Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Hogyan viszonyulnának az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan viszonyulnának az emberek a hidzsábhoz itt, nálunk? Avagy hogyan vállalhatnám fel az új stílusomat? Mindenki a páromat hibáztatná.

Figyelt kérdés

Sziasztok! Elöljáróban leszögezném, hogy semmiféle gyűlöletkeltésre, migráncsozása és társaira nem vagyok kíváncsi, mert ez nem politikai fórumrész, szóval felesleges színvonalas "Blikk" cikkekből meg tévéből szerzett információ alapján próbálni "jobb belátásra" bírni engem "a pasid agyon fog verni", "az iszlám elnyomja a nőket", "burkába leszel fojtva" meg társaival. Ez max. Szaúd-Arábia, és egyéb hasonló, vahabista országok, amiknek sajnos ma már semmi köze sincs az igazi Iszlámhoz.

Szóval, magyarázatképpen, hogy kicsit jobban megérthessetek talán. Teljesen érdektelen voltam a vallások iránt, és így egy véletlen folytán kerültem viszonylag hosszabb időre egy muszlim országba, ahol elkezdtem olvasni, tanulni az Iszlámról, először minden szándék nélkül, csak érdeklődésből. Nem sokkal később megismertem a páromat, és vele kezdtünk egyre többet beszélgetni a vallásról, és ennek folyamán ő látta, hogy mennyi kérdésem van, így javasolta, hogy legalább nézzek bele a Koránba. Mivel előzőleg már volt némi érdeklődésem, így megtettem. Mindenkinek kívánom, hogy élje át azt az érzést, amit én akkor. Fantasztikus volt, mintha egyszeriben mindent megértettem volna, úgy, hogy közben tisztában vagyok vele, hogy még rengeteget kell tanulnom. De mintha alapot kaptak volna a gondolataim... Csodálatos volt, és még mindig az :). Akkor jöttem rá, hogy a változások az életemben, a történések minden azért voltak, hogy a helyes utat mutassák. Bármilyen bután is hangozhat ez itt sokaknak...

Innen jön az is, hogy míg korábban egyáltalán nem törődtem vele hogy milyen ruhákat hordok, és az mit mutat meg belőlem, addig muszlim országban élve egyrészt hozzászoktam, hogy nem mutogatom a "bájaimat" mindenkinek, aki épp az utamban esik, másrészt pedig, ahogy egyre többet tanulok egyre szükségesebbnek érzem, hogy takarjam magam (ez nem csadort jelent, persze), így hamar elérkeztem a fejkendő kérdéséig (bár, még sajnos nem vagyok muszlim).

Tudom, hogy előbb-utóbb hordani fogom. Ez nem kérdés, viszont nem tudom hogyan kommunikáljam ezt a családom felé. Nem akarom, hogy a páromat hibáztassák, hogy ő akar "elburkolni" engem. Erről szó sincsen, én döntök, és én úgy érzem helyesnek, hogy nem kell minden férfinek látnia a hajamat, a testemet, mert felesleges, helytelen. Viszont nem tudom, hogy erre a világ hogyan reagálna. Szerintetek? Valaki esetleg hasonló helyzetben?

Előre is köszönöm :).

2016. máj. 30. 11:36
1 2 3 4 5
 21/44 A kérdező kommentje:
Kérlek, nyilvánulj meg ezentúl máshol. Nem tartozik ide, amit írsz, és már nincs sem erőm, sem kedvem elmagyarázni, hogy miért nyilvánul meg ijesztően a tájékozatlanságod. A továbbiakban kérlek, ne offold a kérdésemet, mert semmi kedvem feljönni ide, és égő emberekről olvasgatni, akik mindenféle háborús cselekmények közepette propaganda célokra használtak fel, amiket te aztán itt hirdetsz mindenkinek, mintha az Iszlámról beszélnél. Hatalmas tiszteletlenség az embertársaid felé, nem felém, vagy bármilyen vallás felé. Béke poraikra. Békét kívánok neked, és tiszta ítélőképességet, és szebb szavakat a jövődbe!
2016. máj. 30. 20:09
 22/44 anonim ***** válasza:
100%

#16 Oh, gondoltam, hogy meg tudod magyarázni :) Az igazság elferdítéséről nem írnak a Koránban véletlenül?

Amúgy sorolhatsz beteg idézeteket mások szent könyveiből is, de ha csak ennyivel tudod megvédeni a saját vallásodat, az nem túl sok.

Sőt, jó lenne, ha másolgatnál idézeteket, mert az azt jelenti, hogy egyáltalán beszélünk az adott vallás igazságtalanságairól, és az általuk okozott problémákról, nem pedig hebegünk-habogunk arról, hogy minden rendben van.

Mindegy, nem akarlak "kitéríteni" a hitedből, sem azt, hogy rosszul érezd magad, csak annyit, hogy tiszteld mások véleményét, pláne akkor, ha reálisan gondolkodva nem is beszélnek hülyeségeket...

2016. máj. 30. 20:10
 23/44 anonim ***** válasza:

Választ érdekes módon semelyik felhozott pontra nem adtál és a másik kollégáéra sem. Ezt ajánlom figyelmedbe.

Vagy szemet hunysz a listázott gonoszságok felett vagy nem ismered el őket gonoszságnak. Nem is tudom, melyik az ijesztőbb.

Lehet, hogy csak számomra szürreális, hogy egy népirtó-tömeggyilkos vallás női divatjáról kérsz stílus-tanácsokat.

De rendben, kérésednek megfelelően elköszönök és nem kérek választ.

Szép estét mindenkinek!

2016. máj. 30. 20:18
 24/44 A kérdező kommentje:
Nézd, az a baj, hogy mivel én elég sokat éltem muszlimok között, sokukat ismerem, sokuk véleményét ismerem a deashről, és társairól, ismerem a Koránban található álláspontot az ölésről és kegyetlenségről, így mikor égő emberekről (béke poraikra), és arról beszélnek nekem, hogy ezeket a szörnyűségeket az Iszlám miatt csinálták, nekem nem mond el mást, minthogy nem megfelelő forrásból, illetve nyugati médiából ismerik ezt az egészet. Ami pedig sajnos téves képet fest elénk, ahogy láttad is, hogy példaként vahabista országokat hozott fel, ami pedig egy muszlim körökben is elítélt, szélsőséges irányzat, amely félre magyarázza a Koránt, és ezzel mindenki tisztában van "muszlim körökben". Tehát, mikor valami olyasmivel próbálják legitimizálni a véleményüket, amelyről tudom, hogy téves, akkor nincs mit elismerni, de persze, ha csak itthonról kapnám az impulzusokat, akkor nyilván én is ilyen téves következtetéseket vonnék le az Iszlámról. Ahogyan írtam, ha egy kereszténységet nem ismerőnek egy masszív Hit Gyülekezet hívőt mutatnék be, hogy az a kereszténység, akkor ő azt hinné el, mert azt ismeri, azt látja, és onnantól kezdve mutathatnál neki mást, már kételkedéssel és ellenérzéssel fogadná. És kérlek, tényleg zárjuk le itt. Nem szeretnék kommenteket töröltetni, de ezt az offolást sem szeretném, mert ez továbbra sem politikai topik.
2016. máj. 30. 20:21
 25/44 A kérdező kommentje:
Leírtam, hogy amilyen szörnyűségeket elkövetnek az Iszlám nevében, az attól még nem Iszlám, ez minden egyes pontra igaz. A víz sem válik borrá, azért mert "bort" kiabálok fölötte.
2016. máj. 30. 20:23
 26/44 anonim ***** válasza:
100%

tudom nem fog tetszeni a válaszom, és majd lepontoztok, de az a kérdésed, hogy viszonyulnak hozzá itt az emberek.. nos én ember is vagyok és itt is élek...

Hazaárulónak tartalak.

2016. máj. 30. 21:33
 27/44 anonim ***** válasza:
100%

Ha hordani akarod, hordd.

Itt Németországban is vannak fejkendős nők, bizonyos munkakörökben hordhatják a kendőt (kasszázás, konyha, stb.), sokmindent látni errefelé (nekem egyébként az afrikai hölgyek turbánviselete tetszik;) )

Ezt neked kell tudni igazából.

2016. máj. 30. 21:42
 28/44 A kérdező kommentje:
Mi koze a hazanak es a vallasnak egymashoz? Attol meg ugyanugy magyar marad, az aki felveszi az Iszlamot, ugyanazt fogja erezni mint eddig. Attol hogy valaki nem az itteni mainstream szentharomsagos keresztenysegben hisz (senkit nem akarok megserteni csak nem tudtam jobban szavakba onteni), attol meg nem lesz kevesbe magyar. Ugyanugy hisz Jezusban, ugyanugy ament mond imadsagkor... ha hazaarulonak belyegzel emiatt valakit az valoszinuleg tudatlansagbol fakad, illetve a sok felretajekoztatas miatt eloitelet miatt lehet. De tovabbra is tartom hogy a nemzetisegnek es a vallasnak nincs koze egymashoz. Ket kulonbozo szinteren megelt es hitt dolgok.
2016. máj. 30. 21:47
 29/44 anonim válasza:

Az eredeti kerdesed ez volt :

"Viszont nem tudom, hogy erre a világ hogyan reagálna. Szerintetek? "

Kaptal valaszokat, amint olvasom nagyon nem tetszettek. Vitatkoztal mindenkivel, es propagaltad az alltald mar elfogadott vallast amirol megvan a sajat impressziod.

Talan nem a vilaggal van a gond hanem veled.

2016. máj. 31. 04:22
 30/44 A kérdező kommentje:
Dehogy, vitatkoztam senkivel, direkt kertem is mint latod a kerdesben, hogy ilyen tema ne is legyen! De mivel volt ezert kenytelen voltam reagalni, de ugyanakkor szamtalanszor leirtam, hogy mivel latom hogy mi aramlik ide errol a temarol ezert azt is latom hogy milyen benyomasokat formaljak a velemenyt. Ezt probaltam csak leirni.
2016. máj. 31. 14:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!