Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Diplomás Fiatalabb nők, összejönnétek olyan pasival aki alantos munkát végez?
Például raktár, bolti eladó, takarító, söfőr.
Olyannal ne gyertek légyszi, hogy igen, ha folyamatosan képzi magát és hasonló hülyeségek, mert az a 0.1%-a azoknak, akik ilyen munkát végeznek.
#41 Értjük, de még külön le is írtuk hatszázszor, hogy igen, vannak kivételek, csak általánosságban beszélünk. De amúgy menj be egy kórházba és próbálj meg beszélgetni egy nővérrel. 10ből 9 a betegekkel is úgy beszél, mint a kutyákkal. Vagy egy Lidlbe, ahol az alkalmazottaknak gőzük nincs semmiről, hogy mi hol van, hiába dolgoznak ott évek óta (látszik a ruhájukon), egy részük meg még kiégett és bunkózik is veled (nyelveket természetesen egy se beszél, max a diákmunkások). Vagy beszélgess egy munkással, majd két cigi között vagy meg se tud szólalni, vagy kiderül, hogy lop a telepről, vagy pedig akinek van némi esze, az lehúz pénzzel. Ez is 10ből 9szer így van. A tanárok...arról is külön regényt tudnék írni. Van az a 10% az egész országban, aki tényleg hivatásként fogja fel a dolgot, és szívügye az oktatás, a gyerekek és az empátia, meg van az a maradék, aki b.uzizik órán (esetleg a gyereket b.uzizza), akit fullra nem érdekel semmi, csak hogy felvegye a fizetését, aki az egyik volt osztálytársam öngyilkos gondolataira azt mondta (zaklatta a többi fiú), hogy "miért nem állt ki magáért".
Próbáld meg ezekkel az emberekkel összekötni az életedet. Ne, nem is, egyszerűen csak próbálj meg létezni mellettük.
Aki hülye, azzal csak szimplán nem lehet együtt dolgozni és huzamosabb ideig megmaradni mellette, aki meg a hülyeség mellé gonosz is, az meg a hab a tortán.
Aki diplomás, lehet, hogy rossz ember, de legalább beszélgetni tudsz vele, meg tud nyilvánulni, két értelmes mondatot ki tud nyöszörögni és az arab számok bevezetésére nem mondja azt, hogy micsoda terv ez már megint és Mo-ra nem kellenek arab számok.
Lehet fellengzősen a kivételekről beszélni, csak lássuk be, higy az oktatás olyan mélységekben van itthon, amilyenbe nem szégyellték taszítani (most már hivatalos az EU szerint is hogy korrupció miatt), és ha valaki kiművelt, okos, választékosan beszél, ad magára és az intelligenciájára, használja a fejét, úgy örülök, mint karácsonykor egy kisgyerek.
42-es deserves a medal!
Vannak diplomás bunkók de a nem diplomás emberek komolyan azt hiszik hogy megbutulni jár az ember egyetemre?
És mindent amiatt a nagyon pici 10% kivétel miatt teszik, hogy dEhÁt nEm mInDeNkI iLyEn és nE áLtalÁnOsÍtS mert ez milyen csúnya és unintelligens dolog már tőled.:)
46,47
Nem vagytok tisztában azzal, mit jelent az hogy intelligencia. Van egy adott érték, amit otthonról hoznak az emberek. Akik csak a diplomát tudják felmutatni, nem sok dolgot tettek az életben. Nem egy diploma által fognak az emberek megítélni, hanem a tetteid alapján. Hiába tanulsz 10 évig is, az csak egy adott lexikális tudás, amit el kellett sajátítani. Őszintén, erre rengeteg ember képes. Van egy adott szakma, azon belül csoportok..
Tegyük fel, többen jelentkeztek egy állásra. Hogy fogtok kitűnni ha csak a diplomátok van? De ez így van mindenhol.
Egyébként is, ami engem érdekel, nem lehet belőle diplomát szerezni. Oklevelet és szakmát igen, de büszke leszek rá miután letettem. Engem nem érdekel a száraz munka, engem az érdekel hogy alkotni tudjak. Mindenki más és más. De ha már itt tartunk ilyen-olyan diploma.
Szóval én végképp nem vagyok rátok irigy, egészségetekre, biztos majd 35 évesen amikor befejezitek az egyetemet, 1-2 doktorival, 0 élet tapasztalattal, akkor arra fognak mások irigykedni. Őszintén? Nem. :/
Tudjuk mi az az intelligencia. Valaki tanult, valaki naturálokos. Viszont a diploma még sosem zárta ki a valós intelligenciát, csak nehogy olyannal találkozz aki egyik is, másik is.
Biztos az lenne a helyes, ha diplomásként irigy lennék a szakmádra. Amit én is megcsinálhatok bármikor, mert végeztem az egyetemmel. És pont te mondod, hogy az egyetem nem ad élettapasztalatot? Ez így komoly?
Én például felnézek az orvosis hallgatókra is, mert jóval nehezebb az én diplomámnál. És visszatérve a kérdéshez, a diplomás nő és alantas munkájú férfi azért nem tud mindig összejönni, mert a nőnek kell az, hogy a férfira fel tudjon nézni, nekem például nagyon. De én is biztos csak azért jelentkeztem egyetemre hogy legyenek irigyeim, igen, ez életcél (nem).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!