Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit jelent az, hogy "felnézni a másik emberre"?
Tudom, furán hat a kérdés. Nem volt még párkapcsolatom, saját tapasztalatom nincs még. Azonban több helyről hallottam már, csak nőktől.
Egy csajszi mondta, mielőtt szakított volna az épp aktuális pasijával, hogy "nem tudok már felnézni rá". És mikor valami női beszélgetős műsorban is elhangzik, hogy "nekem kell, hogy fel tudjak nézni a páromra"
Csak hallgatom és nem értem.
Ami zavar engem, hogy elvileg a kapcsolat az egyenlőségen alapszik, kölcsönös tisztelet. Namost, ha én valakire felfelé akarok nézni, akkor a másik rám visszafelé csak lefelé tud nézni.
Tehát ezek a nők amikor azt mondják, hogy fel akarnak nézni egy férfira, akkor azt várják el, hogy a férfi felettük álljon, rájuk csak lenézni tudjon?
Ha már itt tartunk, egy amerikai stand-up-ostól hallottam (nevét nem jegyeztem meg), hogy a mai nő olyan pasit akar, aki nála idősebb, erősebb, tapasztaltabb, okosabb, jobban keres, és talpraesettebb
Namost, ebből kifolyólag olyan nőd lesz, aki nálad fiatalabb, gyengébb, tapasztalatlanabb, hülyébb, és keveebbet keres - és azt várja el, hogy kezeld egyenrangú félként és tiszteld őt is.
Nagy röhögés kisérte persze, de ez megmaradt nekem ez a gondolatmenet, mert mindig is furcsálltam.
Lehet csak nincs még tapasztalatom, és abból adódik ez az egész. Sajnos 25 éves koromra nem jött még össze barátnő, sem egyéjszakás kaland, sem semmi.
"Egy csajszi mondta, mielőtt szakított volna az épp aktuális pasijával, hogy "nem tudok már felnézni rá". És mikor valami női beszélgetős műsorban is elhangzik, hogy "nekem kell, hogy fel tudjak nézni a páromra""
Most az jutott eszembe, hogy nekem meg az a fontos hogy értsem, kiismerhessem.:) Azért, hogy ne tudjon leigázni, kijátszani, stb.
Ez is egy biztonsági igény.
Ez pedig akkor nagyobb eséllyel teljesül, ha a férfi a fiatalabb.:)
Ez egy természetes biológiai igény. Ha gúnyolódsz rajta, akkor sose lesz barátnőd. Abból, hogy ennyi idősen nem volt még párkapcsolatod, nem azt a következtetést kéne levonni, hogy a nők hülyék, hanem hogy te ülsz fordítva a lovon, és neked kell változtatni.
És most a magyarázat: egy nő nem akarja megvetni a párját. Mivel a nőt az ágyban leuralja a férfi, kell hogy legyen a nőben tisztelet a férfi felé, hogy ezt megengedje.
A szerelemhez is rajongás kell, ennek is alapfeltétele, hogy valami nagyszerűt lássunk a másikban, felnézzünk rá. Egy nő a gyerekét akarja pátyolgatni, nem a férjét. Egy tutyimutyi alakra, aki képtelen az ügyeit elintézni, nem tudja önmagát és a családját legalább verbálisan megvédeni, nem tudja eltartani magát, határozatlan, döntésképtelen, nem lehet felnézni. Szeretni lehet, mint embert, barátilag, de annak, hogy szenvedélyesen beleszeressen egy nő, annak mikroszkopikus az esélye.
És igen, a nők biztonságra vágynak. Mint talán tudod, az élet nem túl egyszerű senki számára. A nők fizikailag gyengébbek. Pláne, ha a nő terhes lesz, vagy kis gyerekei vannak, meglehetősen kiszolgáltatott lesz. Ilyenkor jó, ha a férfi erős, mert a nőnek nem kell aggódnia hogy mi lesz vele és a gyerekeivel, mert a férfi valahogy gondoskodik róla. Ez nem csak a pénzen múlik, ezek ösztönök. Biztos vagyok benne, hogy egy milliárdosnő is ezt érzi, ő is igényli a biztonságot nyújtó férfit.
De ha kivesszük a képből a gyerekeket. Számtalan módja van, hogy egy nőnek biztonságot nyujtson egy férfi. Pl. esti séta alkalmával, szórakozóhelyeken, stb, de akármilyen konfliktusos helyzetben nagyon sebezhető egy nő. Óriási különbség, hogy van-e mellette férfi, vagy nincs.
Remélem, valamennyire sikerült megvilágítanom a dolgokat.
Próbáld megérteni, amit leírtam, a saját érdekedben.
kölcsönösen is fel lehet ám nezni a masikra anelkul, hogy a masik lenezne engem, mert en felnezek ra.
o felnez ram, mert kitarto vagyok a munkamban es kedves vagyok vele es az emberekkel, de mondjuk egyebkent nem vagyok jo a sportokban
en meg felnezek ra, mert o ugyes a sportokban, o is segit az elesetteken, de mondjuk a karrierje nem annyira duborog.
csak egy pelda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!