Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Felnőttként van még esélyem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Felnőttként van még esélyem (nagyon) szerelmesnek lenni?

Figyelt kérdés

Anyámmal nemrég beszéltem erről, ő meg van győződve róla, hogy ilyen maximum egyszer adódik az ember életében, leginkább kamasz vagy huszonpár éves korban, utána benő a fejünk lágya. Nekem ez az egy már megvolt, és nem akarok túl nyálasan hangozni, de azelőtt tényleg soha nem hittem volna, hogy ilyesmit lehetséges annyira elmélyülten és intenzíven érezni, ahogy nekem sikerült. (Az illetővel sosem jöttem össze, nem is szeretett úgy, ahogyan én őt, gyanítom, ez is közrejátszott abban, hogy végül elmúlt a dolog, hiszen "el kellett gyászolnom" a párkapcsolatunk lehetőségét.)

Jelenleg olyan kapcsolatban vagyok, ahol részemről nemhogy szerelem, de még szexuális vonzalom sincsen jelen, és már nem tudom, mit kéne tennem, mert egyfelől hallom, hogy a szerelmet hajszolni nem bölcs döntés annak, aki stabil, hosszan tartó, családalapításhoz megfelelő kapcsolatot szeretne magának (mert a rózsaszín köd eloszlása után kell szembesülni a rideg valósággal), másfelől egyre inkább azt érzem, hogy így nem lehet közös jövőnk, mert egyszerűen nem tudom úgy átadni magam, nem vagyok boldog, és a szívem mélyén már valószínűleg nem is akarom, hogy működjön. De ábrándokat kergetni sem szeretnék fölöslegesen, pláne úgy, hogy egyébként is nehezen ismerkedem, tudom, hogy nem hullana csak úgy az ölembe a romantikus regénybe illő párkapcsolat.

Van valakinek valami tanácsa a számomra?

2022. márc. 10. 03:45
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:

Két dologhoz szólnék hozzá, a félreértések elkerülése végett:

"oké, nem vagy szerelmes, de még csak nem is vonzódsz hozzá, nem is szereted valójában, csak a félelem tart mellette meg a külső nyomás. Jó esély van rá, hogy ő is így van vele."

Nem mondanám, hogy nem szeretem, mert jó barátságban vagyunk, és tulajdonképpen ez a kulcsszó: ha "csak" a barátom lenne, valószínűleg minden a legnagyobb rendben lenne köztük. Abban meg eléggé biztos vagyok, hogy ő nem úgy van vele, mint én, ez az, ami igazán megnehezíti számomra a szakítást. Megbeszéltük ezerszer, hogy ő szerelmes, én meg nem vagyok az, már lefeküdni sincs vele kedvem, de nem baj, ő ezt elfogadja, csak az számít, hogy ne veszítsen el, nem akar senki mással lenni. És nem egy baromi hosszú ideje tartó kapcsolatról van szó, amibe bele tudott volna kényelmesedni bármelyikünk, nem is élünk együtt. Úgy is viselkedik velem, mint aki odáig van értem.

Most ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne lehetne rossz vége annak, ha neki szülnék, mert szerintem is sanszos, hogy az lenne, de talán nem árt, ha tisztázom, hogy pontosan miről van szó, hogyan kell elképzelni a helyzetet.

"Eddig sem halmozta el az élet jobbnál jobb lehetőségekkel, maradjunk reálisak: valószínűleg ezek után sem fogja."

Elgondolkoztam, mikor érkezhet el az ideje annak, hogy ezt így ki lehessen jelenteni. Mármint nem írtam le, de 24 éves leszek nemsoká, ami lehet, hogy más reményekkel kecsegtet, mintha 50 lennék, ugyanakkor pont mostanában lépek ki abból a korból, amikor még adottak a külső körülmények az ismerkedéshez (egyetem alatt könnyebb lenne aktív szociális életet élni, mint amikor már fix munkahelyen dolgozik az ember napi 8 órában, de mindig elég zárkózott voltam, így nem tudtam élni ezzel a lehetőséggel sem). Nem tudom, mi kéne ahhoz, hogy meg tudjak változni.

2022. márc. 10. 14:54
 22/36 anonim ***** válasza:
100%

24 éves vagy... azt hittem, minimum 32-35, amikor azért már meg kéne állapodni, ha gyereket akarsz.

Én 25 évesen lettem életemben először igazán szerelmes. Azelőtt soha nem találkoztam senkivel, aki megmozgatott volna igazán - kamaszként sem.

Te ahhoz túl fiatal vagy, hogy egy ilyen kapcsolatba beleragadj... Főleg, hogy soha nem voltál benne szerelmes. Az meg, hogy ő szeret, semmit nem jelent. Attól te még nem fogod...

2022. márc. 10. 15:02
 23/36 A kérdező kommentje:

Igen, ez benne a szívás. Nem akarok úgy tenni, mintha abban állna a legnagyobb dilemmám, hogy nem tudok dönteni szakítás vs. együtt maradás kérdésben. Érzem, hogy nem bírom már sokáig.

A nagyobb bajom az, hogy attól félek, később sem leszek képes annyira szeretni valakit, amennyire szükséges lenne egy számomra kielégítő kapcsolathoz. Én azzal az emberrel szeretnék lenni, akit a másik felemnek érzek, akiért "eladnám a lelkem" (nem azért, mert a "lelkemet" ne tartanám értékesnek, ellenkezőleg: nagyon is annak tartom), nem azzal, akiről annyit tudok elmondani, hogy kijövünk egymással és nem rossz a szex sem. Remélem, érthető. Nyilván emellett fontos szempont az összeegyeztethető jövőkép, meg minden egyéb, amiről pl. a 20-as válaszoló is írt.

Ha szerintetek nem kell lemondanom sem erről, sem a családalapításról, mert megvalósulhat a kettő egyszerre, annak csak örülök.

2022. márc. 10. 22:22
 24/36 anonim ***** válasza:
100%

41 évesen talált rám a szerelem.Váratlanul,már nem számítottam rá!Ő volt az,akivel el tudtam volna képzelni a jövőt! Ábrándoztam,álmodoztam! Mindent meg akartam adni neki, hogy boldognak lássam.

Tökéletes lett volna számomra,úgy ahogy van,Ő volt a FÉRFI az életemben!

Sajnos már csak múlt időben.Annyira akartam,hogy azzal rontottam el!2 órája szakított velem!

Nem tudom hogyan tovább!

Egy biztos,bármikor jöhet a nagy szerelem,érezni fogod,hogy igen,Ő az!

2022. márc. 11. 00:38
 25/36 anonim ***** válasza:
100%
Voltam ilyen kapcsolatban kétszer. Mindkettőt megbántam. Mindkettő tudta, hogy másba vagyok szerelmes, azt mondták, nem baj. Mindenféle módon maguk mellett akartak tartani és ezzel tulajdonképpen azt akarták, hogy ne legyek boldog soha. A második kifejezetten örült, hogy már 1,5 éve nem beszéltem a szerelmemmel. Az ilyen önző kapcsolatból menekülni kell. Max.anyagilag éri meg, de jobb egyedül.
2022. márc. 11. 13:04
 26/36 anonim ***** válasza:

Miért lett vége?

2022. márc. 11. 18:43
 27/36 A kérdező kommentje:
Azt mondjuk nem tudom, hogyan reagálna a barátom, ha közölném, hogy van más, akibe szerelmes vagyok. Ez a helyzet nem áll fenn, de el tudom képzelni, hogy akkor ugyanez a "nem baj, kérlek, ne hagyj el" menne, amit nevezhetünk önzésnek, és tulajdonképpen az is, de valamelyest bele tudnék helyezkedni. Aztán lehet, hogy tévedek, és ő mondaná elsőként, hogy a boldogságom a fontos, szóval el kell engednie. Szerintem a gond az, hogy túlságosan átérzem, milyen, ha nem kellesz annak, akit szeretsz, és nincs szívem kitenni őt ennek a fájdalomnak, ezért odázom az elkerülhetetlent. Illetve gondolkodóba ejtett az a hozzászóló is, aki szerint számomra ez (vagy egy ehhez hasonló) kapcsolat az egyetlen opció, ha el akarom kerülni az elmagányosodást.
2022. márc. 13. 02:59
 28/36 anonim ***** válasza:
100%

Egy gyerekkel, és 7 futó kalandokkal tarkított, de párkapcsolatilag magányos év után lettem mindent elsöprően szerelmes 28 évesen, és most, 6 évvel és még 2 gyerekkel később, ha megállok egy pillanatra az élet mókuskerekében, továbbra is fel tudom ébreszteni magamban a szerelmes elérzékenyülést a férjem iránt. A tinédzserkori nagy belehalós szerelmek ma már csak szórakoztató játékoknak tűnnek. Szegény anyukád, szar lehetett leélni az eddigi felnőtt életét ilyen szerelem nélkül. De még neki sem késő!

Te meg hagyd el ezt a fiút, mert ez egy nagyon megalázó és kínos kapcsolat mindkettőtökre nézve. Én kifejezetten cikinek érezném, ha ilyenben élnék.

2022. márc. 13. 08:32
 29/36 anonim ***** válasza:
35%
ennyire azért nem lennék nyálgép. Kajak elképzeltem ahogy valami romantikus zenét benyomva pötyögöd a géped. egyik fél sem lesz ugyanannyira odaadó, mint a másik. Ha vagy annyira értékes személyiség, hogy nem kell adnod a színészt és önként felajánlja magát valaki ráadásul olyan aki tetszik is, akkor az egy boldog kapcsolat lesz sokáig. Akkor van gond, ha olyan közeledik, aki nem tetszik. Vagy te nem tetszel a kiszemeltednek, de ő is később jön rá, hogy ezt mégsem kellett volna, pont ahogy leírod, akkor ő tenné fel ugyanezt a kérdést a gykra.
2022. márc. 13. 13:54
 30/36 anonim ***** válasza:
100%

"ő ezt elfogadja, csak az számít, hogy ne veszítsen el"

A barátod önző. Én soha nem tudnék együtt lenni valakivel, aki nyíltan kimondja, hogy nem érez irántam semmit, és nem kíván szexuálisan. Szakíts.

2022. márc. 13. 16:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!