Csapattársammal azon elmélkedtünk, hogy szeretnénk egy airsofttal foglalkozó újságot. Külföldieket találtunk, de itthon még nem, ezért gondoltuk. Azt viszont még nem sikerült kiderítenünk, hogy az anyagiakon kívül mik szükségesek, illetve milyen törvények vonatkoznak ehhez. Ha tudnátok segíteni, hálásak lennénk!
2011. febr. 10. 16:18
1/9 anonim válasza:
Papír és tinta.
2011. febr. 10. 16:26
2/9 anonim válasza:
Sok pénz és valószínűleg a Média Hatóság engedélye is. Azonfelül kiadót és terjesztőt is kellene találnotok.
2011. febr. 10. 16:29
3/9 A kérdező kommentje:
1. válaszoló: Ennél frappánsabb beszólást nem is lehetett volna kitalálni
2. válaszoló: Köszönöm. Valami ötlet, hogy engedélyt miképp lehet szerezni? Gondolom oda konkrét tervvel kéne menni, illetve életkor befolyásolja? 18éves kor alatt van lehetőségem?:D /még 8 hónap választ el a bűvös nagykorúságtól:)/ Kiadót és terjesztőt honnan tudnék leakasztani?:/
2011. febr. 10. 16:57
4/9 anonim válasza:
Kiadót jó eséllyel sehonnan, terjesztőt pedig jópénzért bárhonnan.
A lapot nyilvántartásba kell vetetni, ez egy nyomtatvány ezt kell beküldeni, valamint a megjelenő példányokból a kötelespéldányt az OSZK-hoz el kell juttatni.
Emellett ha "valóban újság" akkor az OSZK által adott azonosító alapján (ISSN) kedvezőbb ÁFA vonatkozik a kiadványra.
2011. febr. 10. 17:00
5/9 anonim válasza:
Egyszerűbb ha egy blogot csináltok. Újságot nem lehet elindítani a semmiből és könnyű megbukni vele. De majd úgyis leordítod a fejem, hogy nem úgy van az, nektek menni fog, szóval azt mondom hajrá és csináljátok meg, de 99%-ban biztos vagyok benne, hogy nem lesz belőle haszon :)
2011. febr. 10. 19:47
6/9 A kérdező kommentje:
4. kommentelő: Nem ordítom le a fejed, mert épp ezért tettem fel kérdésnek, mert nem tudjuk/ nem vagyunk biztosak magunkban, hogy hogy kellene...:) Ez a blog téma is megfontolandó, de ezt is hasonlóképpen nehéz sztem elkezdeni, mindenesetre indulásképp egész jó lehet... Ha úgy nézzük, hogy nehéz elkezdeni, mások is valószínű a semmiből kezdték, bár sztem jobban álltak anyagilag is. Mindenesetre köszönöm, átgondoljuk:)
2011. febr. 11. 06:25
7/9 anonim válasza:
A blogot azért érdemes fontolóra venni, mert az jó gyakorlásnak, és kiderül az is, hogy mennyi az érdeklődő a témában, és tőlük érdeklődni is lehet, mennyire lennének vevők egy lapra.
2011. febr. 11. 14:19
8/9 anonim válasza:
az első nagyon okos...csak épp nem tintának hívják, hanem nyomdafestéknek.
szerintem magánszemélyként nem érdemes ilyenbe belefogni, rengeteg pénzbe kerülne akkor is, ha már tudnátok, hogy van állandó vevőkör.
2011. febr. 19. 14:35
9/9 A kérdező kommentje:
Értem.. hát akkor ez marad egy hiú ábránd:) Köszönöm a segítséget mindenkinek, aki értelmesen hozzá tudott szólni:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!