Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Első randin felajánljam, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Első randin felajánljam, hogy én fizetek? Vagy, hogy az én részemet kiszeretném fizetni? Vagy csak simán hagyjam, hogy a srác fizessen?

Figyelt kérdés

Első randink amúgy.

Nagyon régen voltam már randizni.

Ti hogy szoktátok kezelni ezt a helyzetet?

2023. ápr. 20. 13:43
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
8%

#30 Na igen, pont ezzel az idejét múlt felfogással van a probléma. Emiatt red flag, ha nem ajánlod fel hogy fizetsz, hiszen ezzel egyből bebizonyítod, hogy így gondolkodsz.

Nincs olyan első randin hogy a férfi meghívott és ő fizet. Olyan van hogy két ember szeretné egymást megismerni. Ha a nő erről nem így vélekedik, akkor az baj. Én sem azért szoktam végül kifizetni a teljes számlát, mert férfi vagyok vagy mert "kell", hanem mert jellemzően 5x annyit keresek, mint a másik fél és nekem mindegy hogy 5 ezer vagy 20 ezer a számla. Ha a férfi azért fizet mert elvárják tőle, azért mert nincs más opció, és nem pedig azért mert ő így döntött, akkor az megalázó és lealacsonyító.

Eszméletlen amúgy, hogy ezt ebben a csudafelvilágosult világban magyarázni kell. De hát ugye addig tart ez a fene nagy egyenlőség amíg arról beszélünk, hogy hány női vezérigazgató van :DD

2023. ápr. 20. 16:47
 32/64 anonim ***** válasza:
89%
31: gondolom ha odakerül a sor te is megszakítod a karriered gyerekvállalásnál. Ugyanannyi időt töltesz majd otthon a kicsivel, mint a párod, pontosan 50 százalékban viszed a háztartást, gyereknevelést életetek végéig. Így a párod is ugyanúgy tudja építeni a saját életét és karrierjét mellettetek. Ugye?
2023. ápr. 20. 16:54
 33/64 anonim ***** válasza:
0%

32: Attól hogy nem tudok teherbe esni és szülni, attól még tudok bármi mást csinálni. Sőt, megszülni a gyereket csak az első lépés. Felnevelni már mindkét szülő dolga.

Nem kell amúgy erre az 50 százalékra ennyire görcsösen ráfeküdni, de igen, elvárható egy férfitől hogy takarítson, bevásároljon, főzzön stb. Pl amíg a nő terhes addig a feladatok nagy részét ha férfiként megcsinálod, akkor azzal elég nagy terhet le tudsz venni a párod válláról. Ha már megvan a gyerek, akkor is elvárható, hogy a férfi is pelenkázzon, később szülői értekezletre járjon, foglalkozzon a gyerekkel stb.

Nekem ilyen szemléletem van. Nem mondom, hogy más koncepció nem lehet jó párkapcsolatban, de nekem ez a szimpi és ennek megfelelően állok egy első randihoz is. Tehát NEKEM személy szerint red flag ha nem ajánlod fel, hogy fizetsz, mert ezek szerint neked valami teljesen más gondolkodásmódod van.

2023. ápr. 20. 17:05
 34/64 anonim ***** válasza:
100%

"

Ezt a 200 forintot meg nem tudom honnan veszitek. Egy kávé is 1000 forint, ha ebédelni mentek olcsóbb helyeken is 5000+ huf egy személyre. "

És miert kellene éterembe vinni 5+ezért? 1 hambi, szendvics, langos meg 1 dohanyboltos kave azt szep napokat.. ha erdekli valaki komolyan a not annak teljesen mind1 hogy 5000 et vagy 1000 forintot koltok ra szerintem..

2023. ápr. 20. 17:14
 35/64 anonim ***** válasza:
91%
Már ne is haragudj meg, de ha te elvárod a felezést annak pontosan 50 százalékban kell tükröződnie a háztartási és gyereknevelési munkákban is. Tehát fele fele arányban mentek gyesre. Függetlenül attól, hogy ki keres többet. Pontosan felosszátok 50 százalékban az otthoni munkát, függetlenül attól, hogy a másik többet dolgozik és később ér haza. Ha nem így lenne akkor az egyik fél hosszú távon hátrányt szenved. Gondolom nem várod el egy lánytól se, hogy fizesse a fogyasztását, de közben csak 30 százalékban vennél részt ilyen olyan okból az otthoni feladatokban.
2023. ápr. 20. 17:15
 36/64 anonim ***** válasza:
68%

30

Remélem akkor is igy kardoskodsz, amikor a házimunka elvégzéséről van szó, vagy a gyerekhez való 100xor felkelésről

2023. ápr. 20. 17:20
 37/64 anonim ***** válasza:
0%
35: Szerintem ez már részletkérdés. Most lehet listát vezetni a háztartási munkáról, hogy pont fele fele legyen, de egy szint után már több macera lesz a feladatok vezetésével, mint magukkal a feladatokkal. Szóval lehet ezt kicsit lazábban is kezelni. Ez nem azt jelenti, hogy kevesebbet csinál a férfi, csak hogy nem kell ezt ennyire görcsösen figyelni. Értem én hogy buta vagy és ezzel akartad kigúnyolni amit írtam, de ez elég izzadtságszagú így. 3 számjegyű IQ-val azért nem nehéz a közös házvezetés.
2023. ápr. 20. 17:25
 38/64 anonim ***** válasza:
36: írtam nem sokkal utána, hogy igen, pontosan így gondolom :)
2023. ápr. 20. 17:27
 39/64 anonim ***** válasza:
*36 rossz reply, sry
2023. ápr. 20. 17:28
 40/64 Ghgj ***** válasza:
19%

Én nem voltam még úgy randin, hogy ne ajánlottam volna fel a felezést (nő vagyok). Fullra egyetértek a fenti válaszolóval ebben, azért megyek oda, mert meg akarom ismerni a másikat. Nyilván jól esik, ha ezt nem fogadja el a pasi, de nem azért, mert meg akarom hívatni magam, hanem árulkodik egy olyan értékrendről, ami számomra szimpatikusabbá teszi.

Valóban lehet rá játszmázásként tekinteni, de az én olvasatomban egy ilyen szitu kb. egyenlő azzal, mintha a nő azt mondaná, hogy "Egyenlő félként ülök itt veled szemben.", a férfi pedig azt fejezné ki, hogy "Tudom, ezzel együtt hadd udvaroljak neked kicsit."

Én ebben a kedves gesztusokat látom (a felezés felajánlásában azért, mert megadatik a férfi számára a lehetőség, hogy gáláns legyen), nem a játszmákat, és ez a legszimpatikusabb forgatókönyv a számomra.

Igazság szerint nem is értem, hogy hogy jön ide, hogy a férfi nem fog szülni. :D Vámoljam le egy olyan dologért, ami még meg sem történt? Plusz nekem eleve nem szimpi ez a "Szülök neked, a lekötelezettem vagy" hozzáállás, de ez már elég távol van a témától.

Ezek valóban egyfajta szűrők, kis tesztek, de én ebben nem látok kivetnivalót, inkább kap egy romantikus felhangot nálam a dolog.

2023. ápr. 20. 17:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!