Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vannak, akik 30-as vagy 40-es éveikben is a szüleiknél laknak. Ez elítélendő?
#29 remek, akkor eljutottunk az áldozathibáztatáshoz. Ez nagyon megy nektek; mindenről egyszemélyben az átlagember tehet, akinek össz-vissz annyi joga van az életben, hogy négyévente elmehet szavazni - slussz. Gyakorlatilag pedig már ennyi sincs, mert mindegyik párt úgy csal a választásokon, ahogy akar.
Az átlagembernek zéró ráhatása van a társadalmi mechanizmusokra, de természetesen egyszerűbb őt fikázni, őbelé rugdosni, aki legalul van, az mindig ideális célpont.
Vannak Magyarországon olyan források, amikből meg lehet teremteni a jobb életet, igen, csak azt felejted ki szépen elegánsan, hogy a népesség kevesebb mint 10 százalékának adottak ezek a források.
Az oktatási rendszerünk jó? Nézd már meg, a teljes társadalomban mekkora a diplomások aránya! A 25 százalékot se éri el. És ezt nevezed jónak? Whehehehehe. Akkor milyen a nemjó? :DDDDDDDDDD
A GDP-listán pedig már néhány afrikai ország is megelőzött minket, jobb ha tőlem tudod.
Te nem tényeket írsz, te mazsolázgatsz, elszigetelt eseteket veszel alapul, és fel vagy háborodva, ha kiderül, hogy egyik se igaz a társadalom 100 százalékára. Ja, és időnként jó nagyokat rúgsz a földön fekvőkbe is. Mert mindenről az átlagember tehet, mindenért ő a hibás.
Természetes, hogy amit írtam, az nem igaz a társadalom 100%-ára. Nem is lehet igaz, mert az emberek többsége negatív. Ez már az iskolákban is így van. A diákok többsége nem kiemelkedő. Amikor én továbbképzésre jártam, akkor nekem meg pár osztálytársamnak volt olyan kiváltságunk, ami az osztály többségének nem lehetett, mert hátráltatta volna őket a munkában (PC-n tanultunk).
Ez felnőtt korban is így van. A többség nem kiemelkedő. De nem azért, mert nem született Stephen Hawking-nak, hanem a saját lustasága, ostoba döntései miatt. Nem azt mondom, hogy Magyarország kiemelkedő munkában, tanulásban. De egy afrikai elszegényedett országnál jobbak vagyunk, azért jönnek ide tanulni is.
Már említettem húgom férfjét. Ő itthon ki tudott tanulni egy jó CNC gépkezelő szakmát, amivel. Kb. 300 000-et keres. Ezt bárki megcsinálhatta volna. Akkor miért dolgoznak sokan 90-120 000-ért operátorként mégis sokan? A saját ostobasàguk miatt.
Óriási hülyeségeket írnak itt egyesek. Az hogy ki mire viszi az szinte csak attól függ hogy milyen lehetőségeket kapott. Pl ismerek egy embert személyesen aki 5 nyelven beszél és több nyugat-európai egyetemet végzett (köztük az Oxfordon is) de már fél éve munkanélküli, mert egyszerűen peche volt, hiába próbált változtatni a helyzetén. De mondhatjuk annak a gázszerelőnek is az esetét, aki Magyarország második leggazdagabb embere lett pusztán azért, mert személyes jóbarátja a miniszterelnöknek.
Szó sincs itt igazságról, vagy arról hogy ha tanulsz gazdag leszel ha pedig nem akkor szegény.
#33 messze nem az ember saját lustasága, rossz döntései az oka, hogy ennyi mélyszegény van az országunkban, csak egyszerűbb rajtuk leverni. Biztos hülye volt, lusta volt, szar döntéseket hozott, megérdemli, dögöljön meg az ilyen. Ez sokkal könnyebb, mint belátni, hogy a körülmények messze nem adottak minden régióban a kiemelkedésre. Egy pesti újgazdagék kölyke soha nem lesz egy súlycsoportban egy szabolcsi sátrascigánnyal. Nem mellesleg még a diploma se garancia semmire, a munkaügyi hivatal tömve van diplomás állástalanokkal, akik hiába tanultak jól az adott területen, a seggüket törölhetik a kapott papírral, mert vagy munkahely nincs, vagy kezdőtőke, vagy egyik se. Arról nem is beszélve, hogy manapság nem az számít a munkaerőpiacon, hogy mit tudsz, hanem hogy kit ismersz.
Ahogy pedig írtam, már az afrikai országok is kezdenek megelőzni minket. Ja, hát Szváziföldhöz képest MÉG jobb helyzetben vagyunk. Nem tudom, ezen sírjak-e vagy nevessek.
Én pedig úgy gondolom, hogy az, hogy egyesek 90-120 000 Ft-on tengődnek, és 30-40 évesen is az anyjukkal laknak, nagyon is az ő hibájuk. A lehetőséget megkapták: járhattak iskolába, volt elég idejük, hogy eltanuljanak olyan (értelmes)/stratégiákat, amikkel haladhatnak az életben. Mások ugyanolyan szinten kezdik az életet gyerekkorból, mégis ki tudnak törni.
Ott van a haverom, akiről fent már beszéltem. UGYANOLYAN MINT TE. Amikor szóba kerül ez a témaköd ugyanígy gyárta a kifogásokat.
És most jól figyelj:
Valamior még az év elején beszélgetten vele. Elmondtam neki, hogyan kereshetne több pénzt, hogy mehetne el az anyjától. Az eredmény:
Nagy ívben tett arra, amit mondtam. Ott maradt az anyjánál, és elment dolgozni gyári munkásnak, 110 000 Ft-os fizetésért.
Közben én:
Külön éltem, alig dolgoztam valamit, és minimálbér feletti fizetésem volt.
Jelenleg ő:
Az anyjával lakik, most munkanélküli.
Jelenleg én:
Számolgatom a pénzem, dolgozok, és tegnap kaptam a hírt, hogy összejövőben van az új külföldi munkám, és friss, ropogós több ezer euróval jöhetek haza.
Hát ki akkor a hibás?
Ki tehet arról, hogy ő az év eleji tanácsaimat elvetette, és a te hitvány mentalitásodat tartotta szem előtt? Azért tart ott, hogy még egy 20-30 000 Ft-os nike cipőt sem tud magának megvenni.
Igenis ti tehettek arról, hogy szarul éltek. Segíteni is felesleges nektek, disznók elé szórt gyöngy a jó tanács.
De élj úgy, hogy te akarsz, és mutogass másra.
Ugyanmár, ne akard már nekem beadni, hogy egy Oxfordban végzett, 5 nyelvet beszélő ember nem tud haladni az életben.
Ez aljas egy aljas hazugság. Eleve Oxfordba - ahol többek között Richard Dawkins tanult - ROHADT NEHÉZ - bekerülni. 5 nyelvvel meg a jég hátán is meg lehet élni.
Én angolul és németül beszélek egy kicsit, de több országban is dolgoztam már. Elmész te a hazugságaidd a francba.
Még valami zárásként:
NEM IGAZ, hogy ha valaki tanul, akkor nem lehet gazdag. Ha az ember a tudását átülteti a gyakorlatba, és JÓL kitanul egy szakmát, akkor biztos, hogy jól fog élni. Olyan nincsen, hogy valaki jó szakember, de ne figyeljenek rá fel. 5000 példát lehet mondani arra, hogy valaki jó szakember, és diploma nélkül is önti a pénzt, és 5000 példát lehet arra is mondani, hogy valaki nem jó szakember, és ezért nem is keres sokat.
Persze ahhoz, hogy valaki jó szakemberként sokra vigye, kell a megfelelő mentalitás is. Az meg nálatok nincs meg.
A gond a ti fejetekben van. A bolond haveromhoz hasonlóan - aki elvetette a tanácsaimat - tengődtök a szegénységben csaj nélkül.
Én egyébként teljesen figyelmen kívül hagyom ezeket az embereket most már. De ha elkezdenek hepciáskodni - ahogy írtas - bizony beléjük rúgok egy jó nagyot.
Az, hogy én most számolgatom a 10-20 ezreseimet, rohadt sok szenvedés és munka eredménye. Amit bárki meg tudott volna csinálni, ha nem a kifogásokat gyártja, hanem befogja a pofáját, és ringyóskodás helyett teszi a dolgát.
Ember, még a magyar svájci prostik is többet érnek, mint ti.
Na szevasztok.
Amúgy a család anyagi helyzetén kívül egyéb tényezők is meghatározóak. Ezekről sem nagyon tehet az ember, csak viseli a következményeit.
Az én családtagjaim nagyon jó emberek, de egyszerűek és nem túl intelligensek, egyéb képességekben sem kiemelkedőek. Ezt örököltem én is. A tanuláshoz viszont megfelelő képességek kellenek. Nyilván nem az érettségiig vagy büfészakos diplomáig eljutásra gondolok... Ahhoz, hogy valaki jó legyen valamilyen kétkezi szakmában, szintén, csak másmilyenek. A szorgalom, az elszántság nem elég. Ha megszakadok, sem vagyok alkalmas többre egyszerű, betanított, ennek megfelelően nem túl jól fizető munkánál. Ennyi van bennem. Az agyam egy hulladék, egyedül a rövid távú memóriámnak köszönhetem az iskolai végzettségeimet. Amit valaha tanítottak, mind kiesett kis idő múlva, érteni sosem értettem, használni sem tudtam. Kézügyességem, gyakorlati érzékem sincs. Kreativitás, fantázia szintén. És nem én vagyok az egyetlen: akik nem vitték semmire, azok többnyire ilyenek, nem pedig csak simán lusta disznók. Elég baj ez nekünk...
A csávót ismerem személyesen, és nem hazudok. Beszél arabul (anyanyelve), angolul, németül, franciául és olaszul is és mellesleg nem csak az Oxfordon tanult, hanem máshol is. Inkább te tűnsz úgy aki hazudik.
Pl cseszheted a nagy szakmádat ha az olyan ahol muszáj beszélned a nyelvet (pl betegápoló, pincér stb) és az illetőnek meg sosem volt lehetősége megtanulni a nyelvet (hiába jössz most azzal, hogy a neten is meg lehet tanulni, de az közel sem ugyanolyan és messze nem sikerül mindenkinek).
Plusz Dunát lehetne fakasztani az olyan szakemberekből, akik mesteri szinten értenek a szakmájumhoz, de senki nem figyel fel rájuk, mindenki nagyívben tojik rájuk.Ez mind csak lehetőségek kérdése nem egyenesen arányos a tényleges tudással.
Nem beszélve arról, hogy akinek nincs hol aludnia kint, mert nem ismer kinti haverokat, az megint megszívta, kint ugyanis nem egy-két forintba kerül a szállás vagy egyéb dolgok, az elején ezt önerőből nem is mindenki tudja megcsinálni, az egyik családtagom pl mérnöki diplomával kiment Svájcban, kint volt több mint egy hónapot többszáz helyre beadta a jelentkezését, de sehova nem vették fel hiába beszél folyékonyan németül, majd elfogyott a pénze és hazajött. Ez mind csak kapcsolat és ismerősök kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!