Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Hölgyek!Miért talpraesettebb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hölgyek!Miért talpraesettebb a szemetekben az a pasi, aki mamahotel helyett albérletben lakik?

Figyelt kérdés

Vegyünk két egyforma keresetű életképes embert, az egyik az anyjával lakik (jobb esetben egy nagy elválasztott családi házban, és félrerakja a bérleti díjat is és a kapcsolat komolyra fordulása esetén hajlandó albiba menni veletek, de szingliként ez a felállás előremutatóbb spórolásból ezért van ott), a másik meg bérel egy 2 szobás panel vagy tégla lakást szingliként is, és a tartaléka alacsonyabb ezáltal.

Ha egyelőre nem összeköltözésről van szó, csak "járásról", miért előnyösebb az "albis" mint a "mamahoteles" a szemetekben?Mivel előnyösebb egy idegenekből álló lakóközösség, mint a saját anyja?

dec. 5. 01:28
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
65%

Az albérletes pasi sem feltétlen önálló. Ismerek kettőt is, ahol a szülők fizetik az albérletet, anyuka megfőz neki a hétre, átmegy néha takarítani, és még a szennyeséért is mennek (mert nem fér be az albiba mosógép).

Otthon élő ember is tud mosni-főzni-takarítani-bevásárolni,gondolom, nincsenek mindig otthon a szülők sem, elkell nekik a segítség.

dec. 5. 08:51
 12/45 anonim ***** válasza:
59%
11: Ezt itt hiába magyarázod olyanoknak, akik nemhogy még életükben nem voltak még csak párkapcsolatban sem, hanem az is sanszos, hogx nem is nőkről van szó, hanem férfiakról, akik így akarják elhitetni másokkal, hogy a nők tényleg ezt várják el. Akinek volt dolga férfiakkal az életben, az tudja, hogy nem azon múlik az egész, hogy milyen messze laknak az anyukájuktól. Ez olyan mintha azt mondanád, hogy csak az a nő lehet házias, aki már nem él a szüleivel. Ugye hogy mekkora hülyeség?
dec. 5. 11:04
 13/45 A kérdező kommentje:

"Másrészt azt írod, hogy az anyjával lakik, és nem azt, hogy a szüleivel"

Az komoly, főleg ha elváltak a szülei, akkor hogy lakhat a "szüleivel" hozza össze őket?Az mivel más?Lakhat az apjával is a kérdés szempontjából érdektelen...

11 és 12-es válaszolónak:

Én nem vádolok meg senkit itt, de azt én sem igazán értem, hogy mitől lesz akár érzelmileg, akár anyagilag függő az adott pasi az anyjától, csak mert ott lakik, vagy miért szólna bele az asszony a dolgába, (azt nem is kommentálom amikor valaki azt írja itt hogy árva pasit keres) főleg ha van egy külön bejáratos kertesház, vagy az anyja adott esetben ha csaj jön hozzá szintén elmegy a bnőivel vagy a pasijához, plussz ugye az is szerepel a kérdésben, hogy albérlet kompromisszumkész ha komolyodik a csajjal a helyzet, csupán egyedül feleslegesnek tartja a pénz kidobást ha tartalékokat is tud halmozni.

Tehát nem egy érzelmileg az anyjától függő pán peti szindrómásról van szó, akinek az anyja egy szemétláda aki riválist lát a fia leendő bnőjében (kevesebb anyós viccet kéne itt olvasni)

dec. 5. 12:01
 14/45 anonim ***** válasza:
43%
13: Mert olyanok írják ezeket, akik nem értenek a témához, ennyi. Nagyon jókat írtál amúgy ott a pont. Amúgy annyit hozzátennék, hogy mi van ha pl az anyja munkanélküli, mint pl az enyém volt? 1,5 évig én voltam a legnagyobb kereső a családban, mert nem volt édesanyámnak munkája. Vagy hagyjam ott és jöjjek össze egy munkanélküli nővel inkább ezzel a logikával? Hát persze, hogy a családomat támogatnám és nem egy teljesen idegent, akit alig ismerek. Anya így is minimálbért keres. Majd ha élettársak leszünk, az már más, de ahhoz lehet kell minimum 1-2 év vagy akár több.
dec. 5. 12:29
 15/45 anonim ***** válasza:
65%

14, számomra hihetetlen, hogy leírjátok, mi ezzel a gond és mégse értitek.

"Majd ha élettársak leszünk, az már más, de ahhoz lehet kell minimum 1-2 év vagy akár több."

Felnőtteknél (30+) minek járogatna valaki 2 vagy több évet? Azért, mert anyu minimálbéres és ki kell segíteni?

Vagy, minek költözne egy "40 nm panel lakásba, "lyukba" valaki a 200 nm családiházból, mikor ott neki kényelmes és látatlanban is gyülöli a másik opciót? Vagy, ha költözik is, boldog lesz? Egy fenét, mert eleve úgy éli meg, hogy rontott a saját életminőségén azzal, hogy a nővel van a szülai helyett. Meg akkor majd nem kell napi segítség az öreg szüleinek? Dehogynem. Ez rá fog menni a kapcsolatra? Minden program, döntés őhozzájuk lesz igazítva? Bizonyám.

Ha elköltözöl időben, akkor a szülők is ehhez alkalmazkodnak és te is. Lesz egy önálló, tőlük független életed.

Én is haza járok segíteni, ha kell (apukám 70, anya 65+). Ha KELL. De nem hívnak fel minden szarral, mert megszokták, hogy nélkülem oldják meg a mindennapokat, hisz 10 éve nem vagyok ott kéznél. De, azzal se hív fel, hogy csinált ebédet, ugorjak haza (hozzájuk a párom helyett) enni egyet.

Ez az, ami hatalmas különbség.

És valóban szép dolog a segítség, meg, hogy a szülők számíthatnak a gyerekre és alap is. Csak nem mindegy, hogy te egy szuverén lény vagy, vagy egy páros/hármas egyik tagja, ahol alap, hogy a máikakhoz igazítasz mindent. Utóbbinál teljesen mások lesznek a szokások, a normák és a viselkedés mindkét oldalról, amihez vagy van kedve csatlakozni a nőnek (beállni a kialakult normák közé és megszokni), vagy nem. Ha nem, akkor olyat keres, akivel saját külön családot alapíthat.

Nem egy ilyen történetet ismerek, ahol évek óta, van, ahol 30+ éve élnek nagycsaládilag, mert a nő "elfogadta" és bizony, sose váltak le a pasi szüleiről, mert a pasinak nem ment. Közben meg azóta is anyu a matriarcha és ő főz a családnak, ő rendelkezik az idővel, mert ő megteheti, hogy a fiatalok életterébe betrappol, vagy, közbeszervez, a fiatalok (khm... a pasi) meg mindig őt helyezi előtérbe.

És itt jöhet a jogos felvetés, hogy ilyenkor ott kell hagyni a pasit és kész. De, ha szerelmes vagy és ha igérget is mellé (ahogy itt is mind nagy mellénnyel állítja, hogy külön menne) és te szeretnél benne/neki hinni, akkor csak telnek az évek és így, vagy úgy de sérülni fogsz.

Szóval, itt sem értem, ahogy a legtöbb ilyen vitánál se, legyen az a gyerekes-gyermektelen, fetisiszta- nem fetisiszta, stb. vita, hogy, aki tudja, hogy véletlen se akarna így élni, az miért ne lehetne elővigyázatos és zárhatnà ki az összes szüleivel élő felnőttet? Minek kéne kockáztatnia?

És azt ugye ti sem akarjátok előadni, hogy a jelenség, amiről írok nem létezik? Ha létezik, akkor jogos az önvédelem.

dec. 5. 15:41
 16/45 anonim ***** válasza:
28%

Hogy valakivel komoly, érett partneri kapcsolatot lehessen létesíteni, ahhoz komoly, érett, FELNŐTT ember kell. A felnőtté válásnak legfontosabb döntő lépése az ÖNÁLLÓSÁG, ami nem sóder, hanem saját munka, saját jövedelem, külön lakás (nem a mérete fontos, hanem hogy maga gondoskodik róla), FELELŐSSÉG önmagáért mindenben.

Bizonyos korhatáron túl enélkül nem megy - a mamahotel nem megoldás, még ha olcsó és kényelmes is. Sőt, éppen ezért. Akkor sem, ha részt vesz a házimunkában, ha beszáll a rezsibe...

Az egyetem elvégzéséig, a munkába állásig természetesen indokolt otthon lakni, de legfőbb cél mindenképpen a külön költözés.

- Nagyon fiataloknál persze van együttjárás, egymás szülei otthonába bejárás (ottlakás semmiképpen!) - de összeköltözés, házasság mindenképpen külön lakást feltételez. Utolsó lépcső az önálló felnőtté váláshoz.

Amikor egy felnőtt nő már a végleges igazit keresi, amikor saját otthont, családot is tervezne, akkor annak nem felelhet meg a mamahoteles fiú.

dec. 5. 16:10
 17/45 anonim ***** válasza:
100%

Ez pasitól függ. Volt párom, aki mindig izibe összeköltözött az aktuális csajjal, aki főzött, mosott, takarított a lakhatásért. Nem kimondva. Na itt jöttek a konfliktusok, hogy én meg albérletben laktam és nem akartam pluszban az ő lakását is takarítani.

Mostani férjem viszont az anyjával lakott, vele hamar összeköltöztünk saját lakásba, igaz, hitelt vettünk fel közösen.

Szóval nem ettől függ, ki hol lakik a házassága előtt. Hanem hogy milyen ember.

dec. 5. 16:15
 18/45 A kérdező kommentje:

"Nagyon fiataloknál persze van együttjárás, egymás szülei otthonába bejárás (ottlakás semmiképpen!) - de összeköltözés, házasság mindenképpen külön lakást feltételez. Utolsó lépcső az önálló felnőtté váláshoz."

De ha önálló, akkor a megismerési fázisban nem mindegy hol lakik ha utána elmegy külön a nővel?Ez az amit nem értek...Ki az aki nem tud önállóan élni?Gyógypedagógiások nem maximum.Bárki tud főzni, mosni, takarítani, csekket befizetni, meg bevásárolni.Az hogy valaki financiális okokból otthon lakik, az nem jelenti azt, hogy ezekre az alap dolgokra képtelen, maximum lustának lehet egyes "mamahoteleseket" mondani, de aki nem képes egyik napról a másikra "önállóan" élni az kimeríti az agyhalott fogalmát, mindenki képes rá, de ha nincs csaja, nem mindegy éppen ha otthon van és gyűjtöget jobban (főleg egy nagy házban)?

Aztán majd ha lesz csaj fogja magát és mehet a külön élet, nem értem miért kell ebbe ennyi mindent belelátni, hogy aki fenntart egy lakást, és nem az anyja fölött hanem az idegen mari néni fölött látja el magát az olyan baromi élhető meg jó parti.Ezek kukacoskodások, nincs megalapozott különbség a kettő között, max annyi, hogy aki albiban van az fenntartja az anyagi függetlenség látszatát, de ez sem igaz, hisz ki van szolgáltatva egy vadidegennek aki bármikor kivágjatja.Vagy az férfiasabb ha valakinek a főorvos anyja/apja vesz egy lakást?

dec. 5. 17:12
 19/45 A kérdező kommentje:

17#

Na egy elfogulatlan reális szemlélet, jó hogy ilyen is felbukkan itt.

dec. 5. 17:13
 20/45 anonim ***** válasza:
34%

13# Mert a pasik nem veszik észre hogy az anyjuk rajtuk van! Érted?

Nem, nem érted. Akkor mondom, párszor hazadobott a pasim, mondván, dolga van, minekután az anyjához ment zabálni mert jaj nehogy megsértődjön a mamika. Ezt persze te ugye nem vennéd észre, hogy manipuláció a mamika részéről, hogy leszedje a nőt a fiáról. Te nem érzed ezt problémának, hát hogy is éreznéd, ezt szoktad meg, ebben szocializálódtál. De mondom, baj, igen, baj, nagyon nagy baj ha az anyja rá van gyógyulva a pici fiacskájára, életképtelen embert nevelni belőle ez a cél, hogy mindig neki ugráljon.

Namármost egy pasi akinek már nem él az anyja (szerencsére), az egyértelműen a nőre tud figyelni, nem lesznek gátlásai, próbál kettejükből valamit kihozni kapcsolatot, hiszen nincs már ott az anyja, aki lehúzza. Én amikor megismertem a férjemet, le kellett húznom a retkes anyjáról mert egymásra voltak tapadva nullahuszonnégyben, és nem velem beszélte meg a dolgait, hanem mindenben az anyja döntött. Helyette! Érted?

Nem, nekem nem kell ilyen pasi. Csak és kizárólag olyan, akinek már nem él az anyja, de középkorúként ez már azért gyakoribb.

dec. 5. 17:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!