Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire akadsz fönn anyagiakon?
(Habár ebben már van némi tarhálás is..)
A lényeg: Randin megbeszéljük, hogy egyiken én fizetek a másikon ő. Mikor én fizetek iszik egyet, utána én ajánlgatom, hogy nyugodtan igyon még egyet. Jól elvagyunk, habár én úgy gondoltam egy estén (egy nem túl olcsó helyen), talán elég két italt fogyasztania.. de ő kér tőlem még egyet "ugye nem baj?", mikor látszik rajtam, hogy hát nem szívesen.. (Sőt, éreztem, ha tovább nyúlik az este, ezek után is még szívesen fogyaszt a kontómra.) Ez azért zavar igazán mert fordított helyzetben én nem iszom/eszem fel a fél boltot, és én sem vagyok anyagilag jobban eleresztve, mint ő. Tehát sosem leszünk egálban.
Ráadásul mikor úgy mentünk, hogy mindenki fizette a magáét, valamiért nem fogyasztott annyit.
Egyébként mondhatni minden rendben lenne.. de ez eléggé beárnyékolja. Nem is csak konkrétan a pénz miatt, hanem mert nem egy önzetlen, nagylelkű jellemre vall.
Most nemektől függetlenül, ez hogy érintene titeket, ha a másik fél így viselkedne? Elmélyítenétek kapcsolatot ilyen tapasztalat után valakivel?

nem mennék olyan helyre randira, ahol csak 1-2 italt vagyok képes kifizetni, és akkor nem is áll elő ilyen kellemetlen helyzet. a fizető fél tisztában van a saját anyagio helyzetével, olyan helyre szervezze a randit, ami nem haladja meg anyagi tehetségét.
29/n

Azt nem írtad, hogy milyen nemű vagy, de ez egyértelműen lehúzás a másik részéről, én kidobnám.
23/F

az hülyeség :D ha megegyeztek, hogy egyszer egyik fizet, másszor másik, akkor logikus, hogy az hívja meg a másikat valahova, aki fizet, ő a "házigazda", ő választ helyet, ő foglal asztalt stb. a másik annyit dönthet el, hogy elfogadja a meghívást, avagy nem.
ez így logikus, de így mondja az etikett is.

Ingyen piánál nincs jobb.
Felezzetek.
Direkt nem írtam nemeket, mert szerintem ez bármilyen oldalról egyformán gáz.
De természetesen arra vagyok kíváncsi, hogy Ti mennyire ütköznétek meg ilyesmin.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!