Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Diplomások össze szoktak jönni nem diplomásokkal? Mennyire gyakori ez?
Szerintetek igen, vagy nem? Ha ti ilyen pár vagytok, írnátok légyszi magatokról egy kicsit? Ha diplomás vagy miért jöttél össze egy nem diplomással? Tudsz vele minőségien beszélgetni? Milyen fajta diplomád van, mik a prefernciáid párválasztáskor? Nem zavar, hogy a másiknak nincs felsőfokú végzettsége?
Ha nem diplomás vagy, nincs kisebbségi komplexusod a párod mellett?
A neten olvastam egy sztorit, hogy egy phd-s összejött egy bolti eladóval, de elég nehéz elhinni.
A válaszokat köszönöm és légyszi ne minősítsük egymást ismeretlenül! :)
Köszönöm a válaszaitokat! Hát régen més világ volt, ma már 8 általánossal semmire nem mennék.
Vallásossal én sem jönnék össze ,ebben egyetértek.
Köszönöm a válaszokat még egyszer :)
Kérdező!
A kommentjeid átolvasása után valamiféle áhítat,csodálat fejeződik ki abban ,amit írsz.
Attól,hogy valaki diplomás,még nem lesz minden tekintetben megfelelő partner.
Az évfolyamon nem egy olyan személyiség volt,akivel 5percnél tovább sem bírtam volna ki.
Kortól,nemtől,végzettségtől,testi adottságoktól,stb függetlenül vannak nem egymáshoz illő emberek.És vannak,akik egymáshoz illenek.
Csupán az egyetemi végzettségtől senki nem lesz szexakrobata,sem szórakoztató,sem férfias,nőies,sem ideális partner.
Öregapám egy kőműves ember volt,és saját könyvtárszobája.
Emellet roppant finomakat tudott főzni,és hegedűn játszott.
Nagyon sokat mesélt,és én szerettem hallgatni.
Megjárta Szibériát,ahonnan 6év után tért haza.
Öreganyám megvárta.Mindenki lettett már róla,azt hitték idaveszett.Csak ő nem.Érezte,hogy haza fog térni egyszer.
81évesen távozott.Nagyanyám egy hónapra rá.
Színházban talán egyszer sem voltak életükben.
62: Ezeket én sem tudom, nem részei az életemnek a tánc, opera, vagy színház. Ha tudnám ezeket, akkor műveltebbnek számítanék? Ez az alapműveltség?
63: Igen, csodáslom őket, mert öbb szimpatikussal találkoztam, mint nem szimpatikussal. (utóbbiból csak egy fogdoki és egy bőrgyógyász volt)
A családomban egy diplomás sincs, szerintem már én sem leszek az és tisztelem a kitartásukat, szorgalmukat, tudásukat ezeknek az embereknek, meg hogy mennyire szolgálják a társadalmat. A diplomások nélkül a középkorban lennénk még mindig, az átlagéletkor meg 40 év lenne.
Nekem az ideális partner jó beszélgetőtárs, empatikus, kedves, udvarias, okos, művelt, ápolt, jó az intellektusa, ért valamihez.
Nem kell, hogy férfias, nőies, szexakrobata legyen, ezekre nincs igényem, vagy nálam nem feltétel. :)
A nagyszüleid története pedig nagyon tetszik és részvétem.
"Ez az alapműveltség?"
Része, igen.
Már általános iskolában is, akár alsóban.
És mia többi része, 65? Oké, bemagolhatom ezeket végül is, ez nem sok információ.
Oké, akkor járni fogok színházba is. Alföldi előadásait szeretném megnézni,de olyan hamar elkapkodják a jegyeket. :(
De miért akarnál bármit bemagolni? Az nem alapműveltség. Nem attól vagy művelt, hogy tudod, hogy Dosztojevszkij írta A Karamazov testvérek-et vagy a Bűn és bűnhődést, hanem, hogy olvastad legalább az egyiket és van véleményed róla, érted, miért íródott meg.
Én soha nem magoltam be semmit, de kicsi koromtól megállás nélkül olvasok. Nem attól vagyok művelt, hogy fel tudok sorolni műveket, hanem, hogy olvastam őket. És így ismeretet adnak a múltról, a világról, az emberek gondolkodásmódjáról, vallási, filozófiai nézetekről, tételekről.
Ha rám hallgatsz, nem magolsz semmit, csak olvasol. És utána megpróbálhatod valakivel megbeszélni.
A műveltség nem a jó jegyek, több annál. Színházba is érdemes elmenni, olvasgatni a kritikákat a most futó darabokról. Én kezdetnek mindig Shakespeare-t ajánlom, vele nem lehet mellé nyúlni. És a huszadik századi modernek is jól emészthetőek, aktuális problémákkal. Az Antigoné nem biztos, hogy neked szól.
(Alföldi valóban zseniális rendező, őt érdemes nézni :-)
Javaslom még Szerb Antaltól A világirodalom történetét. (antikváriumban még beszerezhető). Nagyon olvasmányos és kedvet tud csinálni a klasszikusokhoz. Utána szemezgetsz belőle, mi keltette fel az érdeklődésedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!