Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hölgyek!Miért talpraesettebb a szemetekben az a pasi, aki mamahotel helyett albérletben lakik?
Vegyünk két egyforma keresetű életképes embert, az egyik az anyjával lakik (jobb esetben egy nagy elválasztott családi házban, és félrerakja a bérleti díjat is és a kapcsolat komolyra fordulása esetén hajlandó albiba menni veletek, de szingliként ez a felállás előremutatóbb spórolásból ezért van ott), a másik meg bérel egy 2 szobás panel vagy tégla lakást szingliként is, és a tartaléka alacsonyabb ezáltal.
Ha egyelőre nem összeköltözésről van szó, csak "járásról", miért előnyösebb az "albis" mint a "mamahoteles" a szemetekben?Mivel előnyösebb egy idegenekből álló lakóközösség, mint a saját anyja?
"Megvan, de emlékezzünk arra hogy ez nem Luxemburg meg Dánia.."
Tehát, ha nem lesz kapcsolatod, de összejön a kezdő tőke egy hitelhez, akkor veszel magadnak egy lakást, hiszen van igényed függetlenedni?
31#
Akár.
Na jó, azért lássuk be, nem mindegy, hogy egy 22 éves tanulóról, vagy egy 32 éves 10 éve dolgozó férfiról beszélünk!
Tegyük fel, hogy a második esetről van szó, mert hozzám ez a korosztály áll közel: Aki nem akarja elfogadni, hogy egy nő azt választ magának akit akar, és a kérdésre se tudja a választ, az számomra taszító.
Nem akarom, hogy a "mama" (helyettesíts ide bármilyen családtagot) lessen a függöny mögül, amikor romantikázni akarunk, hogy a hangomra kelljen figyelni szex közben, nehogy a család azt hallgassa. Hogy megjelenjen egy egy random egy családtag amikor kettesben akarunk lenni (bár gondolom csak én akarok, a mamahotelesnek mindegy), hogy ő kicsit cseverészne, megismerne... amikor mi is ott ismerkedünk. Engem nem érdekel rögtön a család, amikor épp ismerkedek valakivel. Egy felnőtt férfinek aki évek óta dolgozik, legyen saját belső szükséglete, hogy ne az anyja szoknyája mellett éljen, vezessen egyedül háztartást. Nem hiszem el, hogy minden mamahoteles -főleg ha így nevezed-, mindent önállóan csinál, nem a mama főz neki hétvégén, szól bele kicsit ebbe, kicsit abba, stb... Igen, albiból se a mama főzzön neki és ott se szóljon bele kicsit ebbe, kicsit abba :D Szeretem tudni, hogy egy pasi megtanult egyedül élni, ne azt várja, hogy majd az anyját cseréli le a csaja, addig jó ha az előbbi sürög forog körülötte.
És nem érdekel egy kor felett (mondom nem a 22 éves tanulóról beszélek), hogy ki miért spórol, szerencsére Budapesten él elég férfi az anyja nélkül, majd keresek közülük valakit. Fogadd el, hogy nem szerelmesek beléd a nők ismeretlenül, és azt választanak párként akit akarnak.
Én egyedül élek.
Engem az albérlet zavarna, azt sugallja hogy pénzügyileg felelőtlen.
A mamahotel oké, ha normálisak mindketten.
Nyilván a legimponálóbb ha valaki azariah meg szoboszlai karriert fut be tojáshéjjal a sggén, de még a polgári értelmiségi elit(orvos, mérnök) esetén vagy vállalkozói vénával sem nagyon lehet 0-ról felépítkezni 10-15 évnél hamarabb...
A szülői támogatás nem szexi, az albi sem, a mamahotel sem, ennyi erővel mindenki maradjon a vibrinél...
Bár azt azért hozzáteszem hogy megy az otthon lakókkal szemben a kritika, de ha a szülei alátolják a mercit, meg a budai lakást valahogy egyáltalán nem zavarja a hölgyet hogy erre is rá lehet sütni az "anyuci pici fia" jelzőt.Szerintem itt nagyrészt képmutatás és megalapozatlan társadalmi konvenciók dominálnak.
De ez persze a férfiakra is igaz, ott jöhet a kukutyini nyomorból is, ha jó csaj magához veszi bármelyik pasi akinek van.
15:😂
Írt egy egész esszét róla az incel vágod. Ki beszélt itt 30+ emberekről, ne magadból induljál ki. 30 alatt nincs is élet? Maradtál volna csendben inkább.
38#
Tisztában vagyok vele hogy sokan írnak, és tisztában vagyok hogy mindenkinek másak a preferenciái.Én csupán arra akartam kilyukadni hogy meg kéne ismerni az embert mielőtt bárminek elkönyveljük élből, mert az ember, vagy az életrevalóságát nem lehet tőmondatokból meg aktuális lakhatási státuszból megítélni.
A kérdés arra irányult hogy megérthessem azt, hogy azonos anyagi státuszú ffiak esetén miért előnyösebb a párválasztás szempontjából az albis, a szülői lakásban lakó, mint az aki otthon gyűjt de érzelmileg és a működését tekintve is önálló, erre én is csak kisarkított, nem egyértelmű társadalmi konvenciók és előítéletekkel tarkított reakciókat kaptam, igazából semmi nem derült ki, maximum az, hogy a nők többnyire képtelenek elgondolni hogy aki otthon lakik, annak csupán anyagi megfontolása miatt , és sokkal bonyolultabb (beteges) érzelmi visszamaradottságot valószínűsítenek, holott mindannyian tudjuk hogy az albérlet keresés vagy feladás egy baromi flexibilis dolog, az hogy valaki per pillanat nincs benne nem jelent semmit, mint ahogy azt sem, hogy aki benne van bármivel előrébb lenne.
Megtudhattuk hogy itt is(mint mindenhol máshol) nem elfogulatlanul ítélnek az emberek, hanem képzeteket társítanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!