Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Szerinted ez sértő megjegyzés...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerinted ez sértő megjegyzés egy 32 éves nő számára?

Figyelt kérdés

Második randevún tett rám egy, két megjegyzést egy férfi, ami eléggé rosszul esett.

Sajnos hajlamos vagyok izgulni bizonyos helyzetekben. Úgy éreztem, hogy nem tudok feloldódni a társaságában, nyilván Ő is érzékelte ezt és többször elmondta, hogy látja mennyire izgulok, többször is elmondta.. ezzel nem is volt gond, bár az rajtam nem segít, ha milliószor a "fejemhez vágják", hogy mennyire görcsös vagyok (a görcsös szót nem használta) 😅 Ami leginkább rosszul esett, hogy azt mondta rólam, hogy olyan vagyok, mint egy húszas évei elején járó kislány, aki nem tud mit kezdeni a helyzettel.. Őszintén szólva nem vagyok egy nagyvilági pasizós nő, de ha jó egy randi és egy hullámhosszon vagyok az illetővel, akkor könnyebben fel tudom oldódni, minden könnyebb..

Úgy váltunk el, hogy még találkozunk, viszont olyan rossz érzéseket keltett bennem ez az egy mondat, amit egyébként többször elmondott, hogy azon gondolkodom lemondom az egészet.

Jogosan esik rosszul vagy túlreagálom?

tegnap 22:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
85%

Jajj 1-es maradj magadnak.

Nem sértő ha egyszer elmondja...de többször minek.? Amnéziás?

tegnap 22:58
 12/17 anonim ***** válasza:
9%

"Részben igaz, de a nyers kommunikáció nem építő,"

Melyik nagy filozófus mondta azt, hogy az igazság minden esetben építő, barátom?

Az igazság az esetek egy részében kíméletlenül fájdalmas. Az igazság nem azért igaz, mert szép, hanem azért, mert igaz.

"Lehet finomabban, viccesen megfogalmazni dolgokat, ami nem romboló, nekem ez a véleményem"

Amint említettem, ez más stratégia. Ha te cenzúrázott igazságot akarsz, akkor az már csak féligazság, csodálkozom, hogy nem veszitek ezt észre.

Az igazság az én definícióm szerint az, amit cenzúra nélkül mondok. Ha leöntöm cukormázzal, mert neked az tetszik, akkor az nem a teljes igazság.

Ami a férfi-nő kapcsolatokat illeti: az egészet teljes mértékben stratégiára épülőnek tekintem. Ha eredményt akarsz elérni, akkor úgy vielkedsz/beszélsz, hogy az a másiknak jó legyen.

Rendületlenül - ismétlem: rendüeletlenül - meg vagyok arról győződve, hogy a párkapcsolatok többsége úgy ahogy van hazugság: elhallgatnak, eltitkolnak, átfogalmaznak, letagadnak dolgokat, mert tudják, hogy ha megmondanák az igazat, akkor az visszalépés lenne.

De nem kell velem egyetérteni. Hihetsz abban, hogy a cenzúrázott igazság az "igazság".

tegnap 23:04
 13/17 A kérdező kommentje:
12-es értelek, viszont.. Hogy is hangzik a mondás? Szerintem kevered a szezont a fazonnal.. 😅
tegnap 23:08
 14/17 anonim ***** válasza:
44%

Ja, hát az tényleg hiba volt a pasi részéről, hogy többször elmondta a dolgot. Elég lett volna egyszer elmondani.

Bár a Kérdezőnek én egyszer sem mondtam volna el, hogy mit gondolok igazán, max cukormázzal leöntve: viccesen előadva.

tegnap 23:11
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Tapintatlan volt.

Én is izgulós vagyok és ezt szokták is látni rajtam, de olyankor kedvesek és nem nyomulnak, próbálják oldani a hangulatot, megjegyzéseket sosem tesznek.

Már most rossz érzést kelt benned a pasi, és ez nem fog elmúlni, örökre benned marad, hogy “gúnyolódott”.

Én nem erőltetném a következő randit.

tegnap 23:53
 16/17 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem pont így próbálta oldani a feszültséget, sokaknak már az is segít a szorongásban, ha kimondják. Neked viszont nem, nekem úgy tűnik, nem igazán vagytok egy hullámhosszon.
ma 01:15
 17/17 anonim ***** válasza:

#1 / 5 / 6 / 12 / 14

Az van, hogy amit te stratégiaként aposztrofálsz, az egy jó empátiás készségekkel rendelkező embernek ösztönösen jön, legyen akár nő, akár férfi az illető. Nem kerül külön erőfeszítésébe, hogy az adott szituációhoz és emberhez igazodva fejezze ki magát, mert természetes módon hangolódik rá a másikra, eleve a helyzethez illő formában fogalmazódik meg benne a mondanivalója. Ha nem így működik, hanem magára erőltet egy közlésmódot/viselkedést a megfelelés reményében, az már középtávon is ki fog ütközni egy kapcsolatban. (Mindezt írom olyan nőként, akinek szintén végigkísérték az életét ilyen kommunikációs nehézségek, az én hiányosságom, hogy nem mindig érzem a túlzott nyersesség határát.)

ma 03:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!