Vajon a hajdan élt vallásalapítók mit szólnának, hogyan viszonyulnának a mai világhoz?
Jézus, Mohamed, Buddha, Konfuciusz, Lao-ce
Mai világ alatt értem az etikát, erkölcsöt, a hitéletet, vallás mai helyzetét, feladatát.
Az eddig kifejlesztett technológiát, az eddig elért tudományos eredményeket.
Forognak a sírjukban.
Nem előre fejlődtünk, hanem visszafele - legalábbis gondolkodásban.
az akkori emberek,
szerintem ugyan azt mint hajdan,hisz már akkor is jelen voltak ugyan azok a gondolkodásmódú emberek is mint ma.
persze lehet hogy csodálkoznának.
az óta sokat változott a világon mint technológiailag mint tudományos tényen.
de már akkor is voltak emberek akiket ezek a dolgok is érdekelték és képviselték is azt.
mert a fejlődések és a változások sok sok évnek a munkájának a gyümölcse.
és azért ahogyan mi körülbelül el elképzeljük a mai fejlettségéhez képest a jövőt,szerintem ők is tették azt is.
az viszont más kérdés hogy pld mit szólna Jézus?
nos nem lepődne meg mert ő már előre tudott mindent és tud.
még azt is amit senki más rajta és az atyán kívül.
hogy pontosan mikor lesz az elragadtatás.
Szervusz
Jézus ma is él, és pontosan látja, tudja, mi zajlik a földön. Amikor majd 2000 évvel ezelőtt itt élt a földön, felkészítette a követőit arra, hogy mire számíthatnak. Pál apostol úgy írta isteni ihletés alatt, hogy "válságos, nehezen elviselhető" időben élünk.
De nem írja, hogy elviselhetetlen....:-)
A többi vallásalapítókról, akiket említettél, nem tudok neked írni....
White Dove
Találó, bár gondolom a film szereplőivel ellentétben sokkal hamarabb megszoknák e világot hiszen elég bölcs és nagy tudású emberek voltak. :)
KZitus
Nem teljes körűen egyébként, tudomány,technika terén nem foglalt állást, mondjuk ez érthető hiszen nem ez volt a dolga.
Egyetértek veled, mondjuk azt hozzáteszem hogy az atya az aki abszolút mindent tud.
Egyébként Jézus alatt azt értem aki anno emberként itt élt és terjesztette a hitet, a félreértések elkerülése végett.
Szia
Írod: "Nem teljes körűen egyébként, tudomány,technika terén nem foglalt állást, mondjuk ez érthető hiszen nem ez volt a dolga."
Valóban nem ez volt a dolga. De biztosan tudod, hogy Jézus évmilliókkal azelőtt is élt már mielőtt lejött a földre. Ezért természetesen jól ismeri Atyja Szavát, a Bibliát. Nos ott van utalás arra, hogy napjainkban nagyobb lesz a tudás. Dániel írt róla. Íme:
„Te pedig, Dániel, zárd be e beszédeket, és pecsételd be a könyvet a végső időig: tudakozzák majd sokan, és nagyobbá lesz a tudás.” Dániel 12:4
Gyakorlatilag ma csak az zajlik a világban, amit a Bibliában leírtak majd 2000 éve. Isten pontosan tudta, hogy nélküle milyen irányba megy a világ....ezért Jézusnak is tudnia kell, kellett már régen
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!