Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Olyan nagy elvárás egy korombe...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Olyan nagy elvárás egy korombeli 30+nővel szemben,hogy ne a szüleivel éljen?

Figyelt kérdés

Nincs nagy elvárásaim,nem zavar,ha nincs diplomája vagy nyelvvizsgája,nem zavar,ha dohányzik vagy ha molettebb testalkatú.

Az se zavar,ha egy előző kapcsolatából már van gyereke.

Egyetlen egy dolog zavar,de az nagyon,ha a szüleivel él.

Arra nem tudok felnőtt nőként, felnőtt emberként tekinteni.

Randiztam karácsony után egy velem egykorú nővel.Elmondta,hogy még otthon él a szüleivel,még soha nem élt külön,a magas ingatlanárak,és a magas albérlet

árak miatt.

Gondolom látta rajtam,hogy ez zavar.

Rákérdezett és őszintén elmondtam,hogy egy felnőtt harmincas ember, aki otthon lakik anyukájával,apukájával az szerintem fura.

Nem is lesz következő randi.

dec. 28. 09:29
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
50%

30, ha az idős, gondozást igénylő rokon még 6-8 évet él, akkor addig külön élnek?

Egyrészt azért reális a hamar összeköltözés, mert munka mellett egy öreg gondozása nagyon beszűkíti az együtt tölthető időt, mert ugyebár gondozni kell. Ha időt akarnak együtt tölteni, vagy soha nem jut túl a kapcsolat a randi fázison (a heti pár, pár órás találkát nem lehet kapcsolatnak titulálni), vagy a beteget gondozó házában töltenek együtt időt. Utóbbi esetében is be lesz vonva előbb-utóbb, de ez amúgy is sietteti az összeköltözést. Hiszen, ha úgyis mindig ott van...

Aki valóban kapcsolatot, akár családot akar hosszútávon, az nem száll be ebbe. Már persze, ha képes két lépést előre gondolkodni. Van aki beleugrik és meglepődik, mikor eljön az, ami evidens volt, hogy bekövetkezik.

Mert, mint írtam, olyan megkötés (anyagi, időbeni), felelősség és teher, ami nem éri meg, ha találhatsz olyat, aki nem küzd ezzel. Főleg, hogy kiszámíthatatlan meddig éltek majd így, ha belemész. A dugópajti más kérdés. Azt lehet találni. Gondolom barátság extrákkal is mehet, mert miért ne, ha talál rá embert. Mingli kapcsolatot is talán, de már ugye abban is benne lenne a közös élmények, programok gondolata, amit alig lehet majd kivitelezni. De talán még az is működhet egy darabig. De egészséges kapcsolat nem, vagy csak nagyon komoly feladások árán jöhet létre.

Egyszerűen ez a realitás és, akik ezt felmérik többnyire nem vállalják.

dec. 28. 11:17
 32/46 anonim ***** válasza:
35%

#31 Arra esetleg nem gondolsz, hogy több családtag is részt vesz az idős gondozásában, csak kézenfekvő annak vele lakni, aki egyedülálló és/vagy nincsenek gyerekei?

Nem minden fekete és fehér.

dec. 28. 11:20
 33/46 anonim ***** válasza:
77%

32 és ez megoldja, hogy ne kelljen külön laknia a párnak amíg a rokon él, vagy azt, hogy, ha összeköltöznek evidens, hogy kiveszi a részét a pár másik tagja is? Vagy mit old meg hosszútávon?

Amúgy, tapasztalatom szerint nem jellemző, hogy olyan serényen besegítenének a rokonok. Több ápolásra szoruló is volt körülöttem, aktívan csak a nagyszüleimnél vettem részt, de mindenhol az volt az ellátó, aki együtt élt a beteggel, ha az ápolás éveket vett igénybe. A többiek esetleg besegítettek anyagilag, vagy ideig-óráig felvigyázással, de jellemzően utóbbi is kikopott hamar.

Persze, vannak üdítő kivételek, de egyrészt az ismerkedés elején nem tudhatja a másik fél, hogy ez az üdítő kivétel-e, másrészt nem oldódik meg az együtt élés, feladat megosztás, ne adj isten gyerek kérdés. Legfeljebb az évi egyszeri, esetleg pár néhánynapos nyaralás, kikapcsolódás lesz egy besegítő családtaggal megoldva.

dec. 28. 11:27
 34/46 anonim ***** válasza:
32, vagy szerinted ha X-nek, aki eddig ápolta az öreget lesz kapcsolata, akkor Y aki legfeljebb néha besegít, (az általad hozott példából kiindulva nem szingli, akár családos is) majd hírtelen magához költözteti, vagy odaköltözik családostúl? Nem túl reális.
dec. 28. 11:30
 35/46 anonim ***** válasza:
Istenem....felvigyázás, felkérdezés....borzasztó....🤦
dec. 28. 11:30
 36/46 anonim ***** válasza:
48%

35, ha már nincs mibe belekötni, jöhet a szóhasználat. Jelezném, mindkettő létező és régóta használt kifejezés.

[link] [link] [link]

dec. 28. 11:36
 37/46 anonim ***** válasza:
Írd még a hazudgálàst is.
dec. 28. 11:38
 38/46 anonim ***** válasza:
78%

Párom 32 éves, van 2 gyereke. El tudna menni albérletbe, viszont akkor nem lenne aki a gyereket el tudja vinni, vagy hazahozni ha éppen úgy osztják be. Ennyiből jó, hogy a szüleivel lakik még.

Igazából nem számít, mert ha összeköltöztünk akkor mindegy, hogy albérletből jött vagy otthonról.

dec. 28. 11:44
 39/46 anonim ***** válasza:

Tény-e, hogy a felkérdez (amit nem használtam és nem is szoktam) és a felvigyáz (ami amúgy sok irodalmi műben megjelenik) régi és magyar szavak? Az, hogy nem ismered, vagy adott népcsoporthoz társítod, már a saját beszűkültséged bizonyítéka, nem más.

Kiszálltam, mert a sima, natúr kötözködés nem épít és a téma kapcsán sincs haszna. Amúgy is kiveséztük szerintem az idős gondozás - párkeresés nehézségeit és buktatóit.

dec. 28. 11:44
 40/46 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem nem.

Sok ember arra vágyna egy bizonyos kor fölött (nemtől függetlenül), hogy ne kelljen egy fedél alatt élni a szülőkkel vagy anyósékkal, ami érthető.

dec. 28. 11:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!