Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan viszonyulnának az emberek a hidzsábhoz itt, nálunk? Avagy hogyan vállalhatnám fel az új stílusomat? Mindenki a páromat hibáztatná.
Sziasztok! Elöljáróban leszögezném, hogy semmiféle gyűlöletkeltésre, migráncsozása és társaira nem vagyok kíváncsi, mert ez nem politikai fórumrész, szóval felesleges színvonalas "Blikk" cikkekből meg tévéből szerzett információ alapján próbálni "jobb belátásra" bírni engem "a pasid agyon fog verni", "az iszlám elnyomja a nőket", "burkába leszel fojtva" meg társaival. Ez max. Szaúd-Arábia, és egyéb hasonló, vahabista országok, amiknek sajnos ma már semmi köze sincs az igazi Iszlámhoz.
Szóval, magyarázatképpen, hogy kicsit jobban megérthessetek talán. Teljesen érdektelen voltam a vallások iránt, és így egy véletlen folytán kerültem viszonylag hosszabb időre egy muszlim országba, ahol elkezdtem olvasni, tanulni az Iszlámról, először minden szándék nélkül, csak érdeklődésből. Nem sokkal később megismertem a páromat, és vele kezdtünk egyre többet beszélgetni a vallásról, és ennek folyamán ő látta, hogy mennyi kérdésem van, így javasolta, hogy legalább nézzek bele a Koránba. Mivel előzőleg már volt némi érdeklődésem, így megtettem. Mindenkinek kívánom, hogy élje át azt az érzést, amit én akkor. Fantasztikus volt, mintha egyszeriben mindent megértettem volna, úgy, hogy közben tisztában vagyok vele, hogy még rengeteget kell tanulnom. De mintha alapot kaptak volna a gondolataim... Csodálatos volt, és még mindig az :). Akkor jöttem rá, hogy a változások az életemben, a történések minden azért voltak, hogy a helyes utat mutassák. Bármilyen bután is hangozhat ez itt sokaknak...
Innen jön az is, hogy míg korábban egyáltalán nem törődtem vele hogy milyen ruhákat hordok, és az mit mutat meg belőlem, addig muszlim országban élve egyrészt hozzászoktam, hogy nem mutogatom a "bájaimat" mindenkinek, aki épp az utamban esik, másrészt pedig, ahogy egyre többet tanulok egyre szükségesebbnek érzem, hogy takarjam magam (ez nem csadort jelent, persze), így hamar elérkeztem a fejkendő kérdéséig (bár, még sajnos nem vagyok muszlim).
Tudom, hogy előbb-utóbb hordani fogom. Ez nem kérdés, viszont nem tudom hogyan kommunikáljam ezt a családom felé. Nem akarom, hogy a páromat hibáztassák, hogy ő akar "elburkolni" engem. Erről szó sincsen, én döntök, és én úgy érzem helyesnek, hogy nem kell minden férfinek látnia a hajamat, a testemet, mert felesleges, helytelen. Viszont nem tudom, hogy erre a világ hogyan reagálna. Szerintetek? Valaki esetleg hasonló helyzetben?
Előre is köszönöm :).
Kérdező.
Elég szemét módon csinálod ezt.
A kérdésed annyi lenne, hogy muszlim nőként hogyan takarjam be a hajam?
Helyette írtál egy kisregényt a csodás iszlámmal való mesebeli találkozásról, megvilágosodásról, csodálatról, helyes útról, ami de facto térítés.
Erre ha elmondjuk az igazság egy olyan részét, ami nem szolgálja az ügyedet, akkor kikéred magadnak, mert ez nem az a téma, ez csak divat.
Aztán azt mondod a szövegedben, hogy vannak az ilyen robbantásos-merényletes-nőelnyomásos-vahabitás-dolgok, de ezekre most nem vagy kíváncsi, jegeljük.
Érted?
Te ránk tudod sózni a tündérmesés részt, de az igazsághoz tartozó másik oldalt firtató témákat nem engeded a felszínre.
Ez mennyire korrekt?
ÉS tudod mit? Én el is hiszem, hogy az igazhitű muszlimok nem lőnének agyon civileket egy koncerten, de sztem ők nem is legyintenének és tetetnék, hogy süketek, amikor a saját vallásuk gonoszságaival szembesítik őket.
Szóval akárhogy is nézzük, te rohadt módon nem vagy igazhitű muszlim, csak egy divathívő, aki holnap már Buddha szobrokat fog dörzsölni, holnapután pedig Tom Cruise féle táncot nyom le egy kanapén.
Attól függ, hogy kibe zúg bele éppen..
Jól van, én elmondtam, amit akartam.
As-salāmu ʿalaykum
U.I: Egy utolsó kis csepp az európai kultúrából, hogy a higyjeteket higgyeteknek kell írni.
"Avagy hogyan vállalhatnám fel az új STÍLUSOMAT"
hát igen, neked a vallásod elvárt öltözéke csak egy stílus amivel parázol kimenni az utcára mert ciki ha megszólják...
na ebből látszik, hogy csak egy divat...
"bár, még sajnos nem vagyok muszlim"
de neem nem divatból akarod hordani :D
Akkor kerlek javasolj jobb megfogalmazast, amivel szinten egyertelmu hogy mi a kozles celja. Es igen, muszlimak is hivjak stilusnak egymas kozott a kulonbozo viseleteket barmily megdobbento, ez alapvetoen viseletekrol szolo kerdes, es sajnos igen, mivel ilyen emberek vannak az utcakon mint ti is, akik mindenkibe belekotnek, ezert sajnos ebben az orszagban ezzel is szamolnom kell, hogy esetleg egy kendo miatt ram kiabalnak, leterroristazhatnak meg tarsai az utcan...
Aki megjottmentezik... hat, a parom egy tobbnyelven beszelo, Borostyanligas egyetemen vegzett ket diplomas mernok, szoval, elobb kerdezz, mielott sertegetsz :'D.
Csak olvastam ma egy origós cikket és eszembe jutottál:
De természetesen a te párod nem a kecskebas.ó nőégető pakik közül jön, hanem az olajból gazdag, kölkeiket az Államokban taníttató...khmm, vahabita államok valamelyikéből?
Na mindegy. Sok boldogságot :)
Azon, hogy ez nem politikai fórum, azon mit nem lehet megérteni úgy mellesleg?:)
És nem, nem szaúdi, nem vahabita :'D. Annyira akarsz sértegetni, hogy fel sem fogod, hogy miket írtam korábban, és ez a butaság már esküszöm, szórakoztató, hiszen elsőre nem tudod felfogni, hogy még mindig nem a politika rovatban vagy, másodjára nem tudod felfogni, hogy a muszlim világ többsége, így bizony az én párom is elítéli a vahabitákat, a terrorizmust, mert az nem iszlám. De ezt is annyiszor leírtam, de látom nem jön át :'D. Felfogási problémák vannak?
Egyébként azt is leírtam szerintem korábban, hogy török. De nem csodálkoznék rajta, ha az sem jött volna át, mert csak megy vakon a "ú, találtam egy cikket amiben le van írva a muszlim szó, ú menjünk, mondjuk meg neki a tutit, ú!" :'D. Politika rovat. P-O-L-I-T-I-K-A. Ha erről akarsz írni, akkor oda. Fel tudod ezt fogni?
Mondjuk ha már azon lovagolunk, hogy mit milyen rovatban kellene kitárgyalni, a te kérdésed sem kifejezetten a "párkapcsolatok-szerelem" témába tartozik (mivel neked nincs szerelmi bajod)hanem inkább kultúra-közösség...
Őszintén szólva a helyedben ezen a ponton ignorálnám az erre a kérdésre írt válaszokat, mert ha mindenre reagálsz, amit írnak, akkor soha nem ér véget ez a vita.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!