Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan viszonyulnának az emberek a hidzsábhoz itt, nálunk? Avagy hogyan vállalhatnám fel az új stílusomat? Mindenki a páromat hibáztatná.
Sziasztok! Elöljáróban leszögezném, hogy semmiféle gyűlöletkeltésre, migráncsozása és társaira nem vagyok kíváncsi, mert ez nem politikai fórumrész, szóval felesleges színvonalas "Blikk" cikkekből meg tévéből szerzett információ alapján próbálni "jobb belátásra" bírni engem "a pasid agyon fog verni", "az iszlám elnyomja a nőket", "burkába leszel fojtva" meg társaival. Ez max. Szaúd-Arábia, és egyéb hasonló, vahabista országok, amiknek sajnos ma már semmi köze sincs az igazi Iszlámhoz.
Szóval, magyarázatképpen, hogy kicsit jobban megérthessetek talán. Teljesen érdektelen voltam a vallások iránt, és így egy véletlen folytán kerültem viszonylag hosszabb időre egy muszlim országba, ahol elkezdtem olvasni, tanulni az Iszlámról, először minden szándék nélkül, csak érdeklődésből. Nem sokkal később megismertem a páromat, és vele kezdtünk egyre többet beszélgetni a vallásról, és ennek folyamán ő látta, hogy mennyi kérdésem van, így javasolta, hogy legalább nézzek bele a Koránba. Mivel előzőleg már volt némi érdeklődésem, így megtettem. Mindenkinek kívánom, hogy élje át azt az érzést, amit én akkor. Fantasztikus volt, mintha egyszeriben mindent megértettem volna, úgy, hogy közben tisztában vagyok vele, hogy még rengeteget kell tanulnom. De mintha alapot kaptak volna a gondolataim... Csodálatos volt, és még mindig az :). Akkor jöttem rá, hogy a változások az életemben, a történések minden azért voltak, hogy a helyes utat mutassák. Bármilyen bután is hangozhat ez itt sokaknak...
Innen jön az is, hogy míg korábban egyáltalán nem törődtem vele hogy milyen ruhákat hordok, és az mit mutat meg belőlem, addig muszlim országban élve egyrészt hozzászoktam, hogy nem mutogatom a "bájaimat" mindenkinek, aki épp az utamban esik, másrészt pedig, ahogy egyre többet tanulok egyre szükségesebbnek érzem, hogy takarjam magam (ez nem csadort jelent, persze), így hamar elérkeztem a fejkendő kérdéséig (bár, még sajnos nem vagyok muszlim).
Tudom, hogy előbb-utóbb hordani fogom. Ez nem kérdés, viszont nem tudom hogyan kommunikáljam ezt a családom felé. Nem akarom, hogy a páromat hibáztassák, hogy ő akar "elburkolni" engem. Erről szó sincsen, én döntök, és én úgy érzem helyesnek, hogy nem kell minden férfinek látnia a hajamat, a testemet, mert felesleges, helytelen. Viszont nem tudom, hogy erre a világ hogyan reagálna. Szerintetek? Valaki esetleg hasonló helyzetben?
Előre is köszönöm :).
Koszonom szepen az utolso ket valaszolonak is a hasznos valaszokat! Halas vagyok ertuk :).
Utolso a Blikkes "hasonlatot" arra ertettem, hogy "nyugaton" sajnos az ehhez hasonlo mediumok, illetve persze meg masok is terjesztenek rengeteg hamis informaciot az Iszlamrol nagyon tevesen. Hogy kisse "humorosan" probaljak fogalmazni, amit a nyugati sajto csinal az kb. olyan hitelessegu, mintha egy keresztenysegrol sosem hallott embernek a legmasszivabb Hit Gyulekezete hivek nezeteit adnak el mint "A Keresztenyseg". Elhinne? El hat, mert ezt allitottak be neki valosagnak, ennyut mutattak be belole neki. Holott azt azert latjuk, hogy nem igy van... termeszetesen en sem szeretnek szaudi no lenni, meg nem vagyam agyom veretni magam, ha nincs rajtam burka, de ezek meg tulkapasok amiket penzehes emberek olvastak ki helytelenul a Iszlambol, hogy a sajat hatalmukat fent tartsak.
"tulkapasok amiket penzehes emberek olvastak ki helytelenul a Iszlambol, hogy a sajat hatalmukat fent tartsak."
Láttál te Zuglóban maszkis kisfiút, amit szétlövi pár tördelőember agyvelejét egy AK47-sel?
Esetleg olyat, akik felgyújtanak élő embereket?
Lefejezést? Tankkal végtagok eltaposását?
Eh, a te iszlámod biztosan egy másik iszlám, nemde bár?
Ott repülő szőnyegeken hozzák neked a gyémántokat...
Sajnos, mint az utolsónál is láthatod, vannak visszamaradott emberek, akik meg fognak nézni, el fognak ítélni. Én azt mondom, ha te önként vállaltad ezt és te efelé az irány felé fordultál a szíved joga. Kívánok neked és a párodnak sok jót és szépet.
Amúgy nem vallásos nőként nekem is tetszik a hijab, de nem hordanék, mert csak úgy tetszik, mint ruhadarab és nem akarok megsérteni mást, hogy esetleg felveszem és nem is vagyok vallásos.
- A férfi a nőhöz képest felsőbbrendű. (Korán 2:228, 4:34)
- A férj isteni eredetű jogokkal rendelkezik felesége fölött. (Hadith Miskat al-Maszabih)
- A nők intelligencia, háládatosság és vallás tekintetében csökkent képességűek. (Hadith Sahih al-Bukhari)
- A nők „játékszerek”. (Hadith No. 919)
- A nők tévelygése elképesztő, gonoszságuk ragályos, legfőbb jellemvonásuk a rossz természet és a csekély értelem. (Hadith Ihj’a ’Uloum ed-Din)
- Két nő tanúvallomása egy férfi tanúvallomásával ér fel. (Korán 2:282)
- Ha egy nő kilép a házból, az örömet okoz az ördögnek. (Hadith Ihj’a ’Uloum el-Din)
- A nőknek nemcsak azért kell „hidzsabot” (fátylat, leplet) hordaniuk, hogy a maguk erkölcsi tisztaságát megőrizzék, hanem azokét a férfiakét is, akik megláthatják őket. (Mohamed Sza’id Ramadan al-Buti hadithja)
- Egy férfi négy nőt vehet feleségül (egyes szövegek szerint kilencet, mások szerint bármennyit), és korlátlan számú rabszolgalánnyal létesíthet szexuális kapcsolatot. (Korán 4:3)
- A férjnek joga van a feleségét megakadályozni abban, hogy az asszony az előző házasságából származó gyermekéről gondot viseljen. (Hadith al Figh ’ala al-Mazahib al-Arba’a)
- A férfiak a Paradicsomban folyamatos szexuális élvezetben részesülhetnek páratlan szépségű szűz nőkkel és fiatal fiúkkal. (Korán 44:51-54, 55:56-58, 55:72, 56:17)
- Ha a feleség templomba viszi a gyerekét, a férjnek joga van elvenni tőle a gyermeket. (Hadith al Figh ’ala al-Mazahib al-Arba’a)
- A férfi részéről leereszkedés az, hogy életét egy nővel tölti. A nő ezt a kegyet, bármilyen áldozatot is hoz, nem tudja meghálálni. (Szujuti hadithja)
- A férfitől elvárható, hogy támogassa feleségét „cserében azért, hogy az asszony a férfi házában be van zárva”. Ezt a támogatást a férfi megvonhatja, ha a nő engedély nélkül elhagyja a házat; nem hajlandó szexuális kapcsolatra; úgy csókolja meg a fiát, ami a férj szemében kéjelgésnek tűnik; ha súlyosan megbetegszik; vagy ha egy másik férfi megerőszakolja. (Hadith al Figh ’ala al-Mazahib al-Arba’a, Az Iszlám Enciklopédiája)
- A nők nagy része pokolba fog jutni. (Hadith No.33 és 301)
Én megcsináltam a házimat, kapok piros pontot?
Szerintem mindenkinek joga van eldönteni, hogy milyen vallás szerint éli az életét, és a vallás simán lehet jó dolog is, ha örömet hoz a követői életébe, de mikor ilyen mértékben arcon köpik a nőket, az emberiség felét a legszentebb könyvükben, akkor én megadnám a jogot a nem iszlám hívőknek, hogy legyenek fenntartásaik a hitemmel szemben, nem pedig blikkolvasó hülyéknek hívnám őket...
Értem. ÉS mi lenne az a másik forrás? Al-Jazeera?
Szóval a Daesh az külön gonosz az iszlámon belül.
A törökök iszlám kiirtott egy népet. Kitalálod melyiket? Segítek: Musza Dagh negyven napja megvan?
Az irakiak mustárgázzal és idegméreggel ölték a kurd civileket.
Szíriában élve égetnek el, majd egy másik nép lányait egy az egyben qrvának viszik.
Szaudi Arábia, UAE, Kuvait, Oman, Bahrein, Jemen, a gazdag iszlám mennyi menekültet fogad be ezek közül?
Tarts fel egy kezed, mert az ujjaid elegek lesznek a megszámolásukhoz.
Ez volna az a nagy muszlim erkölcs, de erre persze nem fogsz reflektálni.
Nem akarlak meggyőzni, te már közéjük tartozol és ez bőven jó nekünk is, hidd el.
Én csak egy általános erkölcsben hiszek és azt hiányolom.
Pl. ha holnap embereket tépetnének szét a katolikus papok biztatására az emberek, én azonnal átkeresztelkednék bármi mássá.
Nem akarom, hogy a Religion cellában bármilyen jelentkezési lapomon olyasmi szerepeljen a nevem közelében, ami ennyire undorítóan rothad, mocskos és embertelen.
Nekem ez kéne a megnyugvásomhoz és hogy tükörbe tudjak nézni.
19-es
Térjünk majd vissza erre, ha a Nyugati téren gyújtunk fel élő embereket.
Addig viszont ne akard "elfogadtatni" velünk.
Inkább tégy úgy, mintha szeretnél civilizált, emberi környezetben is létezni, mert - egyelőre - még Európa nem muszlim és nem akarjuk elfogadni.
Ha nálunk kezdenek majd robbantgatni a muszlim társaid, abból nem peres eljárások lesznek, ezt elhiheted nekem, hanem kőkemény pogromok.
Mondom mindezt úgy, hogy távol álljon tőlem bármiféle szélsőséges politikai csoport. Magyarország nem fog kérdezni meg válogatni, remélem elhiszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!