Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Diplomások össze szoktak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Diplomások össze szoktak jönni nem diplomásokkal? Mennyire gyakori ez?

Figyelt kérdés

Szerintetek igen, vagy nem? Ha ti ilyen pár vagytok, írnátok légyszi magatokról egy kicsit? Ha diplomás vagy miért jöttél össze egy nem diplomással? Tudsz vele minőségien beszélgetni? Milyen fajta diplomád van, mik a prefernciáid párválasztáskor? Nem zavar, hogy a másiknak nincs felsőfokú végzettsége?

Ha nem diplomás vagy, nincs kisebbségi komplexusod a párod mellett?

A neten olvastam egy sztorit, hogy egy phd-s összejött egy bolti eladóval, de elég nehéz elhinni.

A válaszokat köszönöm és légyszi ne minősítsük egymást ismeretlenül! :)

2020. júl. 9. 17:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/71 anonim ***** válasza:

Szerintem attól függ, mi fontos az adott diplomásnak és hogy hogy ismerkedik.

Van pl. olyan vegyész ismerősöm, akinek kifejezetten fontos volt az, hogy a párja is értsen a vegyészethez, mert meg akarta beszélni a párjával is a munkáját. Ilyet meg nyilván legnagyobb eséllyel szintén vegyészszakon talál.

Meg pl. van sok ember, aki nem szeret vakon ismerkedni, csak ismeretségi körön belül, és így nagyobb eséllyel talál ugyancsak diplomást a diplomás.

Én, amikor exemmel összejöttem, mindketten egyetemisták voltunk, helyben ismerkedtünk meg. Nekem előbb összejött a diploma, és tárgyismétlések és kudarcok miatt egy ideig úgy tűnt, neki nem is fog, és akkor sem hagytam volna el, ha nem megy, de rávettem, hogy próbálja meg még egyszer, mert az ő esetében diplomával sokkal jobb esélyekkel indult a munkapiacon diplomával (nyelvszakon voltunk, volt neki 1 év tapasztalata műszaki fősulin, de tapasztalata nem, se nem dolgozott fizikai munkásként addig soha, és akkor már 28 éves volt, így az építőmunkásként több száz ezret keresek c. sztori nem jött volna nála be.)

Nekem a diploma megléte nem fontos egy párkapcsolatban, a hasonló szellemi szint, érdeklődési kör, ambíció viszont igen. Olyan férfi kell nekem, akivel tudok közéleti eseményekről, kultúráról, komolyabb filmekről, színházról, művészetről, irodalomról, pszichológiáról beszélgetni, aki van elég olvasott és tájékozott, aki nem néz bután, ha valaki megemlít neki egy alapműveltséghez tartozó dolgot, aki nem sznoboz le azért, mert idegen nyelven olvasok (igen, történt már ilyen - nem ismerkedni akart velem az illető, de kaptam ilyen kommentet, és nem is nagyon puruttya alkesz ember volt); és akinek se a pénzügyi kultúrája, sem az illemtudása nem a béka popsija alatt van. Ilyet valószínűleg nagyobb eséllyel találok diplomások között, de offline ismerkedésnél azért könnyen ki tudom szűrni azt, hogy passzolna-e hozzám egy nem diplomás ilyen téren.

2020. júl. 9. 19:06
 12/71 anonim ***** válasza:
93%
Nincs diplomám, volt és van diplomás barátnőm. Ebből arra következtetek, hogy a diplomás nők össze szoktak jönni nem diplomás férfiakkal is.... De ez csak következtetés, lehet, hogy nincs is igazam.
2020. júl. 9. 19:14
 13/71 anonim ***** válasza:
81%
PhD-s vagyok, a férjemnek nincs diplomája. És egyáltalán nem érdekel, engem az érdekel hogy ugyanolyan értelmes ember mint én, csak lusta dög volt tanulni. Ő másban jó, és a munkájában nem lusta mert szereti.
2020. júl. 9. 19:15
 14/71 anonim ***** válasza:
13%

Érdekes válaszok...

Tipikus, hogy itt a Gyakorin (MAJDNEM) mindenki azt írja, amit a kérdező hallani akar.

Pedig máskor minden csaj kifejti, hogy neki csak a 7 diplomás férfi a FÉRFI, mert neki intellektuálisan is kielégítő partner kell, mert ő maga egy értelmiségi, hiszen elvégzett egy levelező Büfé - ruhatár - hambisütő Péjídzsdét.

2020. júl. 9. 19:18
 15/71 anonim ***** válasza:
91%
A phd-s vagyok, és amúgy igen, nálunk is bolti eladó volt a férjem az esküvőnk idején, szóval van ilyen elhiheted:)
2020. júl. 9. 19:22
 16/71 A kérdező kommentje:

9: Igen, részben a diplomás társkereső is ihlette ezt a kérdést. Aztán néhányan a nyakamnak ugranak, ha fel merek tenni egy ilyet. Az egyessel nem értek egyet, de nem baj, mások a meglátásaink. :)

10: ezzel nem mondasz semmit. Írsz, de nem igazán van érdemi tartalma. Egyrészt én sem egy alien vagyok tudtommal, másrészt az emberek különbözőek. Aki embernek születik az ember, nem kell ezt tanulni. Szerintem a te értékrended semmivel nem felsőbbrendű az enyémnél.

2020. júl. 9. 19:25
 17/71 anonim ***** válasza:
#14. Ott a pont.
2020. júl. 9. 19:25
 18/71 A legrosszindulatúbb ***** válasza:
31%
Általánosan elmondható, hogy felsőfokú végzettségű nők leginkább felsőfokú végzettségű férfit akarnak. Felsőfokú végzettségű férfiak általában magasról tesznek egy nő végzettségére.
2020. júl. 9. 19:26
 19/71 A kérdező kommentje:
11: Köszönöm a válaszod. Csak egy kérdés: mi pontosan az alapműveltég? Mely művek ezek? Mert én ezt sosem értettem, mindenki másra mondja. :D Jogosak az észrevételeid, engem is az érdekel, hogy egy diplomás értelmiségi tud-e az általan felsorolt dolgokról mély, tartalmas beszélgetést folytatni egy nem diplomással. Ezt nem diplomásként írom. Hogy elég műveltnek tartja-e, avagy sem. :)
2020. júl. 9. 19:28
 20/71 anonim ***** válasza:
78%
Két diplomás nőként írom, hogy nem igazán számít. A páromnak nincs. Viszont, nagyon jókat tudunk beszélgetni. Ő a praktikus részéről közelíti meg a dolgokat. Viszont, az sem mellékes, hogy egy bizonyos szint alatt nem keresünk partnert. Fontos, hogy társaságban is meg tudjak a partneremmel jelenni.
2020. júl. 9. 19:29
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!