Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van itt olyan, akinek tönkretette az életét az exe: ha igen, akkor mi történt, hogyan élted meg, és miként jöttél helyre?
Nekem mindegy mit gondolsz. 😂
A kérdést azért írtam ki, hogy véleményezzem a olvassam/történeteket.
Ha kötekedni akartam volna az összesbe belekötöttem volna, de csak 1 esetben írtam kritikát. Ennyi történt.
Túlélesi stratégia. A földön lévő ember, ha feláll simán bele tud rúgni a másikba. Ezért egyszerűbb még előtte gondoskodni róla, hogy ez ne történjen meg. Vagy ő, vagy én.
Kegyetlennek tűnhet, de nemrég hallottam, egy volt rendőrtől, meg katonától, hogy nekik mit tanítottak a feletteseik. Hát nem éppen empatikus tanácsadás volt.
Amúgy ha ezt a képet a háborúra vonatkoztjuk, ott is látszik, mennyire kétséges a dolog.
Tegyük fel, hogy egy empatikus amerikai katona meglátja a földön heverni az ellenséget, egy arab katonát, akinek fájdalmai vannak. Odamegy hozzá ellátni, bekötözni a sebét. Mire az arab rafináltan elveszi oldalról a kézifegyvert, és fejbe lövi az amerikait. Mert neki megmondta a parancsnok, hogy az ellenséget hidegre kell tenni.
Az amerikai katona óriási hiábát követett el. Még az is jobb lett volna, ha hagyja a földön heverni, és elfut. A jó szívűsége lett a veszte.
Erről ennyit.
Nem szabad minden földön fekvőt felsegíteni.
Azt gondolsz amit akarsz. De egyébként nem rúgdosom az embereket. A szenvedők többségével nem foglalkozom, aki közel áll hozzám azt felsegítem, de aki veszélyes, abba bizony belerúgok. Persze ezek jelképesen értendők, nem szó szerint.
Viszont már leírtam, hogy milyen céllal írtam ki a kérdést. Történetekre voltam kíváncsi, és megtörtént, hogy véleményeztem. Ha az nem tetszett, elfogadom. De fenntartom a véleményem.
Viszont szerintem felesleges ide tovább írni.
OFF
Értelek, csak ti azzal érveltetek, hogy milyen rossz dolog egy sérült embert bántani. Ennek az érvnek a vitathatóságát mutattam meg a sérült arab katonával. Azért, mert valaki sérült, még nem biztos, hogy ártatlan. Lelki nyelvre fordítva: összejön valaki egy olyan emberrel, aki lelkileg sérült, de aztán mikor felgyógyul, hátba támadja az illetőt. A sérülékenység megtévesztő lehet bizonyos esetekben, szerintem ez a helyzet.
Az EQ-m magas, mert át tudom érezni más ember fajdalmát, hibás volt engem szadistasággal megvádolni. Ugyanakkor a logikai intelligenciám is működik, ami arra ösztönöz, hogy vigyázzak az emberekkel.
Az viszont valóban igaz, hogy a kérdés nem tartalmazta azt, hogy a történeteket kritikával is illetem majd. Ettől függetlenül a véleményem fenntartom: aki egy olyan emberrel van együtt, aki összetöri, nem tudom sajnálni. Az 1-2. konfliktus után dobni kellett volna. Szóval nehogy már egy olyan embert sajnáljak, aki maga van együtt egy olyannal hosszú ideig, aki a padlóra teszi.
Velem sokkal szigorúbbak voltak a nők. Én nem akartam senkit bántani, velem szemben mégsem volt olyan tolarencia, mint azzal a pszichopatával szemben aki miatt a válaszoló még ma is sír.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!