Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Diplomás Fiatalabb nők, összejönnétek olyan pasival aki alantos munkát végez?
Például raktár, bolti eladó, takarító, söfőr.
Olyannal ne gyertek légyszi, hogy igen, ha folyamatosan képzi magát és hasonló hülyeségek, mert az a 0.1%-a azoknak, akik ilyen munkát végeznek.
#49 ez most teljesen irreleváns volt ide xd. Igen, a tetteink alapján ítélünk, a 42es válaszomban pont ezekre a tettekre hoztam példákat.
De engedjük már el ezt a redves diplomát, nekem az a fontos, hogy okos legyen a csávóm, le is pontoztak érte még pár kérdéssel arrébb. Tudom, az intelligencia nem menő, értem én.
De akkor nézzük a párhuzamot a végzettség és az ész, a műveltség között. 49es, őszintén, mennyi olyan kőművest láttál, aki érdeklődik Jane Austen munkássága iránt? (Vagy egyáltalán tudja, ki az). Hány olyan árufeltöltőt (ez az egyetlen állása évek óta és nem is tervez előrelépni, sok ilyen van), aki elmenne velem egy Hernádi Judit színdarabra? Melyik az az éjszakai portás, akinek bármikor felhozhatom, mit gondolok Angela Merkelről, ő pedig hozzátesz valami érdekeset, amit nem is tudtam?
A kérdés az volt, összejönnék-e olyannal, aki nem egyetemet végzett, aki "alantas" munkát végez. Nem. Nem jönnék, mert már próbáltam Aldi főkasszással és nem ment. Ész kell nekem, ezzel nem tudok mit kezdeni. Nagyon kis hányada az az ilyesmi munkát végző embereknek, akinek zseni agya van, de valamiért itt ragadt.
Amit írtál, annak meg nem sok köze volt a kérdéshez vagy a válaszainkhoz:
"Tegyük fel, többen jelentkeztek egy állásra. Hogy fogtok kitűnni ha csak a diplomátok van? De ez így van mindenhol."
Ha tudni szeretnéd, van munkatapasztalatom, két nyelvvizsgám, és külföldön is dolgoztam. Számít ez? Köze van a kérdéshez? Na ugye.
Azt kellene mindenkinek felfognia, hogy (bár van ilyen, de inkább csak a mesékre jellemző) van egy géniusz, de kukásként dolgozik. Nyilván számít, ki hova születik, én pl szerető családba, anyagi biztonságba, de ezzel nem lehet mit kezdeni. De amúgy a saját családomban is megvan ugyanez a rendszer. Aki okos volt, egyetemet végzett, aki nem, az meg nem, pont. Így működik a világ, sajnálom.
"De én is biztos csak azért jelentkeztem egyetemre hogy legyenek irigyeim, igen, ez életcél (nem)."
Ezt nagyon jól összefoglaltad egyébként, folyamatosan ezt érzem. Mintha bűn lenne, hogy azzal akarok foglalkozni, amiben tehetséges vagyok és amit szeretek. Mert nekem feltétlenül ki kéne mennem Máltára fotózni meg brandet építeni (máltai lányok), nem lehet, hogy én leülök és tanulok, mert ezt szeretem csinálni... hisz biztos csak a napot akarom lopni és minek élek. Meg mert az orvosoknak hatalma van...aha. Nyilván csak emiatt gürcölök :)
54. Erről beszéltem én is.
Őszintén, ülhetnék egyetemen, de felesleges. Meg hát nekem sosem volt meg a családi hátterem hozzá. De attól függetlenül mindennap foglalkozom a testemmel, mentálisan és fizikálisan is. Nyelvet tanulok, stb.
Szóval eléggé felszínes, ahogy a 42-es és a másik válaszolt. Nekik nem létezik ez a réteg, amiről te beszélsz. :)
56. A te válaszod meg szimplán átment nő gyűlöletbe, taps!
Nem olvastad el, hogy én is és többen is kiálltunk a férfiak mellett?
55 voltam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!