Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ítélik el, ha valaki háztartásbeli szeretne lenni?
Miért nem lehet elfogadni, hogy mindenki más, mindenkinek másmilyen élet felel meg?
Sajnos manapság még mindig elterjedt, hogy a nő is dolgozzon 8-10-12 órát, egyedül vigye a háztartást, mert "az nem munka", foglalkozzon egyedül a gyerekkel, mert az is a nő dolga, és kussoljon is, mert "nem csinál semmit".
Én magam nem szeretnék htb lenni, mert engem ez nem elégít ki szellemileg, szükségem van arra, hogy csináljak valamit a házimunkán túl is, hogy bevételem legyen, meg ilyenek. Meg persze otthon munkamegosztás.
Viszont nem utálom azokat, akik szívesebben lennének otthon akár egész életen át. Az ő életük.
Ha lesz gyerekem, nyilván én is inkább részmunkaidőt fogok vállalni, nem pedig megszakadni, egyedül vinni a háztartást 12 órázás mellett, csak hogy meg ne szóljanak...
Nálunk is felesbe megy minden, mindig aki előbb ér haza vagy több ideje van vagy kevésbé fáradt.
A párom is és én is ugyanúgy főzünk takarítunk mossunk minden ami háztartás, plusz a gyerekkel is ugyanannyit foglalkozunk habár ez vegyes.
Ez a maradi felfogás: "egyedül vigye a háztartást, mert "az nem munka", foglalkozzon egyedül a gyerekkel, mert az is a nő dolga, és kussoljon is, mert "nem csinál semmit"."
Nálunk főleg a párom csinalja de most én.
Bedobtam a tablettát a mosogató gepbe majd start és becsaptam az ajtót. A mosogepbe tettem mosószert ajtó be 3 gomb nyomás csipp csipp és kész. Lefeküdtem a kanapéra netezni megnyomtam a telefonon a clean up gombot indult a porszívó.
Hát bevallom idáig 25-30 másodpercet foglalkoztam a témával ,. Mosógép ha kész és elmegyek mellette atdobom a szárító gépbe az 15 másodperc lesz.
Szívesen csinálom ezt a brutálisan megterhelő feladatot, férfiként nem szakadok bele.
26. "akik szívesebben lennének otthon akár egész életen át"
Nem, a kérdés a lusta semmirekellő ingyenélőkről szólt, akik soha nem akarnak dolgozni!
# Jah, hogy neked a háztartás vezetès ennyiből áll? Ki kell ábrándítsalak, ennyi től messze nem lesz otthon rend ès tisztaság, ès heti egy bevasárlással hogy főzöl minden nap? Na mert ha már otthon vagy, akkor már alap minden nap a leves+második. Ès akkor már csillogjon villogjon is minden.
Fèlreèrtès ne essèk, szerintem is blődsèg emiatt otthon maradni, főleg gyerek nèlkül, messze nem tesz ki egy 40 órás munkaviszony mondjuk, de mèg a 4-et se, de azèrt ne sarkítsuk le ennyire.
"alap minden nap a leves+második"
Ki az az elmeroggyant, aki egy napra főz? Bevásásrlást meg igenis meg lehet oldani heti egyszer hétvégenként.
És a főzés se úgy néz ki, imnt régen, hgy te koppasztod a csirkét, kb. megveszed a belevalókat oszt csókolom, tudok én is főzni, nem nagy művészet. Egy spagettinél is nagy munka kifőzni a tésztát, komolyan. Meg kire kéne főzni, ebéd ugye nem kell, csak hétvégén, mert a férfi dolgozik. Szóval nem kell lesarkítani a főzést se, mintha itt mindenki mesterszakács lenne és minden nap 6 fogásos menüt készít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!