Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire akadsz fönn anyagiakon?
(Habár ebben már van némi tarhálás is..)
A lényeg: Randin megbeszéljük, hogy egyiken én fizetek a másikon ő. Mikor én fizetek iszik egyet, utána én ajánlgatom, hogy nyugodtan igyon még egyet. Jól elvagyunk, habár én úgy gondoltam egy estén (egy nem túl olcsó helyen), talán elég két italt fogyasztania.. de ő kér tőlem még egyet "ugye nem baj?", mikor látszik rajtam, hogy hát nem szívesen.. (Sőt, éreztem, ha tovább nyúlik az este, ezek után is még szívesen fogyaszt a kontómra.) Ez azért zavar igazán mert fordított helyzetben én nem iszom/eszem fel a fél boltot, és én sem vagyok anyagilag jobban eleresztve, mint ő. Tehát sosem leszünk egálban.
Ráadásul mikor úgy mentünk, hogy mindenki fizette a magáét, valamiért nem fogyasztott annyit.
Egyébként mondhatni minden rendben lenne.. de ez eléggé beárnyékolja. Nem is csak konkrétan a pénz miatt, hanem mert nem egy önzetlen, nagylelkű jellemre vall.
Most nemektől függetlenül, ez hogy érintene titeket, ha a másik fél így viselkedne? Elmélyítenétek kapcsolatot ilyen tapasztalat után valakivel?

Én öregem is harcolt Sztálingrádnál.
Sajnos a háború után felakasztották a szovjetek. :(

Ez a meki fikázás honnan jött?
Értem én, hogy a sok ember azt szereti ha diónyi kaja van egy fél méteres tányér közepén aztán csigabiga körbelocsolják valami szósszal és fizet érte 10 ezret :D De miért kell azt szidni aki csak befut a mekibe? Na mindegy, tudom én vagyok a csóró meg igénytelen... bár gyakran fordul elő, hogy nem az olcsósága miatt megyünk mekibe, hanem mert 3-4 éves gyerekkel egy órát rohadtul nem lehet vendéglőben nyugiban kajára várni...

"Ez a meki fikázás honnan jött?"
Randiról van szó, nem arról, hogy megéheztél és betolsz valamit gyorsan :)

12:23, lehet, hogy én magamból indulok ki. De ha nekem valaki azt mondja fizet, nem akkor élem ki az összes elfojtott vágyamat, hogy na akkor kipróbálok az élet-/itallapon mindent. Pláne, miután mikor mindenki fizette a magáét, nem voltak ekkora igényei. Az meg mekkora hülyeség, hogy azért igyak én is három valamit, mert a vendégem is..
Lehet, hogy a problémám annyira nem jön át, de konkrétan az illető meghívatta magát. Ő találta ki, hogy hová menjünk, mi lenne, ha most én fizetnék, legközelebb majd ő.. Ilyenkor ki dobja vissza a labdát (randin!), hogy maradjunk inkább a felesben fizetésnél? Nyilván azért találkoztam a másik féllel, mert szimpatikus volt. Nem fogok leállni egyezkedni, maximum legközelebb inkább nem élvezem a társaságát.

Alapvetően én sem szeretem, de az asszony hozott onnan valamit múltkor, ami még ízlett is. Tehát van olyan is. :)
De randira semmiképp ne.
Bár ahogy hallottam, mostanában ott ismerkednek a fiatalok... lehet, hogy pár év múlva már nem lesz furcsa egy romantikus mekis randi... :)

Kérdező: azért alapvetően nem parasztság inni még egy akármit. Ezért még ne írd le őt.
Szerintem beszéljétek meg, mert ne 500 forinton múljon már az egész :) Azért egy ital csak nem több. Vagy legyen egy ezres. Érted... ha ezen múlik valami, akkor az baj.

világos, udvariatlanul viselkedett. ha nem ő hív meg, nem mondhatja meg, hova menjetek, kivéve, ha megkérdezed, hogy "hova szeretnél menni?".
amúgy meg ha legközelebb ő fizet, mi a gond?
"amúgy meg ha legközelebb ő fizet, mi a gond?"
Hogy azt a távoli jövőre passzolta, mert legközelebb inkább a feles fizetést részesítette előnyben..
Nyilván ez habitus kérdése is. De a másik fele ez, hogy én alapból figyelek rá, hogy ha a másik fizet ne fogyasszak sokat (bár, ha nem figyelnék se lennének szerintem nagy igényeim), és emiatt furcsa nekem, hogy valaki meg ilyenkor lendül bele az ivászatba, mikor "meg van hívva".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!