Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ítélik el, ha valaki háztartásbeli szeretne lenni?
Miért nem lehet elfogadni, hogy mindenki más, mindenkinek másmilyen élet felel meg?
Sajnos manapság még mindig elterjedt, hogy a nő is dolgozzon 8-10-12 órát, egyedül vigye a háztartást, mert "az nem munka", foglalkozzon egyedül a gyerekkel, mert az is a nő dolga, és kussoljon is, mert "nem csinál semmit".
Én magam nem szeretnék htb lenni, mert engem ez nem elégít ki szellemileg, szükségem van arra, hogy csináljak valamit a házimunkán túl is, hogy bevételem legyen, meg ilyenek. Meg persze otthon munkamegosztás.
Viszont nem utálom azokat, akik szívesebben lennének otthon akár egész életen át. Az ő életük.
Ha lesz gyerekem, nyilván én is inkább részmunkaidőt fogok vállalni, nem pedig megszakadni, egyedül vinni a háztartást 12 órázás mellett, csak hogy meg ne szóljanak...
Volt szerencsem par honapot kulfoldon elni egyedul, berelt hazban. A hazimunka nem 40 oras foglalatossag.Nem tudom milyen oraberre probalod atkonvertalni, de lehet meg a kozmunka is tobbet hozna a konyhara. Nekem nem okoz gondot a hazimunka. Ha nagyon nagyon odaig lennek, akkor egy bejarono 2 hetente par oraban besegithet, kifizetem.
En nem gondolom, hogy normalis, ha egy no, "teljes allasban" hazimunkat vegez, annyi munka nincs. Netto munkaundor, ha valaki haztartasbeli akar lenni. Sokan akarnak olyan ferfjet megcsipni, aki ezt biztositja szamukra.
43F
Mert megosztja a közvèlemènyt az, ha valaki "nem akarja semmire se vinni", csak az az èletcèlja, hogy otthon sertepeltèljen, pláne ha mèg gyerek sincs.
A hátulütői ről ne is beszèljünk, hogy nem lesz szolgálati ideje a nyugdíjhoz (most tekintsünk el attól, hogy e tèren mi lesz a helyzet 20-30 èv múlva), teljesen kiszolgáltatott, ha rosszul bánik is vele a fèrje, el kell tűrnie, mert nem állna meg a lábán egyedül. Ha a fèrfivel bármi törtènik, vagy válásra kerül sor, akkor pisloghat, hogy mihez is kezdjen, mert 0 èlettapasztalattal sehova se fog kelleni stb.
"Sajnos manapság még mindig elterjedt, hogy a nő is dolgozzon 8-10-12 órát, egyedül vigye a háztartást, mert "az nem munka", foglalkozzon egyedül a gyerekkel, mert az is a nő dolga, és kussoljon is, mert "nem csinál semmit"
Ezzel a gondolatmenet tél meg nem tudok azonosulni. Azt gondolom, hogy a háztartás, hyereknevelès nem csak a nő dolga, pláne ha ő is ugyanannyit dolgozik. Aki úgy választ párt magának, hogy munka mellett/után mèg a háztartást is egyedül kell vinnie, az meg is èrdemli. Nem szabad ezt a mentalitást ráhagyni a fèrfiakra.
Nálunk is 3 gyerek van, a legkisebb 2 èves, rendesen 8 órában dolgozom, ès megosztozzanak a feladatokon. Melyikünk el èppen hogy van rá ideje, lehetősège alapon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!