neked akkor érdemes elgondolkodni a saját szerepeden ebben. Ez egyszerű hasonlattal hogy ha én bemegyek 5 kocsmába és mindegyikben pofon vágnak akkor lehet érdemes elgondolkoznom hogy minden kocsmában ez a szokás vagy én csinálok valamit nem jól.
Én meg kn az összes barátom ilyenek vagyunk mint amit leírtál a kérdésben és még a lányismerőseink is. Szerintem azért nem találsz iylet mert nem minket keresel valójában. Valahogy az az érzésem van hogy "jó egyetemet végzett", számodra vonzó srác az ilyen belvárosi, két hetente barber szalonba járó, konditermes, tökéletes bőrű, drága "casual elegant" cuccokban mászkáló srácot jelenti. Na hát azon nem kell csodálkozni ha ők nem kapálással akarják tölteni a szombatot..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!