Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan viszonyulnának az emberek a hidzsábhoz itt, nálunk? Avagy hogyan vállalhatnám fel az új stílusomat? Mindenki a páromat hibáztatná.
Sziasztok! Elöljáróban leszögezném, hogy semmiféle gyűlöletkeltésre, migráncsozása és társaira nem vagyok kíváncsi, mert ez nem politikai fórumrész, szóval felesleges színvonalas "Blikk" cikkekből meg tévéből szerzett információ alapján próbálni "jobb belátásra" bírni engem "a pasid agyon fog verni", "az iszlám elnyomja a nőket", "burkába leszel fojtva" meg társaival. Ez max. Szaúd-Arábia, és egyéb hasonló, vahabista országok, amiknek sajnos ma már semmi köze sincs az igazi Iszlámhoz.
Szóval, magyarázatképpen, hogy kicsit jobban megérthessetek talán. Teljesen érdektelen voltam a vallások iránt, és így egy véletlen folytán kerültem viszonylag hosszabb időre egy muszlim országba, ahol elkezdtem olvasni, tanulni az Iszlámról, először minden szándék nélkül, csak érdeklődésből. Nem sokkal később megismertem a páromat, és vele kezdtünk egyre többet beszélgetni a vallásról, és ennek folyamán ő látta, hogy mennyi kérdésem van, így javasolta, hogy legalább nézzek bele a Koránba. Mivel előzőleg már volt némi érdeklődésem, így megtettem. Mindenkinek kívánom, hogy élje át azt az érzést, amit én akkor. Fantasztikus volt, mintha egyszeriben mindent megértettem volna, úgy, hogy közben tisztában vagyok vele, hogy még rengeteget kell tanulnom. De mintha alapot kaptak volna a gondolataim... Csodálatos volt, és még mindig az :). Akkor jöttem rá, hogy a változások az életemben, a történések minden azért voltak, hogy a helyes utat mutassák. Bármilyen bután is hangozhat ez itt sokaknak...
Innen jön az is, hogy míg korábban egyáltalán nem törődtem vele hogy milyen ruhákat hordok, és az mit mutat meg belőlem, addig muszlim országban élve egyrészt hozzászoktam, hogy nem mutogatom a "bájaimat" mindenkinek, aki épp az utamban esik, másrészt pedig, ahogy egyre többet tanulok egyre szükségesebbnek érzem, hogy takarjam magam (ez nem csadort jelent, persze), így hamar elérkeztem a fejkendő kérdéséig (bár, még sajnos nem vagyok muszlim).
Tudom, hogy előbb-utóbb hordani fogom. Ez nem kérdés, viszont nem tudom hogyan kommunikáljam ezt a családom felé. Nem akarom, hogy a páromat hibáztassák, hogy ő akar "elburkolni" engem. Erről szó sincsen, én döntök, és én úgy érzem helyesnek, hogy nem kell minden férfinek látnia a hajamat, a testemet, mert felesleges, helytelen. Viszont nem tudom, hogy erre a világ hogyan reagálna. Szerintetek? Valaki esetleg hasonló helyzetben?
Előre is köszönöm :).
Kérdésed: "Hogyan viszonyulnának az emberek a hidzsábhoz itt, nálunk?"
Válaszom:
-elítélnek,
-lenéznek,
-hazaárulónak tartanak,
-gondolatban melegebb éghajlatra küldenek,
-elgondolkoznak azon, hogy ne várjanak-e meg egy másik buszt inkább főleg ha gyerekkel vannak,
ne menjenek-e át az út másik oldalára és igen
-a párodat is hibáztatni fogják.
Valószínűleg nem fognak odamenni hozzád és letépni rólad (bár amit hittársaid mostanában elkövetnek a világban, már nem is csodálkoznék rajta) valószínű, hogy hozzád sem fognak szólni, de magukban megvan rólad a véleményük és biztos, hogy a nagy többségnek nem pozitív. Nem vagyok gondolatolvasó, csak a fővárosban dolgozva tapasztalok ezt meg azt, konkrétan egy egész busznyi ember lélegzett fel a legutóbb, mikor egy agyon lepedőzött/ninjának öltözött nő társaság leszállt, egy idős néni még meg is jegyezte, hogy végig imádkozta a busz utat, hogy ne most robbanjon, mert az unokájáért megy.
Így viszonyulnak majd hozzád az emberek itt nálunk és ez így is marad míg világ a világ.
Akárhová mész lefüggönyözve, akármerre jársz, akárhová visz utad, akármerre sodor az élet a félelem, a kétségbeesés, a pánik, a halálfélelem fog végig kísérni utadon. Az emberek többsége elhúzódik tőled mikor az úton járva-kelve meglátnak és kár azzal hitegetned magad, meg a hozzád hasonlóknak, hogy a "Blikkből" meg az internetről meg a tévéből vagyunk képesek csak informálódni a "nagyszerű" kultúrádról és ezért tartózkodunk meg ítélünk el.
Messze nem vagyunk olyan tudatlanok, mint amilyennek te meg a fajtád látni szeretne minket, hiába ragaszkodsz görcsösen, ahhoz a nézetedhez, hogy ostoba birkák vagyunk, akik azt sem tudják miről beszélünk, mert bizony nagyon sokan vagyunk, akik nem az internetről és a "Blikkből" tudakozódunk. Nagytöbbségünk együtt dolgozik, együtt él a te népeddel, sokunk egyetemeken tanul a te vallásodról, járunk külföldön, saját szemünkkel tapasztalunk, érzékelünk, hallunk, LÁTUNK. És ELBORZADUNK.
A válaszaidból lerí, hogy csak mert begyakoroltad ezt a leereszkedő stílust már nyeregben érzed magad, pedig az emberek véleményét kérted. Az emberek megadták neked a véleményüket...Nem tetszik? Akkor ne kérdezz!
Nade kissé elkalandoztam...
Gondolom ismered ezt a latin közmondást:
" Rómában viselkedj úgy, mint a rómaiak."
Ezt javaslom neked.
A muszlim országokban nyilván nem is lenne lehetőséged másként öltözködni, így ha egy muszlim országban vagy így fogsz öltözködni, itt azonban senkitől nem fogsz dicséretet kapni, ha agyon fátyolozva ballagsz majd az utcán. Megvető, félelemmel telt tekinteteket fogsz látni.
Rómában, mint a rómaiak...
Én csak annyit kívánok neki, hogy próbáljon majd első napján talpig lebernyegben itt majd egy kamiont bérelni.
Annyira megnézném azt a jelentet...
Amit a 77%os írt, teljes mértékben helyt adok neki, így viszonyulnak az emberek az iszlámhoz, 100%os pontosságggal leírta a környezet reagálását!!!! Az emberek nem tudják, nem látják, hogy az aki velük szemben ül most fanatikus v sem. És ezért félnek. Megértem.
De legyek már egy kicsit off is, bocs, szóval ne az öreg néni játssza már magát, akinek társai ott breakelnek folyamatosan a templomban, KENDŐBEN, feketében, azok is ijesztőek, némelyik úgy néz ki mint a freskókon maga a halál ahogy kaszával ábrázolják, meg ahogy nyomakodnak felfelé v lefelé a buszról, a terhes nőt lekönyökölik annyira tepernek a piacra, "csak ne tolakodjunk", sztem ők néha veszélyesebbek az átlag emberre úgyhogy csak maradjon csendbe a néni és nézzen szét. De pl a kötekedő (buszon utazó) részegektől is jobban kellene/lehetne félni stb stb... A kendős "ninja" nem csinált semmit. Ennyit az offról.
És amúgy tudtátok, hogy az átlagos muszlim is ijesztőnek tartja a "ninja cuccot"? Én ezt így láttam, amikor jártam Törökországban a szír határ környékén, kék és fekete ruhás néhol szellemnek látszó "ninják" jártak-keltek, a török útitársaink is megnézték őket és kicsit félre is fordultak. De a ninjacuccnál van ijesztőbb, ami a rácsos burqa, ez amit mondok, még a szem sem látszik ki! Na ott mondja meg az ember, hogy ki van vele szemben! Esélytelen. Én attól félnék igazán.
Kérdező, hogy neked is írjak valamit: nem a külsőségektől lesz valaki muszlim, azt tudod, ugye? Arról hallottál már gondolom, ahogy írtad, hogy szerény öltözködés, amit nem bámulnak meg, ami nem vonja az utca figyelmét rád. Mostanában a kendő viselet pont az ellenkezőjét vonzotta be: a lepelbe takart nők pont, hogy magukra vonják a figyelmet, ahogy írta a válaszoló nagyon jól, előttem nem sokkal, tehát aki kendőt húz magára, céltábla lesz.
Nem beszélhetünk már vallási elfogadásról, mert az európai társadalmat az iszlám ellen hergelték, itt már késő széllel szemben pisilni, nem lehet azt mondani az európainak, hogy az iszlám nem ez, nem terror, mert minden napra jut merénylet, az ember nem ezt látja, meghalnak rokonai az elmebetegek miatt, nem fogja elhinni hogy nem ez ez iszlám. Mert ő ezt tapasztalta, és akárki mondhat akármit..
De tudd, hogy kirekesztés, elutasítás félelem lesz körülötted. Vagy ne járkálj egyedül kendőben, ha nem tudod megvédeni magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!